Menu
Matkainspiraatio

Matkoilla sattuu ja tapahtuu: silloin pelotti

Eräs lukijani antoi minulle haasteeksi kirjoittaa aiheesta ”Silloin pelotti”. Kuten moni siis teistä tietää, olen jotenkin todella onnettomuusaltis ja minulle on sattunut monenlaista outoa matkojeni varrella. En halua siis tällä postauksella pelotella ketään, ei matkailu yleisesti niin vaarallista ole vaan kaikkea voi sattua vaikka missä. Tässä nyt 5 hetkeä, jolloin mua on matkoillani pelottanut:

1. ”Nyt mä en tunne mun jalkoja” 

Vanha tuttu selkärangan murtuma. Vuosia sitten Australiassa kärsin aika kovan iskun selkärankaani ja siitä tulikin parin vuoden tuska, joka on nyt parantunut jopa kokonaan, enkä voisi olla onnellisempi. Putosin hevosen selästä aika epätasaisessa maastossa ja menetin tunnon jaloistani ja selässä oli pistävä kipu. Sitten mut kiidätettiin sairaalaan, jossa mulle kerrottin mahdollisest halvaantumisesta. Onneksi tunto kuitenkin palasi jalkoihin jo muutamassa päivässä ja elämä voitti! 🙂

2. Yöt intialaisessa kyläsairaalassa

Mun ystävät on sitä mieltä, et mun pitäs tässä vaiheessa testata sairaaloita eri puolella maailmaa ja kirjottaa niistä kirja. Mä toivon kuitenkin, et mun onnettomuusalttius olis nyt vaan tullut tiensä päähän. Anyways, Intiassa sain katumarkkinoilla syödyistä mädistä eksoottisista hedelmistä todella rajun myrkytyksen. Noin sairas en ole koskaan vielä ollut, oksensin itseni melkein hengiltä, hallusinoin kuolleista ihmisistä 42 asteen kuumeessa ja yritin kommunikoida pelkästään hindiä puhuvien sairaanhoitajien kanssa.

p.s, kuka on niin tyhmä, että syö mätiä hedelmiä intialaisilla markkinoilla?

ja p.p.s pakkohan se on ottaa itsestään iphonella kuva tossa kunnossa! 

3. Raivotautinen härkä pääsi karkuun

Kuten tiedätte varmaan jo moni, olin Intiassa vapaaehtoistyössä animal shelterillä ja meillä oli potilaina myös kaikenmaailman tautisia lehmiä. Yhtenä päivänä saatiin soitto raivotautisesta kaduilla vauhkoavasta valtavasta härästä. Meiltä lähti sitten nuo ammattilaiset nappaamaan sen. Härkä rauhoitettiin ja laitettiin boksiin, mutta lääkeaine ei vaikuttanutkaan ja härkä juoksi boksin läpi ja lähti riehumaan ihmisten ilmoille. Se juoksi täysillä päin seinää ja piti todella pelottavaa ääntä. Ei ollut hauska seistä seinää vasten ja nähdä tän kaverin riehuvan itseään kohti. Lopulta härkä jouduttiin kuitenkin ampumaan, koska tilanne oli todella todella hopeless.

4. Kiehuva nenä Saharassa

Kävästiin tossa Saharan autiomaassa muutama vuosi sitten ja onnistuttiin vielä saapumaan pahan hiekkamyrskyn aikaan. Tämä ei kuitenkaan ollut niin jännää miltä se voisi kuulostaa, vaan ilta hotellissa oli jännittävämpi. Ensin ystäväni käden läpi yritti kaivautua pillerinpyörittäjä ja sen jälkeen katsoin peiliin ja voin vannoa, että nenäni kiehui. Olin palanut auringossa ehkä enemmän kuin kukaan ikinä tona päivänä. Nenäni näytti sellaselta laavalta ja se melkein poreili. Elämäni hämmentävin kokemus, joka onneksi normalisoitua aamua kohden. Saman yönä heräsin myös siihen, että skorpioni käveli tyynnylläni. Ihana Sahara.

