Menu
Taipei / Taiwan

Taipei 101

Ensimmäinen aamu Taipeissa valkeni melko sateisena, mutta me pohjoismaalaiset emme onneksi anna sään häiritä. Metroilimme siispä tiemme kohti kuuluistaa Taipei 101 -rakennusta, joka kuuluu Aasian korkeimpiin. Tosin näin Hongkongissa asuneena, I was not too impressed. Saanpa kuitenkin laittaa uuden rastin ”101 Things To Do Before You Die”-kirjaani. Edelleen paras lahja ikinä, kiitos Tuuli tuon opuksen metsästämisestä!

IMG_4853

IMG_4840

Ensimmäisenä asia, joka Taipeissa ihmetytti oli vihreät puut keskellä kaupunkia ja koko kaupungin hiljaisuus ja tyhjyys. Todellisuudessahan Taipeissa on 3 miljoonaa asukasta, mutta näin ahtaan 7 miljoonan Hongkongilaisen kaupungista eksoottisuus tarkotti mulle yhtäkkiä täysin eri asioita mitä ennen!

Taipei 101 on lähes puolen kilsan korkea torni, joka oli pitkään maailman korkein. Rakennus sisältää maailman nopeimman hissin, joten korvat menivät lukkoon aika välittömästi kyytiin hypättyä. Kerroksesta 89 ihailtiin sitten Taipein maisemia jonkin aikaa ja tapailtiin suloisia paikallisia länkkäri-intoilijoita.

IMG_4859-001

IMG_4855

IMG_4866

IMG_4875

IMG_4906

IMG_4861

Alas tultua lähdettiin hörppimään teetä, koska Taiwan on siitä erittäin kuuluisa. Mukaan tältä matkalta saattoi tarttua muutama paketti paikallista, joista yksi kiltisti oli lennon aikana levinnyt ympäri matkalaukkuani. Fail.

Taipei on kuuluisa useista yömarkkinoistaan ja aivan syystäkin. Iltaa säesti armoton kaatosade, mutta lähdettiin siitä huolimatta metsästämään Shilin Night Markettia, joka osoittautui maailman parhaaksi shoppailumestaksi koko Aasiassa 😀 Nämä markkinat olivat valtavat ja täynnä toistaan kauniimpia rättejä, jännittävempiä mässyjä ja ääliömäisempiä leluja. Niin paljon ihmeteltävää, niin monelle aistille.

IMG_4924

IMG_4934

IMG_4943-001

IMG_4948

Hämmentävin kaikista on varmasti alla oleva ”kalapeli”, jota löytyi jokaisen kulman takaa. Paikalliset istuvat pienen kala-ammeen ympärillä ja haavistelevat fisuja kulhoon. En tiedä mikä tässä on pointti, mutta everybody up to their own.

IMG_4939-001

Katuruoka ei tällä reissulla maistunut tavalliseen tapaan tuon ruokamyrkytyksen jälkeen, mutta kyllä sitä piti muutamaa hedelmää puraista (Taiwanin Guava, pure heaven) ja myös kuppi kuuluisaa Bubble Teatä oli pakollinen.

♥Päivän paras paikallinen: käveli meidän kanssa markkinoille asti sateenvarjonsa kanssa, jotta meidän turistien ei tarvitse kastua. ♥

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

 • curious0girl
  huhtikuu 13, 2013 at 11:07 am

  Kiitos taas kerran kivasta postauksesta 🙂
  Oon ite suunnitellut meneväni Taiwaniin ja juuri Taipeihin ensi vuonna, joten oli tosi kiva lukea sun kokemuksia sieltä 🙂

  P.S. äänenikin jätin sun blogin puolesta tossa kisassa, on sun blogi kyllä hyvä! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 13, 2013 at 11:20 am

   Voi kiitos tuhannesti sanoistasi kauniista ja äänestä 🙂

   Taiwan on aivan ihana, Taipeista kannattaa reissata muuallekkin kun Taiwan on aivan tajuttoman pieni ja luotijunalla pääsee. Teen ens viikkoon mennesä postauksen aiheesta sulle 🙂

   Reply

Leave a Reply