Yasuragi – aito japanilainen kylpyläkokemus Tukholmassa

*Kylpyläkokemuksen tarjosi: Yasuragi

Siitä on jo useampi vuosi kun ihastelin somepostauksia Tukholman lähellä sijaitsevasta japanilaisesta Yasuragi -kylpylästä. Kun kylpylä kutsui minut nauttimaan minilomasta viikonlopuksi, olin suunnilleen seuravalla lennolla matkalla Tukholmaan – toki samana viikonloppuna oli muitakin syitä matkustaa tähän pohjoiseen pääkaupunkiin, joten ajankohta sattui olemaan täydellinen.Yasuragi on japanilainen kylpylähotelli, joka sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta. Hotelli on toteutettu oikeasti aidon japanilaisittain – niinkin japanilaisittain että juuri toissapäivänä New Yorkista saapuneena jetlag-päissäni muistin aamulla herätessäni olevani Japanissa. Yasuragissa on rauhallinen kylpylä, johon ei saa tuoda lapsia, kaksi erinomaista ravintolaa, hoitoja ja aktiviteetteja kuten joogaa ja meditaatiota päivittäin. Kylpylähotellin ikäraja koko alueella on 16, paitsi kesällä Yasuragi Kids -aikaan. Lue lisää suositusta Yasuragi Kids -traditiosta täältä.Yasuragiin voi halutessaan tulla myös päivälipulla. Kaikki päiväpaketit löytyvät täältä.*Huom! Valokuvaaminen on kielletty Yasuragissa, joten lähes kaikki kuvat ovat huoneesta ja ruokakuva on napattu puhelimella!DSC_9936.jpgYasuragi on neljän tähden luksushotelli, mutta ei mikään pramea sellainen vaan juurikin autenttisen japanilainen. Kävin viime vuoden syksynä Finnairin pressimatkalla Osakassa, jonka aikana majoituimme parissa kylpylässä luonnon keskellä ja Yasuragi muistutti minua juurikin sellaisesta. Ei kannata kuitenkaan odottaa mitään tajutonta luksusöveriyttä, se ei ole Yasuragissa ideana. Jos tiedät mitä odottaa japanilaiselta kylpylältä, osaat arvostaa Yasuragin tyyliä. Kylpylähotelli ansaitsi 2018  World Luxury Spa Awards -voiton.Yasuragissa on kaikenkaikkiaan 191 huonetta kuudessa huoneluokassa. Kaikki huonevaihtoehdot näet täältä. Me majoituimme Junior Suitessa. Japanilaistyyliin sisustettu tilava huone upealla parvekenäkymällä Tukholman saaristoon oli täydellinen getaway arkemme kiireistä. Parasta huoneessa oli kyllä tuo kansikuvassa näkyvä kylpyamme, jossa olisin voinut tuijotella skumppalasin kanssa auringonlaskua ja -nousua all night long. Toki sviitissä on aina mukavaa, mutta myös ihan standardihuone Yasuragissa on erittäin laadukas.Joskus kun pyörin rahoissani, haluan majoittua Yasuragin Ryokan Hanaressa. Any day now.Jokainen vieras pukeutuu koko kylpylässäoloajaksi perinteiseen japailaiseen yukataan, joka odottaa huoneessa. Yukatan saa ottaa muistoksi kotiin ja itse pukeudunkin siihen edelleen aina suihkun jälkeen kotosalla ja muistelen rentouttavaa Yasuragi -lomaamme. Saat kylpylästä myös tyylikkään mustan uimapuvun käyttöösi. Täytyy myös todeta, että yhtenäinen vaatetus teki kokemuksesta jotenkin vielä seesteisemmän, etenkin ruuhkaisella aamupalalla seuraavana päivänä.

Herkullisia ravintolaelämyksiä

Parasta Yasuragissa on se, että japanilainen teema on oikeasti viety loppuun saakka. Kylpylähotellista löytyy kolme herkullista ravintolaa, sake-baari sekä cocktailbaari.Meidän majoituspakettiimme kuului illallinen perinteisessä Teppanyaki-ravintolassa. Meidät istutettiin pöytään jossa oli myös mukava hollantilaisfilippiiniläispariskunta, joiden kanssa jäimme istumaan viinin äärelle vielä melko myöhään. Teppanyaki on illallinen, jossa jokaisella pöydällä on oma kokki, joka valmistaa kaikki ruoat suoraan edessäsi ja illallistajat syövät sitä mukaan mitä ruoka valmistuu. Kokki varmisti aluksi jos kellään oli erikoisruokavalioita tai allergioita ja ryhtyy sitten taikomaan harvinaisen herkullisia japanilaisia perinneruokia modernilla twistillä.Seuraavana päivänä ennen lähtöä nautimme vielä lounaan Saishoku Vegan & Rawfood -ravintolassa. Saishoku tarkoittaa kasvisten syöjää japaniksi. Jos kaipaat kylpylälomallasi pientä detoxia, Saishoku on täydellinen ravintolavalinta.Katso tarkemmat tiedot kaikista Yasuragin ravintoloista ja baareista täältä.

Yasuragissa joogaat ja meditoit

Yasuragissa on tarjolla monia erilaisia aktiviteetteja, josta emme itseasiassa etukäteen edes tienneet eikä tästä meille sisäänkirjautuessa mainittu. Kannattaa siis pitää kylpylähotellin valotauluja silmällä, josta näkee aktiviteettien ohjelman. Ilmoittautua ei tarvinnut erikseen, mutta paikalla on tietenkin hyvä olla ajoissa.Me osallistuimme aamulla Tibetian Healing Sound -meditaatiotuntiin, joka oli ruotsiksi. Oma ruotsinkieleni on vähintään ruosteessa, mutta tunnille pääsi silti helposti mukaan kun vähän katsoi mitä muut teki.Lisätietoja aktiviteeteista näet täältä.

Yasuragi Spa – se täydellinen getaway

Minulla ei valitettavasti ole ollenkaan valokuvamateriaalia kylpyläosastolta, sillä valokuvaaminen täällä oli tiukasti kielletty. Aluksihan bloggaajana ja valokuvaajana sitä lähes järkyttyy kun lähtee tekemään blogiyhteistyötä paikkaan jossa ei saa kuvata, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei totaalinen rentoutuminen näin visuaalisesti upeassa kylpylässä olisi tehnyt todella hyvää. Suosittelen kaikille.Yasuragi Spahan ei saa tuoda lapsia, eikä se muutenkaan edes viikonloppuna ollut niin täynnä että ihmismäärä olisi missään vaiheessa häirinnyt. Kylpylän tunnelma on japanilaisen rauhallinen ja seesteinen, mutta myös hieman sokkeloinen.Kylpyläalueella on muutamia eri altaita, kuten lämmin isompi uima-allas, poreallas ja japanilainen jalkakylpy. Ulkoota löytyy kuuma japanilainen matalavesiallas, jossa voi kellua vaikka kylmällä pakkasella veden höyrytessä metsän puiden lomassa.Yasuragi Spa:sta löytyy myös useampia saunoja perinteisestä suomalaisesta suolasaunaan.Kylpyläalueen ulkopuolella on tarjolla tuoreita hedelmiä, vettä ja vihreää teetä.Lue lisää Yasuragi Spa:sta ja tee varaus täältä.

Edellinen
Edellinen

10 unohtumatonta hetkeä Kaliforniasta

Seuraava
Seuraava

Game of Thrones Day Trip in Northern Ireland