Menu
Rüdesheim / Saksa

Tarina viinistä, Tarina Konradista

I like to be free. If noboydy likes my wine, I’ll drink it alone.

Tuijotan punaviiniä lasissani. Pinot Noiria. Mietin Hongkongissa oppimiani punaviinin eri sävyjä. Pigeon Blood. Brick red. Rubired. Tämän täytyy olla brick red. Nostan Pinot Noirin huulilleni ja säikähdän viereeni istuutuvaa vanhempaa miestä. Mies kertoo olevansa Konrad Berg. Lasissani olevan viinin tuottaja.

IMG_3959.jpg

Konrad perheinensä omistaa ravintolan jossa istun, sen ympärillä olevan hotellin, kauneushoitolan ja viinitilan Assmansshausenissa. Haluan kuulla lisää. Kondrad kaataa itselleen lasillisen Rieslingiä ja alkaa kertomaan tarinaa viinitilastaan.

Viiniopinnot palaavat taas mieleeni ja kaipaan kertausta. Mitä tarkoittikaan vintage? Miten kauan viini kypsyy tynnyrissä? Miten tiedän koska viini on valmista? En voi lopettaa kysymystulvaa. Haluan tietää kaiken viinistä.

Konrad vie minut ja ystäväni viinikellariin. Aikaisemmin olin nähnyt viinikellareita vain valokuvissa ja elokuvissa. Lapsenomainen innostus valtasi mieleni.

IMG_3946.jpg

– Ollessani 26-vuotias, isoisäni tarjosi minulle viinitilaansa. En tiennyt mitään viinistä. 30-vuotiaaksi asti valmistin ahkerasti pahan makuista viiniä kahden ystäväni opissa. Opin katsomalla ja kuuntelemalla. Opin tekemällä virheitä. Opin elämällä viinituotantoa, kertoo Kondrad.

Konrad maistattaa meillä keskeneräisiä viinejä tynnyreistä. Pinot Noiria. Rieslingiä. Roseta. Viini maistuu nuorelta.
IMG_3935.jpgIMG_3923.jpg

Viinituotanto on kansainvälinen business, mutta Konrad ei halua ottaa paineita ulkomaailmasta. Ei viiniä voi pullottaa jos se ei ole vielä valmista. Jos jonain vuonna on huonompi sato, silloin viiniä on vähemmän ja se voi vaikka loppua kesken.

Konrad toteaa, että ”Viiniä pitää kuunnella ja se kyllä kertoo kun se on valmista pullotettavaksi.”

IMG_3952.jpg

Nyt kymmeniä vuosia myöhemmin, Konrad on löytänyt tiensä kansainvälisesti merkittävän Vino-lehden maailman TOP 20-viinituottajien listalle. You find a whole new world when you have faith and passion towards what you are doingMies on ihan oikeassa.

IMG_3950.jpg


Hotel Alte Bauerschänke sijaitsee Reinin varrella Assmansshausenissa. Hotellin lisäksi tarjolla on mm. kauneushoitola, jossa raaka-aineina käytetään viiniä. Tämä kannattaa kokea! 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

50 Comments

 • sarrrri
  huhtikuu 25, 2015 at 11:59 am

  Aaaaa minäkin haluan tietää kaiken viineistä! Ihana Konrad. <3

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 25, 2015 at 10:16 pm

   Konrad on paras <3

   Reply
 • satuvw
  huhtikuu 25, 2015 at 12:12 pm

  Ihana tarina, ihana Konrad!!!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 25, 2015 at 10:16 pm

   <3

   Reply
 • Jael
  huhtikuu 25, 2015 at 12:16 pm

  Ihana tarina:) Opiskellessani hotellialaa meillä oli 2 vuoden viini-ja alkoholit-kurssi,mutta täytyy tunnustaa etten kuitenkaan ole mikään viiniasiantuntija;D

