Bloggaaminen

Tavallinen työviikkoni Helsingissä

Te olette toivoneet niin kauan matkailujuttujen joukkoon näitä arkisempia juttuja, joten olen nyt tsempannut ja yrittänyt raahata pientä Canonin Powershot -kameraani aktiivisesti mukana arkipäivissä. Työviikkoni Helsingissä on jokseenkin samantyylisiä, vaikka päivät silti vaihtelevat bloggaajan ja somekonsultin ammattissa välillä paljonkin. Tämä viikko on kuitenkin ollut hyvin tyyppillinen, joten raotetaanpa vähän ovea arkisempaankin elämääni.

IMG_0068.jpg

Ihanat aamut ja aamiaiset kotona

Olen vuosien aikana oppinut rakastamaan aamuja, vaikka välillä ne venyykin turhan myöhäiseksi. Tällä viikolla olen tsempannut niin että nousisin heti ylös kun kello soi 7-8 välillä, enkä jäisi peiton alle selamaan kaikkia somekanavia ja torkuttamaan tunniksi. Personal Trainerini Laura motivoi minut myös tekemään aamuisin pienen kiitollisuusharjoituksen, jonka itse toteutan 5 minuutin meditaatiolla ennen kuin nousen ylös ja hyppään suihkuun. Yritän selailla somekanavat ja meilit aikaisintaan aamiaisen ohessa tai ideaalimaailmassa vasta aamiaisen jälkeen kotona tai jos olen lähdössä johonkin niin vasta sporassa tai metrossa.

Olette myös ehkä huomanneet että rakastan aamiaisia. Usein aloitan työpäiväni kotona ja lähden ulos ovesta vasta puolilta päivin milloin milläkin asialla. Suosikkiaamiaisiani ovat smoothie bowlit ja avokadoleivät. Kaveriksi saatan nauttia cappuccinon tai kurkumalaten kauramaidolla.

Kaikista parhaat aamut ovat kuitenkin bloggaajakollegoiden kanssa järjestetyt brunssit, kuten tämä viime viikolla ihanan Malinin ja Jenniferin kanssa.

IMG_0170.jpg

IMG_0164.jpg

Kaikki päivät kahviloissa

Kahvilat ovat ehdottomasti parhaita toimistoja kaltaiselleni kahviaddiktille. Minulla on kotonakin toki työpöytä ja nykyään myös hyvä työtuoli, mutta tulen mökkihöperöksi jos jumahdan koko päiväksi kotiin. Kotitoimistopäivän vietän varmaan keskimäärin kerran viikossa. Muutoin istun melkein poikkeuksetta milloin missäkin Helsingin kahvilassa läppärini kanssa. Onnekseni yhä useampi bloggaajakollega on alkanut tehdä blogia ammatikseen ja nykyään tulee töitä tehtyä enää harvoin yksin. Toimistokavereina toimii useimmiten Kathrin, Mirka, Jennifer ja Malin.

Vaikka kotona tai toimistossa työskentely olisi varmasti kaikkia erikoislatteja budjettiystävällisempää, elän mielummin juuri näin enkä laske pennosten perään jos ei ole pakko. Ja koska en kehtaa istua kahvilassa useampaa tuntia olematta maksava asiakas, tulee niitä latteja ostettua päivän mittaan vähän turhankin ahkerasti. Helsingissä suosikkikahvilatoimistojani ovat ehdottomasti Roasberg (aina paras <3), Roots, Pauligin Kulma, Espresso Houset, Starbucks, Korttelin Story ja Kampin Twist.

IMG_0043.jpg

IMG_0042.jpg

IMG_0016.jpg

Kuva: Jennifer Sandström

IMG_0033.jpg

Minkälaisia työtehtäviä tähän viikkoon kuului?

Minulla on muutamia kuukausittaisia asiakkaita joille teen PR:ää, sisällöntuotantoa tai -markkinointia, sekä sitten satunnaisia kampanjoita jotka liittyvät useimmiten tähän blogiin ja Instagramiin. Kahvilassa istumisen lisäksi viikkoon mahtuu usein kokouksia asiakkaiden kanssa.

