Menu
Israel / Tel Aviv

Takaisin Tel Avivista

Tel Aviv yllätti positiivisesti ja monia mietityttäneet poliittiset levottomuudet tuntuivat hyvinkin kaukaisilta, jopa Jerusalemissa. Tel Avivia ei syyttä kutsuta idän Miamiksi, sillä sitä se juuri oli. Kauniita ihmisiä lenkkeilemässä rantabulevardilla, lukemattomia kahviloita kadun kulmissa ja loputonta auringonpaistetta. Tulimme matkaseurani kanssa molemmat siihen lopputulokseen, että täällähän voisi ihan oikeasti vaikka asua.

Israel on nykyään lähempänä kuin koskaan ennen kun Helsingistä pääsee Finnairin sinivalkoisin siivin suoraan Tel Aviviin alle viidessä tunnissa. Koneessa juttelin kanssamatkustajalle, joka oli käynyt 20 vuotta Jerusalemissa ja oli reissaaminen Finnairin yhteyden kautta helpottunut huomattavasti. Paikalliset Israelissa olivat yllättävän hämmästyneitä siitä, että pääsemme suorralla lennolla takaisin Helsinkiin 🙂

Yövyimme keskustassa sijaitsevassa Cinema Hotellissa. Sijainti oli täydellinen, koska rannalle käveli 15 minuuttia ja lähistöltä löytyi paljon ravintoloita ja kaikkia mahdollisia muita palveluita. Tämä boutique-hotelli oli toteutettu ovelasti vanhaan elokuvateatteriin. Ainut harmi oli se, että kattoterassi oli juuri remontissa ja valmistuu varmaan tämän viikon aikana. Aamiainen oli kutienkin niin maukas, että pärjättiin ilman kauniin kaupungin maisemaakin. Hotellilta sai ilmaiseksi käyttöön polkupyöriä, joka osoittautui olemaan ehdottomasti paras menopeli Tel Aviviin.

Neljässä päivässä päätimme jopa ehtiä tekemään päiväretken Jerusalemiin, joka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Ajattelin viimeistään ensi viikolla kirjoittaa tänne tarkemmat ohjeet siihen, kuinka näppärästi voi omatoimisesti julkisilla kulkea Jerusalemin vanhaan kaupunkiin Tel Avivista. Israelin turistiministeriön kautta meille oli järjestetty Bauhaus-kierros. Tel Aviv on kuuluisa Bauhaus-rakennuksistaan joten oli mielenkiintoista kuulla lisää tarinoita niiden takaa. Kiitos siitä myös hyvälle oppaallemme, joka oli selkeästi perehtynyt arkkitehtuuriin!

Omia suosikkeja Tel Avivissa oli mainitsemieni lisäksi myös Jaffan vanhakaupunki, johon kannattaa tutustua sekä päivällä että illan hämärtyessä. Neve Tzedekin alue oli käymisen arvoinen hipster-alue katutaitailijoineen, mutta illalliselle ei sinne lopulta päädytty sillä päätettiin pysyä tiukalla hummus-linjalla tämä reissu. Carmel Marketin tuoreet hedelmämehut ja kauniit rannekorut veivät tämän bloggaajan myös mennessään.

Kiitos matkasta Finnairille ♥

tel aviv
IMG_6491
IMG_6516
IMG_6847
IMG_6844
IMG_6649
IMG_6645l.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

12 Comments

 • kthetraveller
  lokakuu 1, 2013 at 10:30 pm

  Wau! Jään odottamaan mielenkiinnolla lisäpostauksia sillä Tel Aviv vaikuttaa kohteelle jossa olis kiva käydä varsinkin nyt kun Finski lentää sinne suoraan. Ja noi hiilariherkut, nam.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 1, 2013 at 10:32 pm

   SUosittelen aivan todella suurella lämmöllä tätä kohdetta 🙂

   Reply
  • Sabah
   lokakuu 2, 2013 at 11:03 pm

   It’s nice to enjoy the sun in the middle east.

   Reply
   • Veera Bianca
    lokakuu 3, 2013 at 12:06 am

    It is brilliant! 🙂

    Reply
 • lena
  lokakuu 1, 2013 at 10:47 pm

  Oi voi mitä kuvia! Tuonne tosiaan pitäisi mennä, toistaiseksi Israel ei ole koskaan ollut sellainen paikka minne olisin ns. tosissani suunnitellut matkaavani. Reiluuden nimissä todettakoon että Aasia on aina mennyt ohitse, mutta seuraavan kerran kun ”lähireissua” suunnittelen niin tiedämpä mikä maa ainakin on listalla 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 1, 2013 at 11:04 pm

   Jep, itsellänikin aina reissusuunnitelmat osoittaa sinne Aasian suuntaan -toki tässäkin kohteessa suunta jo oikea, eli voi helposti ottaa mukaan matkasuunnitelmiin 😉 Itse en voi kun suositella Tel Avivia ja Israelia muutenkin!

   Reply
 • Annika
  lokakuu 1, 2013 at 11:05 pm

  Voi ei, tuo leipäkuva on tosi paha! Israelissa olen syönyt ehkä maailman parhaita leipiä (jos ei Suomea lasketa).. tai sitten vain on aika kultanut muistot 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 2, 2013 at 9:20 am

   Oli muuten oikeesti tosi maukasta ja edullista leipäää! 🙂

   Reply
 • curious0girl
  lokakuu 2, 2013 at 1:22 pm

  Oon jo kauan haaveillu matkasta Israeliin, sinne on pakko päästä joskus 🙂

  Mun matkakuume vaan kasvaa ku luen näitä juttuja täältä! 😀 Seuraavaa matkaa saan tosin oottaa vielä, ens kesänä vasta ois luvassa seuraava matka. Mutta hyvää kannattaa odotaa, suuntana olisi Malesia, Singapore ja Australia <3.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 2, 2013 at 6:04 pm

   Suosittelen aivan ehdottomasti, etenkin kun nyt sinne pääsee niin näppärästi ja suhteellisen pätevään hintaankin Finnairin kyydissä 🙂

   Mun matkakuume kasvaa myös koko aika, hopeless! 😀 Malesia, Singapore ja Australia on kaikki kohteita joita rakastan aivan sydämeni pohjasta!

   Reply
 • Jael
  lokakuu 3, 2013 at 10:22 pm

  Kävin kaikki Tel Aviv-postauksesi läpi:) Ihana kaupunki tosiaankin ja kiva että pidit:)
  Täällä on mun laittamia kuvia täältä

  http://www.rantapallo.fi/yaelian/

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 11, 2013 at 4:23 pm

   Kas tämä kommentti oli eksynyt roskaviestien joukkoon! 🙂 Onneksi kuitenkin olin jo löytänyt tieni seuraamaan sinun blogiasi! Kaipaan jo takaisin Tel Avivin aurinkoon!

   Reply

Leave a Reply