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 25, 2015 at 10:16 pm

   Joo en mäkään ihan viiniasiantuntijaksi luokitu, vaikka sitä opiskeltua tulikin, tosin vain puolisen vuotta! 🙂

   Reply
 • Marimente
  huhtikuu 25, 2015 at 3:25 pm

  Mielenkiintoinen postaus ja hieno tarina, kiitos sen jakamisesta Veera! Tästä tuli mieleen, kun olisin halunnut amk:ssa viinitietouskurssille, mutta se oli ekana vuonna täynnä ja loput opiskeluvuodet olin pois Suomesta kurssin järjestämisaikana. Oluet ja siiderit-kurssin kävin, mutta ei se ole sama asia! 😉 Viinit siis kiinnostaa aina ja edelleen, ehkä pitää Italiasta etsiä joku taho opiskella lisää viinejä.

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 25, 2015 at 10:17 pm

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂 On viini kyllä aina viini! Onneksi huomenna pääsen reissaamaan kohti Barcelonaa ja siellä myös paikalliselle viinitilalle, jei! Mikään ei voi kyllä voittaa Konradia 😀 Meillä tuolla Hongkongin koulussa voi opiskella viinitohtoriksi!

   Reply
 • ananas2go
  huhtikuu 25, 2015 at 5:22 pm

  Kiitos tunnelmista! Tuo on kaiketi Saksan paras viinialue? Niin minulle ainakin vuosia sitten jokiristeilyllä väitti joku laivan henkilökunnasta, joka ihmetteli, kun puhuin saksaa. Monta vuotta kannoin parhaan viinin nimeä muistilapulla lompakossa. Vieläköhän tunnistaisin, jos näkisin sen? En sitten osunut ikinä ostamaan sitä, mutta muita Assmannshausin viinejä olen Saksassa matkaillessani maistellut. Lurps! Muistutitkin!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 25, 2015 at 10:18 pm

   Kiitos! 🙂 Onhan tuo juurikin sellaista aluetta, Saksa kun on viinituotantomaaksi melko pohjoisessa, niin ihan koko maassa ei voi viiniä viljellä 🙂

   Reply
 • Panu / Panun matkat
  huhtikuu 26, 2015 at 1:12 am

  Oh, huippukokemus! Ja viini kiinnostaa aina. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:26 am

   Viini on parasta <3

   Reply
 • Sandra
  huhtikuu 26, 2015 at 3:20 am

  Ihana tarina ja ihanasti kerrottu!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:26 am

   Kiitos Sandra <3

   Reply
 • lena
  huhtikuu 26, 2015 at 10:22 pm

  Minua kiinnostaa kovasti Konradin kaltaiset miehet (viinin lisäksi). Miehet, joilla on paloa ja intohimoa jotakin asiaa kohtaan ovat hyvin mielenkiintoisia, eikä nyt välttämättä haittaa että se kiinnostuksen kohde on viini. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:27 am

   No sanoppa! En voisi olla enempää samaa mieltä! Se on harvinaisen viehättävä piirre miehessä, tai no ihmisessä oikeastaan yleensä!

   Reply
 • Reason for a Season
  huhtikuu 26, 2015 at 11:44 pm

  On aina ihan parasta tavata ihmisiä, joilla on intohimo asiaansa kohtaan. Tämä kuulostaa kyllä huikealta kokemukselta. Mäkin haluan mukaan ens kerralla :D. Sait mutkin innostumaan tästä aiheesta <3.

