Menu
Israel / Tel Aviv

Unelmieni Tel Aviv

Tiedätkö sen tunteen, kun hukutat varpaasi rantahiekkaan? Entä sen tunteen, kun pääset ratsastamaan kamelilla halki aavikon tai shoppailemaan idän ihmeellisiin basaareihin? Vai nautitko mielummin suurkaupungin vilinästä? Mitä jos olisi matkakohde, joka tarjoaisi sinulle tämän kaiken? Tel Aviv on paikka, jossa on jotakin ihan jokaiselle. 

Pitkään kaukaa Aasiassa reissanneena sitä välillä kaipaa takaisin Välimeren aalloille, mutta pelkään ettei tarjolla olevat kohteet tarjoa tarpeeksi eksotiikkaa omaan makuuni. Finnairin suorat lennot ovat kantaneet minut usein sinivalkoisine siipineen tuonne kaukomaille, mutta nyt joukkoon on päässyt myös suora reitti tähän Israelin helmeen, Tel Aviviin. Tämä unelmieni matkakohde on vain hieman yli neljän tunnin lennon päässä, joten sinne voisi lähteä vaikka pidennetylle viikonloppureissulle. Tärkeintä minulle olisi pakata mukaan kamera, koska tämä on myös valokuvaajan paratiisi.

aviv

women_eyes_people_muslim_islam_scarf_2550x1691_wallpaper_Art HD Wallpaper_1280x800_www.wallpaperhi.com

Tel Aviv sijaitsee Jaffan muinaisen satamakaupungin pohjoispuolella Välimeren rannalla Israelissa. Tämä on kohde, jossa Eurooppa, Aasia ja Afrikka kohtaavat. Kohde on ainutlaatuinen tarjontansa monipuolisuutensa puolesta. Rannat kuuluvat yksiin maailman kauneimmista, katuruoka maailman maukkaimpiin ja ostosmahdollisuudet ovat päätä huimaavat. Turismin kannalta Tel Aviv on vielä uusi kohde, joten paras aika sinne matkustamiselle alkaa olla juurikin nyt.

Sen lisäksi, että rannat kuuluvat yksiin maailman kauneimmista, tarjoaa ne myös sitä kuuluisaa elämää ja tunnelmaa. Perjantaisin Banana Beachille pärähtää joukko harrastelijarumpaleita soittelemaan idän rytmejä aamun pikkutunneille asti. Jos olet hakemassa elämyksiä tai yöelämää, tätä ei pidä jättää väliin.

Tel Aviv - People-003

TLVSpot-Tel-Aviv-Graffiti-Street-Art-Old-Jaffa-Hangar-2

Tel Aviv on yksi tämän hetken trendikkäimmistä matkakohteista ja se tarjoaa rantojen lisäksi esimerkiksi Neve Tzedekin trendikkään nuorien taiteilijoiden ja tasokkaiden kahviloiden kaupunginosan. Mentäessä pohjoiseen päin, tarjoaa kaupunki valtavia moderneja pilvenpiirtäjiä kiireisine liikemiehineen. Pohjoisemmassa kannattaa kiivetä Azrieli Towers -tornikokonaisuuden korkeuksiin ihmettelemään tätä kulttuurin kehtoa.

Shuk-HaCarmel-market

Katuruoka on tässäkin kohteessa tärkeässä roolissa ja sen on jopa ränkätty parhaimmaksi heti Bangkokin jälkeen. Kävellessä Dizengoffin ja Sheinkenin katuja sekä Rothschildin-bulevardia (viimeisimmässä ihailisin myös kuuluisaa valkoista Bauhaus-arkkitehtuuria, mikäli mässäilyltäni ehtisin), ei kannata jättää Israelin ihmeellisiä kasvisruokaelämyksiä kokeilematta. Oma rakkauteni katuruokaan saisi täällä vatsani täyteen ja kamerani salamavalot välkkymään.

P1020902

Tämän kaupungin kuulostaessa jo liian houkuttelevalta, paranee se vielä kun lisätään siihen Carmelin ulkoilmamarkkinat ja Levynskyn-kadun tee ja -maustekojut. Näen mielikuvassani itseni uudessa pitkässä mekossani, sandaaleissa ja pashmina-huivissani antautumassa kaikkien aistieni vietäväksi, jotta voisin nauttia tämän kaupunkin tarjoamista ihmeellisistä tuoksuista ja makuelämyksistä.

Vannon teille, että seuraavassa unessani leijailen taikamaton kera oman saksalaisen Aladdinini kanssa tämän kaupungin yllä ja sydämeeni saattaa hieman sattua kun herätyskello muistuttaa minua muutaman tunnin päästä todellisuudesta.

Kuvat: Flickr 
About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

10 Comments

 • Tiina
  kesäkuu 21, 2013 at 12:13 pm

  Eikä, tämän jutun jälkeen tästä tuli syksylle meidän perheen ykköskohde! Kiitos kirjoituksesta 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 21, 2013 at 1:01 pm

   Hauska kuulla, itsekin innostuin kovasti kohteesta tehdessäni researchiä 🙂

   Reply
 • Jepa76
  kesäkuu 21, 2013 at 1:30 pm

  ÄÄÄÄÄÄÄÄ rakkaudesta Israeliin wow wow.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 22, 2013 at 2:42 pm

   Heh, täytynee itsekin siis käydä 😀

   Reply
 • manni
  kesäkuu 21, 2013 at 3:44 pm

  Mitä minä Tel Avivissa olen käynyt, niin ei sieltä kyllä mitään Aasiaa löydy eikä varmasti Afrikkaa. Kumma juttu on se, että ollaan suuna päänä vastustamassa Israelin Lähi-idän politiikkaa, mutta sitten Tel Aviv onkin muka huippukohde?

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 22, 2013 at 2:43 pm

   Kaikilla on toki mielipiteensä, mutta näin olen monelta kohteesta kuullut ja lukenut 🙂 Kaikissa maissa toki omat politiikkansa, mutta se olkoon sitten eri postauksen pointti sitten 🙂

   Reply
 • Verona2
  kesäkuu 22, 2013 at 9:57 pm

  Eikä miten tästä tulikin ikävä takaisin Tel Aviviin. Olen samaa mieltä sanoistasi, koska olet sielä itse käynyt?

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 23, 2013 at 12:47 am

   Kiva, että olet sanoista samaa mieltä. Itse en ole siis valitettavasti vielä päässyt Tel Avivissa käymään, toivottavasti syksyllä olisi sen aika 😉

   Reply
 • shakasiel
  kesäkuu 24, 2013 at 7:57 pm

  Eikö toi ole melkoisen vaarallinen paikka matkustaa? Eikö tuolla just ne autopommit räjähtele tasaseen tahtiin?

  Reply

Leave a Reply