5. Supertaifuunin silmässä lentokoneessa

Muutama vuosi sitten matkallamme Australiaan, tyssäsi matkamme Hong Kongissa supertaifuuniin. Myrsky onnistui olemaan kivasti 10 vuoteen pahin myrsky ja se oli ansainnut nimen supertaifuuni Jangmi. Istuttiin sitten parin päivän päässä Cathay Pacificin lennolla Honkkarista Singaporeen ja pian tuli kuulutus todella rajusta turbulenssista. Olimme osuneet taifuunin kohdalle, jes. Ihmiset meidän vieressä rukoili ja luki jopa raamattuja. Matka todella oli äärimmäisen raju. Välillä mentiin todella lujaa alas ja kone rytisi muutenkin mukavaan tahtiin. Lopulta laskeuduttiin kuitenkin suhteellisin hyvillä mielin Singaporeen maata suutelemaan. Tossa oppi ainakin sen, että lentokoneet todella kestävät rajuja kelejä 😀

Siinäpä nyt siis 5 häppeningiä maailmalla, jotka on saanut jännittämään. Haastaisin teidät muut Rantapalloilijat (etenkin sut Sari, koska tiedän et sulle on sattunut erikoisia kommelluksia siellä päin maailmaa) ja Something about my passionin Annen tekemään postausta samasta aiheesta!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

8 Comments

 • rva ruusunen
  kesäkuu 25, 2012 at 10:56 am

  Huh, aikamoista seikkailua ollut kyllä. Tätä on jo aika vaikea päihittää 😀 Onneksi asiat ovat kääntyneet lopuksi parhain päin!

  Reply
 • Veera Bianca
  kesäkuu 25, 2012 at 11:04 am

  Haha 😀 tekevälle sattuu, they say 😉

  Reply
 • Martina
  kesäkuu 25, 2012 at 12:05 pm

  Voi hyvänen aika! Melko paljon hurjia sattumuksia yhdelle ihmiselle. Yritin miettiä omaa vastaavaa listaa, mutta luovutin kun se näytti tältä: 1. Olin hississä Stadionin tornissa 2. Olin hississä Näsinneulassa 3. Olin hississä Puijon tornissa 4. Olin hississä matkalla Haikaranpesään jne.. Hissikammoisen lista on aika tylsää luettavaa. 😀

  Reply
 • Veera Bianca
  kesäkuu 25, 2012 at 12:32 pm

  Martina, aivan ihana lista 😀 Ite pelkäsin hissejä joskus myös ihan hysteerisesti ja kävelin jopa hoitopaikkani kerrokseen 11 monesti päivässä teininä heh! 😀 nykyään musta hissin jumittuminen on hirveen hauskaa ja mun kaverit vihaa hisseillä mun kanssa koska aina painelen stoppia, fiksu kun olen.

  Reply
  • Martina
   kesäkuu 25, 2012 at 1:14 pm

   Ei millään pahalla, mut kyllä mäkin vihaisin mennä sun kanssa hissillä jos painaisit stoppia jossain siellä kerrosten välissä. 🙂 Toisaalta oon miettinyt, että hissiin jumittuminen vois tehdä mulle hyvää, jos siis selviäisin siitä hengissä. Jos jumissa oleva hissi ei räjähdä, tipu kuiluun tai lennä avaruuteen, syty tuleen, täyty vedellä, myrkkykaasulla tai ötököillä, joudu avaruusolentojen, kummituksien tai muiden pahojen kavereiden hyökkäyksen kohteeksi tai tuhoudu muilla tavoin (niin kuin niillä on yleensä tapana) niin saattaisin hyvin todennäköisesti kuolla ihan vaan sydänkohtaukseen siinä pelätessäni. Ei siis sittenkään hissijumittumista mulle, kiitos.. 😀

   Reply
 • Veera Bianca
  kesäkuu 25, 2012 at 1:24 pm

  Haha noi luettelemasihan on juuri niitä juttuja joita useimmiten tapahtuu hissin jäädesä jumiin. Ehkä voin joskus pitää sulle sellasen siedätyskurssin? 😉 meidän rappukäytäväsä tällä on ainakin tosi huono hissi, saattaisit tykätä! No ei, ei saa pelleillä toisten pelolla…itse kohtaan omani perjantaina, hammaslääkärin, apua!

  Reply
 • satuvw
  kesäkuu 25, 2012 at 7:39 pm

  Huh! On kyllä yhdelle ihmiselle ehtinyt tapahtua!! Omat ”hui” kokemukseni liittyvät lähinnä Pariisiin ja takana kulkevaan puukkomieheen ja muutamaan muuhun epämiellyttävään ”tuttavuuten” metrokäytävissä, katsotaan jos näistä saisi aikaan postauksenkin! 🙂

  Reply
 • Veera Bianca
  kesäkuu 25, 2012 at 7:45 pm

  Haha 😀 tuohan muistutti muakin yhestä puukkomiehestä, tai no kahesta, mut seuraavaan listaan sitten 😉 Koita ihmessä tehä aiheesta postaus, epäilyttävät tuttavuudet metrokäytävissä on joskus turhankin creepy!

  Reply

Leave a Reply