Maanantain työpäivä alkoi asiakastapaamisen kanssa keskustassa, jossa kävimme läpi heidän sosiaalisen median markkinoinnin analytiikkaa ja tehtyjä vaikuttajamarkkinointitoimenpiteitä. Tämän jälkeen istahdin kahvilaan vastaaman sähköposteihin ja hoitamaan asiakkaiden tämän viikon sosiaalisen median tulevat päivitykset. Lisäksi kirjoittelin blogijuttuja valmiiksi.

Tiistaina tapasin avaruusmatkailuun liittyvän uuden asiakkaan, joille toimin Instagram-konsulttina tästä kuukaudesta eteenpäin. Projekti on todella mielenkiintoinen, kerron teille vielä myöhemmin lisää! Tästä kokouksesta hyppäsin taksilla Käpylään blogikampanjatapaamiseen liittyen projektiin jota lähdemme kuvaamaan Tukholmaan lauantaina.

Keskiviikon aloitin aamiaistapaamisen Kathrinin kanssa Korttelin Storyssa. Kävimme hieman läpi tulevaa Nordic Bloggers’ Experienciä, jossa minä olen mukana vastaamassa sosiaalisesta mediasta. Aamiaisen jälkeen jäimme vielä Storyyn tekemään töitä. Itse ehdin aamupäivän aikana kääntää lentoyhtiöasiakkaalle tiedotteen tanskasta suomeksi ja viimeistellä Pienen Ideapuodin uudistuneet sivut.

Torstaina, eli tänään, istun kotona keittiönpöydällä kirjoittamassa tätä blogipostausta loppuun. Parin tunnin päästä lähden Vantaalle tapaamaan asiakastani ja käymme läpi heidän sosiaalisen median analytiikkaa parin kuukauden takaa ja teemme sisältösuunnitelmat loppuvuodelle. Kokouksen jälkeen lähden vielä rusketukseen, jotta kehtaan näytellä kameran edessä blogikamppiksen merkeissä viikonloppuna. Tänään jää varmasti myös kotiin illalle vielä ainakin yhden raportin kirjoittaminen lentoyhtiölle menneestä blogimatkasta ja muutaman bloggaajan rekrytointi asiakkaalle toiseen kampanjaan.

Huomenna perjantaina valmistaudun viikonlopun kuvauksiin Tukholmassa ja hyppään lauantaina aamulla aikaisin taksiin kohti lentokenttää ja viikonloppu meneekin kokonaan kuvausten merkeissä!

IMG_0093.jpg

Mitäs muuta sitä kertoisi? Enpä oikeastaan tiedä. Tässäpä tämä kurkistus hyvin tavalliseen työviikkooni jos olen kotona Helsingissä. Let me know jos teillä on kysyttävää tai juttutoiveita liittyen työhöni bloggaajana ja somekonsulttina. Muutaman vuoden jälkeen tällainen ehkä vielä hieman erikoinen arki tuntuu jo niin tavalliselta, että välillä unohdan että voisin kirjoittaa muustakin kuin ihan pelkistä matkakokemuksista.

Instagramissa olen saanut useampia toiveita missä kertoisin tarkemmin miten teen tästä kaikesta elantoni ja miten paljon rahaa voi tällaisella työllä ansaita. Tämän tyyppistä sisältöä on tulossa loppuvuodesta, joko kuukausi- tai vuosiraporttina.

Kirjoitin itseasiassa viime viikolla tarkemman postauksen siitä miten ja miten paljon ansaitsen rahaa Instagramista.

IMG_0014.jpg

Peace! <3 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  marraskuu 2, 2017 at 3:37 pm

  Such a nice post, it’s always fun to get a peek into the ordinary everyday life inbetween fancy travels 😉 And I especially enjoyed reading this post since I used google translate, ehe. So did not follow all parts but luckily I was part of some of it so that made it easier 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 9:43 pm

   Thank you darling! You’ve inspired me to blog about daily life a bit more than before! And haha seriously I think I should only write in one language as Google Translate is just the funniest thing 😀 😀 <3

 • Reply
  Emilia Forsman
  marraskuu 2, 2017 at 10:41 pm

  Kiinnostava juttu! 🙂 Olisi kiva kuulla lisää, että mitä tuohon joka aamuiseen kiitollisuusharjoitukseen kuuluu?

 • Leave a Reply