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:27 am

   No sanoppa! Tällaisista ihmisistä pidän! 🙂 Ens kerralla tuut mukaan 😉

   Reply
 • Maarit
  huhtikuu 27, 2015 at 12:12 am

  Mulle nuo viinijutut on ihan hepreaa, mutta hauska lukea välillä tällaistakin 🙂

  Reply
 • Kea | Deep Red Blues
  huhtikuu 27, 2015 at 12:35 am

  Viini on mulle mielikuvia ja mieluiten aina valkoista. Joudun usein Alkon myyjien kanssa erimielisyyteen siitä mitä mun pitäisi ostaa… Se kertoo varmaan vaan siitä, etten tiedä viineistä muuta kuin sen mitä kulloinkin maistan ja mistä sillä hetkellä tykkään ja etiketti on toki hirmutärkeä. Voisin käydä ottamassa Konradilta vähän oppeja varastoon. 😀

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:28 am

   Haha, ehkä lähetään porukalla vietään yksi satokausi Konradin opissa niin ollaan sitten porukalla kohta ihan alan ammattilaisia? 😀 Ite tykkään molemman värisistä viineistä,, mutta molemmissa sellasesta luonteikkaasta vahvasta viinistä!

   Reply
 • Annika - Tarinoita Maailmalta
  huhtikuu 27, 2015 at 2:08 am

  Viinijuttuja, jee! Mua kiinnostaa nyt kauheasti viinitilavierailut. Ja siis tietysti viini kiinnostaa juomanakin 😉 Kuulostaa ihan mahtavalta kokemukselta tuo Konradin tapaaminen 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2015 at 4:29 am

   Sama juttu! Ihanaa istua taas Helsinki-Vantaalla kun Espanjan puolella odottelee taas vierailu paikallisella viini tilalla! 🙂

   Reply
 • Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi
  huhtikuu 27, 2015 at 8:40 am

  Mä rakastan viinejä ja viinitiloja ja viinikellareita! Ihana postaus :).

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:42 am

   Parasta rakkautta <3

   Reply
 • Ansku BCN
  huhtikuu 27, 2015 at 8:54 am

  Ai kun kiva tarina! Mä olen kiertänyt monia monia viinitiloja ja todennut, että pienillä tiloilla on mukavinta käydä, varsinkin jos paikalla sattuu olemaan asiaan intohimoisesti suhatutuva omistaja. Saksan viinitilat on tosin kokematta!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:42 am

   Hih, Konradin tarina vaan on paras ja kertoo itse itseään <3 Itse olen nyt kokenut vasta Saksan viinitiloja, mutta ohjelmassa onneksi ensi viikolla sitten Espanjan! 🙂

   Reply
 • Jenna
  huhtikuu 27, 2015 at 9:43 am

  Ihana viinipostaus <3

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:43 am

   <3

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  huhtikuu 27, 2015 at 1:40 pm

  Mukava tarina. Viimeksi tuli viinitiloja kierrettyä Uudessa Seelannissa – meitä oli kansainvälinen pieni porukka ja kolmannen ja neljännen viinitilan jälkeen tunnelma alkoi olla meidän alunperin toisillemme ihan ventovieraidenkin keskuudessa katossa!
  http://meriharakka.net/2013/11/12/upea-etelasaari/

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:43 am

   Oi sinne olisi ihana päästä kiertämään viinitiloja! Kuulostaa tosi hauskalta! 🙂

   Reply
 • Mirje / Kotona kaikkialla
  huhtikuu 27, 2015 at 2:34 pm

  Miten mukava tarina! Pienet viinitilat on kyllä ihan parhaita, koska hyvällä tuurilla niissä tapaa itse omistajan, joka osaa kertoa viineistään ja niiden taustasta ihan eri tavalla kuin työntekijä. Ei sillä, että kovinkaan paljoa viineistä tietäisin tai kertomuksista ymmärtäisin 🙂 Mutta on se hyvä viini vaan hyvää!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:44 am

   Kiitos! 🙂 Ja jep, enemmän tunnelmaa kun itse omistaja kertomassa taustoista kuin joku tuntipalkkainen duunari, paitsi voihan sellaisellakin olla intohimo tekemäänsä työtä kohtaan! 🙂 Hyvä viini on parasta, ja olipa hassua juoda näitä viinejä viime viikolla kotona, aika eri meininki kuin missään Alkon satunnaisessa!

