Menu
Taipei / Taiwan

Taipein yömarkkinat

Keväällä tuli tehtyä reissu Taipeihin, Taiwaniin erään maailmaa ympäri reissaavan ystäväni kanssa. Minulla ei ollut sinänsä mitään odotuksia Taiwania kohtaan, sillä lähdin reissuun lähinnä tsekatakseni Eva Airin Hello Kitty-lentokoneen joka oli lopulta tuon viikon ajan reititetty aivan muualle. Hello Kitty-teemainen lähtöportti ja -selvitys kuitenkin oli sopivan eksoottista tällaiselle ilmailunörtille.

Onnekseni minulla asuu eräs ystävä Taipeissa, joten saatiin paikallinen opastus nille parhaille markkinoille. Taipeista löytyy yömarkkinoita ainakin kymmenen lähes jokaiselle illalle. Itse tsekkasimme Shilinin ja Raohen reissumme aikana. Shilin oli parempi shoppailun kannalta, mutta Raohe tarjosi enemmän sitä aitoa paikallista kulttuuria.  Taiwanissa paikalliset viettävät iltansa usein shoppaillen tai ystävien kanssa syöden näillä mestoilla. Minäkin viettäisin, jos Taipeissa asustaisin. Se määrä herkullista ja eksoottista ruokaa on suorastaan hämmentävä. Rakkauteni Street Foodia kohtaan teki tästä reissusta yhden Aasian parhaista ideoista.

IMG_5013
IMG_5015
IMG_5012

Shilin

Shilin on markkinoista se tutuin turistien keskuudessa ja täynnä vilinää lähes säästä riippumatta. Shilin on hyvä paikka starttaa yömarkkinoiden kiertely, itse ainakin ostelin sieltä halvalla monennäköistä vaatetta ja maistelin makeisia. Maista Da chang bao xiao changia pienestä kojusta ja käy tilaamassa itsellesi se aito oikea Bubble Tea. Shilinissä suurin osa ruokakojuista on muuttanut maan alle, joka on kätevä paikka stopata mässäilemään sateisena päivänä. Paikalle pääsi kätevästi metroillen.

IMG_5002
IMG_4990

Raohe

Raohe, joka sijaitsee kivenheiton päässä Wufenpu-ostosalueesta (worth going let me tell you) tarjosi meille sen aavistuksen aidomman Taiwanilaisen elämyksen. Täällä ei ollut niin paljoa mitään järkevää vaatteen tapaista, mutta toinen toistaan hämmentävämpää tilbehööriä sekä sitä maukasta mässyä koju toisensa jälkeen. Täältä sai shopata itselleen myös kaikkea koiranpennuista hamstereihin. Paikan päälle löydettiin kätevimmin busseillen.

IMG_4980
IMG_4939
IMG_4934

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

8 Comments

 • lena
  elokuu 3, 2013 at 1:09 pm

  Kiva lukea postauksia Taiwanista!

  Olen itsekin suunnitellut postaavani Taiwanista piakkoin, tykastyin siihen kovin viime huhtikuussa. Oikeassa olet naiden street food marketeiden suhteen, tule vesi kielelle hyvin nopeasti. Sopivia tallaiselle ruokanortille siis 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 5, 2013 at 12:05 am

   Kiitos ! 🙂 Jos Taiwanista postailet, laita mulle ihmeessä linkkiä ettei vaan pääse menemään ohi postauksesi 🙂

   Reply
 • Amanda
  elokuu 7, 2013 at 9:49 am

  Voi Veera. Et ikinä arvaa, missä mun aamuni on kulunut. …Kahlasin sun blogin Intia-aiheiset jutut läpi, ja niitähän täällä riittikin! Huikeita. Jep, eilen tuli hankittua lento niille huudeille ensi talveksi. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 7, 2013 at 3:10 pm

   Haha voi Amanda! Kiva, että huikeita juttuja riitti 😀 Intia on ihan ykkönen, olis kiva kuulla sun matkasuunnitelmista lisää 🙂

   Reply
 • Sirpa
  joulukuu 3, 2014 at 3:44 pm

  Moi! Eksyin tänne sivuillesi, kenties sen takia, kun olen avopuolisoni kanssa lähdössä reissuun. Luin tuon Taipein osuuden ja oli hyviä vinkkejä. Olemme tekemässä reissun Tokio, Taipei, Fidzi (Nadi), Aukcland, Hong-Kong. Sinulla oli tuttu Taipeissa. Olemme siellä tosin vain 2 päivää, mutta olisimme pientä korvausta vastaan ottamassa mielellään paikallisoppaan. Olemme Taipeissa 3-5.1.2015 Mahtaisiko tämä tuttusi olla silloin paikalla ja käytettävissä.
  Tv Sirpa from Virrat Suomi

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 4, 2014 at 9:18 pm

   Moikka Sirpa! 🙂 Hyvän reissureitin olette muuten valinneet! Mahtavaa! 🙂 Hongkongista olen muuten tehnyt CreateTripsille mobiilioppaan, jonka voi ladata iPhoneen ilmaiseksi!

   Voin jutella paikalliselle ystävälleni mitä mieltä hän on ja antaa hänelle sähköpostiosoitteesi! Täältä Rantapallosta löytyy myös suomalainen bloggaaja, joka asuu nykyään Taipeissa: http://www.rantapallo.fi/lena/

   Reply
 • Maria
  syyskuu 3, 2016 at 10:26 am

  Vaikuttaa niin veikeältä paikalta, tuonne on päästävä!

  – Maria
  http://tinytrek.blogspot.fi/

  Reply

Leave a Reply