Menu
Israel / Tel Aviv

Tel Aviv: Carmel Market

Aina kun löydän itseni matkalta idästä päin, on paikallisten markkinoiden koluminen välttämättömyys. Suoraan sanottuna harva ihminen jaksaa lähteä minun seurassani markkinoille, koska siellä saattaa kulua puoli ihmisikää -onneksi ihana matkaseurani on yhtälailla järkensä menettänyt kuin minäkin. Carmel Market on Tel Avivin suurin markkina-alue, joka tarjoaa suurimmaksi osaksi hedelmiä ja vihanneksia paikallisille.

Carmelin markkinat ovat avoinna kaikkina viikon päivinä paitsi lauantaisin kun Israel viettää sabattia. Markkinoille kannattaa löytää tiensä viimeistään aamupäivän aikana, jotta pääsee nauttimaan tuoreista hedelmistä ja ihmettelemään paikallisia shoppailemassa kojuja tyhjäksi. Itse nappasin heti ensimmäisenä herkullisen smoothien, sillä blendatut eksoottiset tuoreet hedelmät kuuluvat niihin parhaimpiin asioihin maailmassa minun listallani (tosin Intiassa ne veivät sairaalaan asti, mutta se on toinen tarina). Smoothien lisäksi suosittelen maistamaan markkinoilla paikallista katuruokaa, sillä sen väitetään jopa olevan maailman parasta.

Israelilaisesta oliviiöljystä voisi oikeastaan kirjoittaa ihan kokonaisen oman blogin tai tuhat sivuisen romaanin, sillä se on aivan tajuttoman maukasta ja markkinoilta löytyi mielenkiintoisia makuvaihtoehtoja. Omaan matkaan tarttui kahvin ja viikunan -makuiset. Älä siis jätä näitä ostamatta, sillä makuelämykset olivat rehellisesti sanottuna tajunnan räjäyttäviä.

IMG_6604
tel aviv
carmel market
carmel market 2
tel aviv carmel market
carmel market israel
tel aviv
market tel aviv

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

6 Comments

 • Jael
  lokakuu 7, 2013 at 10:37 am

  Mahtavat kuvat lempparitoristani Veera:) Tuolla käyn vähintään 2 kertaa viikossa ja nautin joka ikinen kerta väreistä ja näkymistä;en koskaan kyllästy tuohon toriin:) Ensi vuonnahan se on menossa remonttiin ,sillä infrastruktuurissa on parantamisen varaa,mutta toivottavasti se säilyttää senkin jälkeen tuon oman ihanan luonteensa.Heh,tiedänkin missä kaupassa kävit kokeilemassa oliiviöljyjä ja vinaigrettejä ;D
  Harmi tuota kadonnutta rannerengastasi!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 7, 2013 at 6:38 pm

   Oi lucky lucky you! Tuonne on kyllä päästävä vielä uudestaan!

   Reply
 • kaukokaipuu
  lokakuu 7, 2013 at 1:05 pm

  Voi miten herkullisia kuvia!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 7, 2013 at 6:35 pm

   Herkullisia juttuja tuolla kyllä riittikin ! 🙂

   Reply
 • maisasofia
  lokakuu 10, 2013 at 8:07 pm

  Osaa olla raikkaannäköisiä hedelmiä! Etenkin nuo granaattiomenat näyttää niin makeilta… 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 10, 2013 at 9:19 pm

   Oi bongasit ehdottomasti tärkeimmän hedelmän! JOka puolella Tel Avivia myytiin tuorepuristettua granaattiomenamehua -ei valittamista 🙂

   Reply

Leave a Reply