   Reply
 • Palmuaseman Sanna
  huhtikuu 27, 2015 at 8:10 pm

  Aivan ihana juttu! Täytyy pitää Konrad mielessä, jos joskus pääsen noille seuduille 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:44 am

   Suosittelen <3

   Reply
 • Ida - idaloveslife
  huhtikuu 27, 2015 at 8:53 pm

  Sinun blogissa on aina huikaisevan hyvät kuvat! Toivottavasti meikämimmikin kehittyy joskus samalla tasolle. Ja tänään kun mä oikein keskityin ja kuuntelin yhtä viiniä jääkaapista niin se sanoi ”saa juoda”! Kippis!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 10:45 am

   Voi kiitos, kiva kuulla 🙂 Harjotuksen tulosta, mutta kaukana ammattilaisuudesta vielä 😀 Juuri noin viiniä kuunnellaan, ja sen sanoja noudatetaan 😀 Kippis!

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  huhtikuu 28, 2015 at 10:55 am

  Ihana tarina! Rakastan viiniä, ja haaveissani olikin löytää eteläeurooppalainen viinitilan poika puolisoksi. No, en löytänyt, mutta onneksi poikaystävä jakaa intohimoni hyvään viiniiin. Kroatiassa kantakuppilani oli viinibaari, jota pyöritti juurikin viinitilan poika, ja hänelle jokainen siemaus viiniä oli yhtä nautinnollinen kuin se ensimmäinen. Olin hieman kateellinen, koska hän sai juoda hyvää viiniä päivät pitkät ilman, että kukaan paheksuu.

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 11:45 pm

   Voi ei hassumpi haave, I’m right there with you! Myös tosin australialainen käy! Ja kuinka unelmaduuni, juoda päivät pitkät viiniä työkseen, I could do that, for sure!

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  huhtikuu 28, 2015 at 10:55 pm

  Hyvin kirjoitettu postaus, sopivan lyhyt ja piti otteessaan alusta loppuun. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 28, 2015 at 11:46 pm

   Kiitos! 🙂 Kokeilen vähän eri järjestystä jutuille tällä TBEX Diarylla, kiva kuulla että toimii 🙂

   Reply
 • Arja / Haavematkoja
  huhtikuu 29, 2015 at 9:07 pm

  Kiva tarina ja varmasti mielenkiintoinen kokemus! Viinistä jaksaisi kyllä kuunnella aina. Ja jaksaisi sitä maistellakin 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 30, 2015 at 1:09 am

   No sanoppa <3 Mä voisin myös juoda ja kuunnella viiniä ja viinistä, kaiket päivät <3

   Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  huhtikuu 30, 2015 at 7:01 am

  Viinit. <3

  Taannoin meidän mukavalla lomalla Tosacanassa tutustuttiin paremminkin viinituotantoon, muutenkin kun juomalla. 😉 Voisin koska tahansa muuttaa noihin maisemiin tekemään viiniä, nauramaan paljon ja rakastamaan elämää vieläkin enemmän.

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 1, 2015 at 10:33 pm

   Oi viini ja Toscana, kelpais mulle aivan any day <3

   Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 1, 2015 at 11:06 pm

   Oi viini ja Toscana, kelpais mulle aivan any day <3

   Reply
 • Rimma - matkablogi
  toukokuu 2, 2015 at 9:11 pm

  Mä en ole yhtään viini-ihmisiä (tai muukaan alkoholi), mutta silti nämä viinitilat kellareineen jotenkin vain kiehtoo!

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 11, 2015 at 5:52 pm

   Mä oon viini-ihmisiä vähän ihan joka tavalla, mutta etenkin kiinnostaa niiden alkuperä ja tuottajat niiden takana 🙂

   Reply
 • Sanna I Siveltimellä
  toukokuu 3, 2015 at 9:13 am

  Viinitilat ja viinikellarit on kerrassaan kiehtovia! Ihanan näköinen paikka 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 11, 2015 at 5:52 pm

   No sanoppa, en tiedä parempaa!

   Reply

Leave a Reply