Menu
Tallinna / Viro

Tyylikkäämmin Tallinnaan

Tyylikkäämmin Tallinnaan? Tallinnaan matkailu on tuttua varmasti jokaiselle suomalaiselle. Viron kaunis pääkaupunki tuo turhan monelle ensimmäisenä mieleen halvan alkoholin ja hyvät kännit. Tallinna on kuitenkin ihan mahtava kaupunki, täynnä hyvää ruokaa, kulttuuria ja elämyksiä. Tallinnaan voi myös matkustaa tyylikkäämmin Tallink Siljan Star Comfort -luokassa, skumppalasin äärellä.

Lähdimme äitini kanssa näin naisten kesken Tallinnaan. Matka alkoi tavallista mukavammin Tallink Siljan Superstarin Star Comfort -luokassa, jossa oli tarjolla naposteltavaa, kuplajuomaa, päivän lehdet, virvokkeita ja langaton netti (joka ei valitettavasti ainakaan itselläni juuri toiminut). Star Comfort -luokassa matkustaminen oli huomattavasti tavallista mukavampaa, sillä tila oli hyvin rauhallinen ja kaikille riitti omat pöydät ja mukavat sohvat matkan ajaksi. Tästä lähtien en taida Tallinaan enää muulla tavalla matkustaakaan. Ainoana miinuksena oli skumpan tarjoilu muovimukista ja wc-tilojen puuttuminen loungen sisäpuolelta. Lisämaksu Star Comfort -luokalle on vain 20e per suunta!

IMG_0105.jpgIMG_0093.jpg

Muutama vinkki Tallinnan Kalamajaan

Päivä Tallinnassa starttasi kävelemällä satamasta Kalamajaan. Matkan voi toki taittaa myös sporalla, mutta ilma oli ihana ja matkalla on aina jotain nähtävää. Kalamaja on alue Tallinnassa, joka on täynnä ihania pieniä putiikkeja ja herkullisia ravintoloita. Alue on hieman keskustaa kauempana, mutta sinne kannattaa lähteä myös päiväreissulla! Kalamajasta löytyy yksi kaupungin herkullisimmista ravintoloista; F-hoone, josta saa myös vegaanista ruokaa! F-hoone oli herkullinen valinta lounaalle ja kaiken lisäksi vielä edullinen! Kalamajassa kannattaa käydä myös ihanassa sisustusliike Homeartissa!

IMG_0144.jpgIMG_0129.jpgIMG_0134.jpgIMG_0133.jpgIMG_0140.jpgIMG_0152.jpg

Muutama vinkki Tallinnan vanhaankaupunkiin

Kalamajasta pääsee kätevästi kävellen vanhaankaupunkiin. Vanhakaupunki on varmasti jo kaikille tuttu, mutta vegaaneille vinkiksi että vanhastakaupungista löytyy Tallinnan herkullisin vegaaniravintola V! Toinen suosikkiravintolani vanhassakaupungissa on ollut Silk Sushi! Vanhassakaupungissa kannattaa myös vierailla Anneli Viikin ihanassa suklaakahvilassa!

IMG_0186.jpg

IMG_0183.jpgIMG_0169.jpg IMG_0173.jpg

Muutama vinkki Tallinnan Rotermanniin

Vanhankaupungin jälkeen suuntasimme vielä Rotermanille shoppailemaan. Rotterdamista löytyy suosikkivaatekauppani Stradivarius ja Pull & Bear! Rotterdam on myös alueena kehittynyt nopeasti parin vuoden aikana ja sieltä löytyy nykyään toinen toistaan ihanampia terasseja ja ravintoloita!

IMG_0116.jpg

Lähdimme Tallinnaan aamusta 10.30 ja suuntasimme takaisin Helsinkiin 20.30 lähtevällä laivalla. Päivä oli pitkä, mutta sopivan pituinen jotta ehdimme kokea niin Kalamajan, Vanhankaupungin kuin Rotterdaminkin! 🙂 Kiitos Tallink Siljalle yhteistyöstä!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 • Elina | Vaihda vapaalle
  syyskuu 3, 2015 at 8:13 am

  Kivoja tärppejä Tallinnaan. Laivan lähtö- ja paluuaikataulut on on kyllä tosi ihanteelliset. Miten musta tuntuu, että itse olen aina lähtenyt joskus kukonlaulun aikaan… Pull & Bear ja Stradivarius kuuluu munkin suosikkikauppoihin Tallinnassa, mutta eikö sen korttelin nimi Rotermann, eikä Rotterdam?

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 9, 2015 at 8:12 pm

   Joo noin oli kyllä tosi hyvät! 🙂 Ja kiitos oikaisusta, korjasin tekstiin – kiireessä tuli hassu virhe 😀

   Reply
 • Laura
  syyskuu 20, 2015 at 2:00 am

  Törmäsin ystäväni kanssa viime marraskuussa vegaaniravintola V:hen aivan sattumalta ruokapaikka etsiskellessä ja se nousi kyllä kertaheitolla yhdeksi mun ehdottomista Tallinna-lemppareista! Mielettömän suloinen paikka, hyvää palvelua, herkullista ruokaa ja edulliset hinnat – mitä muuta ihminen muka edes tarvitsee 🙂 Myös F-Hoone tuli testattua samaisella reissulla ja sekin osoittautui kyllä ehdottomasti maineensa veroiseksi! Suklaakahvilaa en oo vielä tähän mennessä bongannutkaan, joten se täytyykin ottaa lokakuisen Tallinnan-reissun to do-listalle – kiitos vinkistä 😉

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 20, 2015 at 10:43 am

   Kivaa, että tuo vegerafla hyppäsi heti suosikkeihin – niin se teki itsellänikin, super herkullinen mesta 🙂 F-hoone on myös tosi ihana ja ihanalla alueella! Tallinnassa on niin paljon kaikkea nähätävää ja koettavaa, että pitäisi käydä useammin 🙂

   Reply

Leave a Reply