Suomi Turku

TURUN PARHAAT KAHVILAT

Emmä mittä Turus tosa käyny. Mä ole oikest Turust aluperi kotosi. Nykyää mä käy Turus vaa morottaa tutui, mut nyt mä tykkäsin et hirmu kiva kaupunkiha se o. Ja et mitä mul mittä turu murre halluski viäl o häh. Vai onk? Mitä tykkätte?

1. Tiirikkala

Tiirikkala on mahdollisesti Turun tunnelmallisin kahvila jokirannan kupeessa, lähellä monia hyviä ravintoloita. Tiirikkallassa käyn yleensä punaviinillä tai soijacappucinolla. Tiirikkalasta löytyy myös herkullinen lounas, jota en tosin itse ole testannut, mutta suosituksia kuullut! Kivalla säällä kannattaa nauttia päiväkahvi kattoterassilla ja sateella on kiva käpertyä hyvän kirjan taakse yläkerran tunnelmallisten pöytien ääreen.

tiirikkalatiirikkala turku

2. Pure foodin

Tätä blogia pidempään lukenut tai ainakin viimeisemmän postauksen lukenut, tietää rakkauteni terveelliseen vegeruokaan. Pure foodin on täydellinen paikka kakkukahveille, mutta täällä saa nauttia raakakakusta ja vaikka kookosjäälatesta! Pure foodinista saa myös hyviä smoothieita ja lounassalaattia! Nykyään en juuri muualla suostu Turussa edes syömään, hupsista. Pure foodin järjestää myös esimerkiksi raakakakku workshopeja!

pure foodinvegaani turku

3. Pink Vanilla Desserts

Tästä ei sitten kahvila enää söpömmäksi muutu. Tai ehkä Pink Vanilla Dessertsiä ei edes pitäisi kutsua kahvilaksi, vaan nimenomaan jälkiruokapaikaksi. Toisinaan sitä pitää nautiskella pala suussasulavan herkullista cupcakea kaikilla mausteilla, Amerikan meiningillä. Viimeksi Pink Vanilla Dessertistä löytyi myös ihania vegaanisia cupcakeseja! Täällä kaikki valmistetaan alusta asti itse, rakkaudella, aina kuorrutteesta asti!

*Pink Vanilla Desserts on muuttanut Puutorille

pinkvanilladessertcupcake turkupink vanilla dessert turku

4. Cafe Art

Café Art sijaitsee jokirannassa aivan keskustan tuntumassa. Café Art tekee kahvista taidetta, niin ulkoisesti kuin makunsakin puolesta. Tätä käytän usein toimistona Turussa ollessa. Artissa on myös ihana ulkoterassi!

cafe artKuva: Café Art

5. Gaggui Kaffela

Gaggui Kaffelas tarttee asioida turu murteeks. Gaggui Kaffelas tehrä ite kaik tuotteet, iha marmeladist alkae. Tääl tartte nautti kauhia hyvät gaggupalat kauhia hyvä kaffen kans. Gaggui Kaffela o sii Humalistokadul, ei kauhia kauka torilt.

gaggui kaffela

Photo: Gaggui Kaffela

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  AnnKat
  elokuu 11, 2015 at 11:09 pm

  Ihanan näköisiä paikkoja ja jotenkin niin tunnelmallisia.
  Täytyy pitää paikat mielessä ja käydä testaamassa seuraavalla Turku visiitillä. 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 12, 2015 at 10:48 am

   Ihania ja tunnelmallisia paikkoja ovatkin, suosittelen 🙂 Kannattaa ladata tuo opas mukaan niin löydät paikat helposti! 🙂

 • Reply
  Nimetön
  elokuu 12, 2015 at 12:38 pm

  Tuohon kun vielä lisää ainakin Lattecafén ja Voltairen, niin no jotta. Onhan näitä, kahdessa mainitsemassani olen vakioasiakas, ja syystä.

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 12, 2015 at 1:25 pm

   Lattecafé on muuten todella hyvä, Voltairessa en ole vielä ehtinytkään käymään! Pitänee testata ensi kerralla! 🙂 Kiitos vinkistä!

 • Reply
  Nimetön
  elokuu 12, 2015 at 2:09 pm

  Ensi kerralla kannattaa ehdottomasti vierailla myös Jälkiruokala Xocosissa Verkatehtaankadulla. Sijainti ei ehkä ole kaikille paras mahdollinen, mutta lounas on Turun paras ja upeat, erikoisetkin jälkkkärit vievät kielen mennessään!

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 13, 2015 at 9:45 am

   Voi kiitos vinkistä! 🙂 Pitänee tsekata tämäkin paikka!

 • Reply
  Amanda
  elokuu 12, 2015 at 5:38 pm

  Hyviä vinkkejä! Osa lähtee testiin seuraavalla Turkuretkellä 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 13, 2015 at 9:45 am

   Hieno juttu! 🙂 Kerro sitten mitä tykkäsit:D

 • Reply
  Yasmine
  elokuu 12, 2015 at 5:47 pm

  Fabbes café on ihana, ihana henkilökunta ja ihanassa paikassa! mm. Suomen parhaat kanelipullat ja siellä on varaa syödä vaikka kaksi eri herkkua 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 13, 2015 at 9:45 am

   Nyt kuulostaa herkulliselta, kiitos vinkistä! 🙂

 • Reply
  Tuikku
  elokuu 26, 2015 at 8:49 pm

  Keskustasta hiukan syrjässä Uittamontiellä sijaitsee leipomokahvila Taikinajuuri. Herkullisia makeita leivonnaisia ja juureen leivottua leipää. Iloiset yrittäjätytöt piristävät päivän. Kannattaa käydä! 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 1, 2015 at 11:20 am

   Kiitos vinkistä! Tässähän on nyt kiva lista paikkoja mitä pitäis käydä vielä testaamassa 🙂

 • Reply
  sateenmuruja
  elokuu 31, 2015 at 10:58 am

  Jeeii, Turku on nyt pyöräilymatkan päässä, joten kiitos tästä! En malta odottaa uusia tutkimusretkiä!

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 1, 2015 at 11:25 am

   Hienoa! Kannattaa kyllä lähteä tutkimusretkellä, sen verran paljon ihania paikkoja tarjolla 🙂

 • Reply
  Laura
  syyskuu 20, 2015 at 2:15 am

  Voi ei, miks mä tajusin tän postauksen olemassaolon vasta nyt! 😀 Alkuviikon pikaisella Turun reissulla tuli kyllä piipahdettua esim. Pure Foodinissa, mutta lounasajan ruuhka sai tällä kertaa karkoitettua ja paikkaan tutustuminen jäi siis ensi kertaan. Gaggui Kaffelassa mun oli kovasti tarkoitus piipahtaa, mutta se jäi tältä kertaa – niin, ja Pink Vanilla Dessertistä en oo koskaan kuullutkaan, mutta tiedänpähän ainakin, mihin tie vie seuraavalla kerralla! 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 20, 2015 at 10:43 am

   Kääk, no nyt tiedät seuraavaa Turun reissua varten mihin mennä 😉 Tätä listaa voisi kyllä jatkaa vielä vaikka kuinka, koska joka kerta on löytynyt lisää kivoja paikkoja 🙂

  Leave a Reply