Menu
Hongkong / Kiina

Välilaskun verran Hongkongia

IMG_5830

IMG_2574

Aloita täältä: Victoria Harbour & Dim Sum

Lentokentältä pääsee monellakin tapaa keskustaan, mutta kehotan hyppäämään bussiin A21 ja hyppäämään ulos kyydistä Middle St, Nathan Road –pysäkillä Tsim Sha Tsuissa. Bussilippu tulee ostaa lentokentältä terminaalin ulkopuolelta ja hinta alle 5 euroa. Matka määränpäähäsi lentokentältä vie yleensä alle tunnin ruuhkista riippuen. Nyt olet saapunut kaiken elämän ytimeen, pahamaineisen, mutta silti reissaajien suosiman Chungking Mansionin edustalle. Älä anna intialaisten Rolex-myyjien häiritä, vaan suuntaa parisataa metriä kohti Victoria Harbouria ja Avenue of Starsia. On aika ihastella toinen toistaan korkeampia pilvenpiirtäjiä, vanhoja veneitä ja lauttoja sekä käydä tervehtimässä Jackie Chanin patsasta.

Nälkä yllättää reissaajaan viimeistään tässä kohtaa ja jos Hongkong jotain tarjoaa niin se on maukasta ruokaa joka ainoan kulman takana. Suuntaa siispä nokkasi sinne missä tuoksuu mielenkiintoiselle. On aika testata Hongkongilaista Dim Sum -lounasta. Poikkeaa lähes mille tahansa Nathan Roadin poikkikadulle ja löydät maukkaan Dim Sum -lounaspaikan. Turisti saattaa tuntea olonsa eksyneeksi ja nälkäisenä turhautuneeksi, mutta istu alas ja toivo, että saat menun englanniksi. Menusta tulee merkata pienelle paperilippuselle ne ruoat mitä haluat syödä. Ravintolassa tilaaminen ei siis toimi samalla tavalla kuin täällä Itä-Pasilassa. Iltapäivän rientoihin kannattaa suunnata metrolla Kowloonista Centralin puolelle metroillen.

IMG_4085

IMG_4076

Seuraavaksi: Victoria Peak & shoppailua

Victoria Peak saattaa olla juurikin se jokaisen turistin koluma näköalapaikka yli kaupungin. Välttelin täällä käymistä itse yllättävän pitkään, mutta nämä maisemat ovat näkemisen arvoiset juurikin tältä paikalta. Päiväsaikaan toki jonot ovat melko pitkät, joten jos sinulla on enemmän aikaa niin suositteleman kipuamaan tänne vasta huomattavasti lähempänä kymmentä illalla. Reippailijat tietysti käyttävät kävelyreittiä ja ihastuvat Hongkongin luontoon.

Centralin puoli Hongkongia on suurimmaksi osaksi huomattavasti modernimpaa kuin Kowloon ja mielestäni sopii paremmin turistille, joka kaipaa laadukasta merkkishoppailua. Tosin Centralin Sohosta löytyy myös niitä törkeän maukkaita Dim Sum -paikkoja ja mielenkiintoisia pieniä hedelmämarketteja.

IMG_5832

Lisää shoppailua & katukeittiön antimia

Suuntaa takaisin Kowloonin puolelle Star Ferryn kyydittämänä. Jos olet shoppailufiiliksillä niin nyt on hyvä hetki pyörähtää Ladies Marketilla Mongkokissa. Ladies Marketin jälkeen on aika tunkea kävelymatkan päässä sijaitsevaan hieman rehellisempää tunnelmaa tarjoavaan Temple Street Marketiin. Molemmilla markkinoilla kannattaa maistella katukeittiön antimista, jotka yleisesti Hongkongissa sopii myös meille heikkovatsaisille maitonaamoille.

IMG_5805

Ilta: Maailman korkein cocktailbaari

Temple Street Markkinoilla nautitun illallisen jälkeen kannattaa hypätä punaiseen taksiin ja suunnata Kowloonin puolella sijaitsevan Ritz-Carltonin Ozone -baariin. Taksikuski saattaa tuurilla ymmärtää jomman kumman näistä kansainvälisistä nimityksistä, mutta siihen ei kannata luottaa. Taksia käyttäessä kannattaa olla kartta mistä näyttää määränpää tai kannattaa pyytää paikallista kirjoittamaan määränpääsi lappuselle kantooniksi. Taksit ovat vähintäänkin puoli-ilmaisia. Oma kantoonini on tietysti äidinkieleni tasolla, joten ohjeet voi kopioida myös tästä: 1號環球貿易廣場(ICC)/香港麗思卡爾頓酒店.

Ozone sijaitsee hotellin kerroksessa 118 ja se on puoli kilometria maan kamaralta, eli maailman korkein baari. Hinnat eivät täällä välttämättä naurata, mutta yksi parinkympin cocktaili kerran elämässä ei kaada edes minun taloutta. Kannattaa varmistaa etukäteen, että baari on avoinna eikä siellä ole mitään erikoistapahtumaa. Jos näin on, kerroksessa 103 ei ole myöskään valittamista. 

IMG_2620

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

8 Comments

 • Jael
  joulukuu 14, 2013 at 2:23 pm

  Olisi kyllä kiva päästä tuonne joskus…Hyvä kuvasarja:)

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 15, 2013 at 11:06 am

   Kiitos <3

   Reply
 • Heidi / Auringon alla
  joulukuu 14, 2013 at 4:10 pm

  Toivon todellakin, että pääsen joskus käymään Hongkongissa! Ihan tänä tai ensi vuonna se ei ole vuorossa, mutta JOSKUS ihan varmasti 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 15, 2013 at 11:06 am

   Suosittelen ehdottomasti 😉

   Reply
 • katja
  joulukuu 15, 2013 at 12:25 pm

  Se Victoria Peakin ratikka oli kyl aika jännä! Se vielä pysähteli välillä, niin tuli oikeasti sellanen tunne, että kohta jarrut pettää ja lennetään täysiä alas 😀

  Hong Kong oli kyllä ihana paikka. Siellä vanha ja uusi eli sulassa sovussa ja omien mielikuvieni kannalta ”kiinalaisin” paikka, varsinkin juuri tuo Temple Streetin ympäristö.

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 15, 2013 at 1:50 pm

   Jep, välillä itsekin miettiä että mitä jos tällä pettää jarrut niin vois mennä jännäksi 😀

   Temple Street on ehdottomasti yksi kiinalaisimpia paikkoja Hongkongin keskusta-alueilla:)

   Reply
 • maaritjohanna
  joulukuu 15, 2013 at 7:25 pm

  Kiitos informatiivisesta postauksesta! Viimeistään Aussien reissua suunnitellessa täytyy valita Se Oikea välilaskukaupunki 🙂 HK hyvä vaihtoehto näemmä.

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 15, 2013 at 9:46 pm

   HK on ihan paras vaihtoehto, kannatan ihan satatuhatta prosenttisesti ja vinkkejä saa tältä suunnalta tarvittaessa aina lisää 🙂

   Reply

Leave a Reply