Menu
Delhi / Intia

Päiväretki Delhistä Taj Mahalille Agraan

Eilinen oli ehdottomasti yksi elämämme ihmeellisimmistä päivistä. En oikein vieläkään usko, että vietin eilisen päivän kävellen Taj Mahalin nelisensataa vuotta vanhoilla marmoripinnoilla paljain jaloin. Meidän aika täällä Delhissä on vain 3 päivää, joten pelkäsimme ettemme saa mahdollisuutta käydä tuolla Agrassa, jossa Taj Mahal sijaitsee.

Aloitimme matkan hotellilta aamulla 7.30 pienen aamiaisen jälkeen. Kuski vei meitä ensin Delhin järkyttävässä liikenteessä ja välillä piipahdimme pienillä maaseutu- ja slummialueilla. Vaikka autossa tuli istuttua 5 tuntia menomatkalla niin joka hetki tuntui taas toistaan ihmeellisemmältä. Oli hienoa nähdä elämää kaupungin ulkopuolella. Tuo liikenne on kyllä niin uskomaton. Vaikka menomatkalla sydän oli kurkussa melkein koko matkan ajan, niin jotenkin tuo silti vaan toimii ja olo on välillä lähes turvallinen.

Aluksi kiertelimme jossakin Agran lähettyvillä olevilla temppeleillä, joissa meillä oli tosi tyly ja kiireinen opas matkassa. Itse halusimme kuitenkin vaan nopeasti nauttimaan Taj Mahalista. Saimme kuitenkin kokea kaikkea jännää temppeleissä ja meidät siunattiin sekä saatiin toivomusnaruja etc. Retkellä ärsyttävintä oli kyllä kaikki kaupustelijat ja miten kaikkialle yllättäen maksoikin sisään ja jokainen odotti ainakin 500 rupian tippejä. Intiassa ei voi kuitenkaan koskaan odottaa tai tietää mitä on edessä, joten välillä kannattaa vaan go with the flow. 

Taj Mahalilla meitä odotti kuitenkin ihan koko maailman ihanin opas Bobby. Meillä oli niin hauska päivää, ettei taaskaan sanat riitä sitä kertomaan. Bobby kertoi meille paljon mielenkiintoista historiaa tästä palatsista ja ihaninta oli miten Bobby oli vaan niin intohimoinen Tajista, vaikka on käynyt siellä viimeisen 10 vuoden aikana 2-3 kertaa päivässä.

Taj Mahal on jotain niin uskomatonta ja kaunista. Se on täynnä armotonta symmetriaa joka kulmasta. Sen tarina on niin kaunis ja koskettava. Toivottavasti joku rakastaa minuakin joku päivä niin paljon, että rakentais mulle tollasen palatsin. Tosin kyllä ehkä kaunis ruusukin riittäisi. En edes tiennyt, että Taj Mahalille piti rakentaa joen toiselle puolelle pieni musta samanlainen rakennus ja, että niiden oli tarkoitus yhdistyä hopeisella sillalla. Wow. Just wow.

Hauskaa on myös se, että Tajille pääsymaksu ulkomaalaisille on 750 rupiaa ja intialaisille 20 rupiaa. Anyways, nyt me hyppäämme Visiot Beyondin kuskimme kaaraan, joka vie meidät taas lentokentällä ja sieltä hyppäämme Spicejetin koneeseen kohti Goaa ja vapaaehtoistyötä orpokodissa.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

6 Comments

 • lehmari
  joulukuu 17, 2011 at 8:33 pm

  Aivan ihanan näköistä!!!! Hauska toi mis Lissu on ja sit kun sä hyppäät=)=) Oon niin iloinen teidän puolesta kun saatte kokea kaikkea mahtavaa.

  Reply
 • Veera Bianca
  joulukuu 18, 2011 at 7:07 am

  Kiitos aippa, onhan ta melkosen huikee mesta gotta say! …ja kiitos myos lepanu 🙂

  Reply
 • mitsu
  joulukuu 18, 2011 at 7:55 am

  Aa vitsi en malta oottaa että pääsen näkemään Taj Mahalin! Odotan sitä ehkä eniten Intiassa. Onhan se niin upean näköinen kuvissakin, luonnossa varmaan vielä upeampi.

  Reply
 • Veera Bianca
  joulukuu 18, 2011 at 4:34 pm

  Se on niin uskomaton naky, etenkin kun sita on nahnyt niin monesti valokuvissa ja yhtakkia se onkin siina ihan oikeasti! 🙂 Hauskaa matkaa Intiaan!

  Reply
 • Anna
  huhtikuu 13, 2012 at 8:21 am

  Hyvin kuvailtu. Se on ikimuistonen paikka, jotenkin unenomainen…

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 15, 2012 at 9:12 pm

   Kiitos, se on juuri sellainen 🙂

   Reply

Leave a Reply