Helsinki Suomi

ROHKEITA HOTELLIUUDISTUKSIA

uudistus hotel presidentti

Tiesittekö muuten, että opiskelin matkailualaa yhdessä maailman parhaassa hotellikoulussa Hongkongissa? Vaikka en ole koskaan ollut suoraan töissä hotellialalla, olen saanut toimia sen parissa muiden töiden kautta. Viime vuodet on tullut matkustettua paljon niin harrastuksen kuin työnkin puolesta, joten hotelleista on tullut melko tuttuja ympäristöjä. Kiinnitän hotelleissa huomiota moniin yksityiskohtiin aina designista palveluun. Harmikseni maailmalla vain harva hotelli yllättää elämyksellisyydellään. Businessmatkailijoiden joukossa puhutaan jopa hotellikuolemasta, jossa hotellihuoneet ovat saman kaavan mukaan niin tylsiä, että välillä sitä unohtaa missä kaupungissa sitä edes on. Olen kerran itse joutunut avaamaan hotellihuoneessa verhot keskellä yötä ihan vaan tarkistaakseni olinko minä Singaporessa vai Bangkokissa.

original sokos hotel presidentti paola suhonenpaola suhonen hotel presidenttihiljaisuus huone kylpyhuone

Innostuin valtavasti kuullessani Original Sokos Hotel Presidentin uusista tuulista. Ehkä olettekin jo kuulleet, että Ivana Helsingin Paola Suhonen on suunnitellut hotellin huoneet kokonaan uusiksi. Hotellin viisi kerrosta jaetaan tarinallisiin teemoihin, joita yllätyksellinen ja tyylikäs sisustus puoltaa. Teemoja ovat hiljaisuus, sisu, talvimyrksy, satumetsä ja juhannus. Kuvista voit arva mikä huone kuuluu minkäkin teeman alle. Paola kuvailee huoneiden tyylisuuntaa termillä FennoFolk, joka yhdistää suomalaisen tyylin skandinaaviset ja slaavilaiset vaikutteet. Hotellin uutta designia voi Paolan mukaan kuvailla Twin Peaksmäiseksi rosoisuudeksi, yhdistettynä aulan elegantteihin materiaaleihin, kuten marmoriin ja kupariin. Sokos Hotel Presidentin tyyliä voisi jatkossa ehkä kutsua raakaluksukseksi?

sisuhuone presidenttisisu presidentti satumetsähuone presidenttitalvimyrskyhuone

Ja mitä tekemistä minull on tämän kaiken kanssa? No, kerroinhan olevani hotellinörtti ammattitaudiltani. But there’s more. Olen projektissa mukana neljän muun bloggaajan kanssa, ja jokaiselle meille on jaettu oma huoneteema. Oma teemani on hiljaisuus. Kerron teille myöhemmin mitä tekemistä minulla ja hiljaisuudella on toistensa kanssa. Te lukijat pääsette varmasti mukaan projektiin, sillä tulen kutsumaan osan teistä kanssani green smoothielle söpöön hyljeryijyiseen huoneeseeni myöhemmin!

juhannushuone presidentti

Voit lukea tästä lisää hotellin uudistuksista ja Ivanan Helsingistä. 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar
  huhtikuu 29, 2016 at 2:48 pm

  Todella raikas tuulahdus, minkälaista monikin hotelli tarvitsisi. Tällainen Hotellit kuntoon -projekti, heh. Persoonallisuus on kliinisiä ja värittömiä huoneita kiehtovampaa. Paola on loistava tyyppi tuohon projektiin, muutenkin Suomen hotellit voisivat enemmänkin hyödyntää suomalaista designin osaamista. Thumbs up, hieno projekti! 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 14, 2016 at 11:35 am

   No eikö1 🙂 Tästä tulee ihan huikea uudistus!

 • Reply
  LisaLDN
  huhtikuu 29, 2016 at 6:48 pm

  Wow, that’s so COOL! Congratulations! Would love to stay there one day, and I’m actually hoping to visit Helsinki soon! 😉 Will the hotel still be open at all, or does it close completely for the two year renovations?

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 14, 2016 at 11:35 am

   Oh yes yes come to Helsinki! It doesn’t close at all not to worry, they already have some of the rooms available so you should definitely stay in ‘my room’! 😀

 • Reply
  Essi
  toukokuu 3, 2016 at 7:21 am

  Eksyin sun blogin pariin kun googlettelin taas matkailualan ammattikorkeasta. Olit tehnyt ihanan postauksen aiheesta silloin vuonna 2012, kiitos! Vahvisti vain fiiliksiä siitä, että tämä on se ala minne haluan! Itse pyrin tosin kovasti Kajaaniin, en Poriin tai Porvooseen. Ihan sellainen fiilis, että mun on PAKKO päästä sinne kouluun!

  Ja ihana blogi, jään lukemaan ja fiilistelemään :3

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 14, 2016 at 11:29 am

   Voi ihanuus, tervetuloa lukemaan! 🙂 Pitänee tehdä päivitettyjä juttuja aiheesta :O Toivottavasti pääset kouluun, let me know! Mulle ollut paras päätös koko elämässä, aivan ehdottomasti 🙂

 • Reply
  Anna R.
  toukokuu 8, 2016 at 8:23 am

  Kuulostaapa (ja näyttää) kivalta! Tykkäsin erityisesti termistä “raakaluksus” – kuvaa loistavasti skandinaavista glamouria parhaimmillaan.

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 14, 2016 at 11:27 am

   Mä ihastyin myös termiin, hyvinkin kuvaava 🙂

 • Reply
  Se hiljainen hetki ennen seikkailua - VEERA BIANCA
  lokakuu 26, 2016 at 3:10 pm

  […] […]

 • Leave a Reply