Menu
Malesia / Sabah

5 syytä rakastua Sabahiin

1. Paikalliset

Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia matkakohdettani kohtaan, mutta ihmiset jo lentokentällä kuitenkin yllättivät minut ystävällisyydellään. En ole vielä törmänny yhtä ystävällisiin tallaajiin kuin Sabahilla! Henkilökunta hotelli Horizonissa oli auttavaista ja kookosveden myyjien kanssa torilla oli hauska jäädä jutustelemaan aamuisin. Päädyimme jopa laulamaan karaokea paikallisten kanssa jalkahieronnassa!

jesselton pointlocals sabah

2. Maailman kauneimmat pienet saaret

Retkemme Kota Kinabalullaa oli vain pidennetyn viikonlopun mittainen, joten vuoret ja viidakot jäi näkemättä. Kota Kinabalun ympärillä on kuitenkin henkeäsalpaavan hurmaavia pieniä paratiisisaaria, joihin on lyhyt matka veneellä. Pulau Sapi, Pulau Manukan ja Pulau Mamutik ovat jääneet mieleen kauniine nemo-kaloineen ja valkoisine hiekkarantoineen. Tulihan sitä vuokrattua surffilautakin ja herkuteltua Manukan saarella mereneläviä. Saarikierrokselle pääsee parhaiten Jesselton Pointilta, josta lyötyy lukuisia paattifirmoja. Näistä yrityksistä kaikkien palvelut ja hinnat ovat lähes samanlaisia, joten turha miettiä liian tarkkaan mihinkä tarjoukseen sitä tarttuu!

kota kinabalubeaches sabahsabah boatssabah jesselton point sabah palm treeslove sabahsabah beaches

3. Viidakko

No place like the wild. Sabahilla on tutkittavaa vaikka viikoiksi. Jos aikaa riittää, kannattaa tehdä vähintään päivän pituinen retki Kinabalun kansallispuistoon ihmettelemään korkeaa vuorta ja herttaisia nenäapinoita.

4. Beach, beach, beach

Kukapa ei rakastaisi rannalla löhöilyä? Voin rehellisesti sanoa, että Kota Kinabalun ympäröivien saarten rannat olivat kauneinta mitä olen tähän astisessa elämässäni nähnyt.

sabah kota kinabalusabah pulausabah beachsabah islands

5. Herkullinen ruoka

Jos matkaat Manukan saarelle, kannattaa varata valmiiksi Seafood BBQ. Tämä mässäily palmujen katveessa on hintansa väärti! Tarjolla on myös lihaa, kasviksia ja hedelmiä niille jotka eivät jostain syystä ole fisun ystäviä.

pulau manukanchili sabahsabah coconutsabah foodsabah

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

 • Jenna
  toukokuu 21, 2014 at 10:48 am

  Voi miten ihania kuvia <3

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 21, 2014 at 9:19 pm

   Kiitos Jenna <3

   Reply

Leave a Reply