Bloggaaminen

RUNNING MY OWN BUSINESS 2016

Perustin oman yrityksen blogista tulevia sivutuloja varten jo vajaa pari vuotta sitten, mutta alkuvuodesta hyppäsin täysipäiväisen yrittäjän saappaisiin. En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut ikinä olevani yrittäjä, mutta ainakin nyt tuntuu siltä että en osaisi enää muuta todellisuutta itselleni edes ajatella. Yksityisyrittäminen matkailualan ja markkinoinnin parissa on maistunut harvinaisen hyvältä ja nyt on kokonainen vuosi takana yrittämistä. Vuosi on ollut harvinaisen opettavainen, välillä vähän turhan streessaava ja vauhdikas, mutta ennenkaikkea elämäni valtavin harppaus kohti unelmia.

PC080957.jpgPC080948.jpg

Minkälaisia töitä tein?

Vuoden ensimmäiset kuukaudet tein yritykseni kautta PR:ää ja somemarkkinointia CreateTrips -matkailualan startupille Helsingissä. Yrittäjän saappaisiin uskalsin hypätä kunnolla saatuani ison projektin hotellin nettisivujen tekstien uusimisesta. Tämän lisäksi vuoteen mahtui somekoulutuksia ja -markkintointisuunnitelmia isoille hotelleille. Instagramin kautta on tullut useampi asiakas niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Lisäksi olen auttanut paria muuta yritystä somesuunnitelmissa, lehdistötiedotteiden kirjoittamisessa ja nettisivujen visujen tuunauksissa. Näiden kaikkien lisäksi on tullut myös luennoitua matkailualan kouluissa ja järjestettyä blogimatka kotimaisille bloggaajille.

Blogin ja Instagramin kautta olen tehnyt muutamia kampanjoita matkakohteiden ja eri tuotteiden kanssa.

Mistä sain asiakkaita?

Suurin osa asiakkaista on tullut puoliautomaattisesti omista olemassaolevista verkostoista. Verkostoitumista ilman en varmasti voisi tehdä näitä töitä tai joutuisin ainakin markkinoimaan itseäni huomattavasti ahkerammin! Asiakkaat on tullut joko somen kautta tai suoraan verkostojen ja suositusten kautta. Kannattaa siis pysyä aktiivisena somessa omissa ammattiverkostoissa ja osallistua oman alan tapahtumiin aina kun mahdollista!

PC040666.jpg

Kuinka paljon rahaa ansaitsin?

Ensimmäisenä kokonaisena yrittäjävuotenani 2016 ansaitsin n. 59,000 euroa (ennen mitään vähennyksiä) – ei yhtään hassummin mielestäni!

Mitä kehitettävää on vuodelle 2017?

Ensimmäinen vuosi täysipäiväisenä yrittäjänä on ollut opettavainen monellakin tapaa. Ainakin verojen ja kirjanpidon suhteen olen vaihtelevasti täysin pihalla ja ihan pihalla. Suomessa yrittäminen on tehty pelottavan sekavaksi juuri verojen ja muiden maksujen suhteen ja tuntuu että kukaan ei oikein tiedä mitä milloinkin oikeasti pitäisi minkäkin raha-asian kanssa tehdä.

Toisena tärkeänä oppina on asioiden pitäminen järjestyksessä. Pidän muistiinpanoja niin vihossa, kalenterissa kuin muutamassa eri tietokoneohjelmassa ja yritän pitää ne tästä lähtien vieläkin paremmin ajantasalla. Vaikka miten kuvittelisin muistavani jotain, en varmasti muista sitä enää tunnin päästä.

Miltä näyttää tuleva vuosi?

Odotan vuotta 2017 kuin kuuta nousevaa, erityisesti juuri työasioiden kannalta. Blogi jatkuu normaaliin tapaan (toivottavasti tosin hieman aktiivisemmin), mutta lisäksi on luvassa monta mielenkiintoista projektia. Vuosi alkaa vauhdikkailla Matkamessuilla ja Nordic Bloggers’ Experiencen somevelhona. Tammikuussa aloitan myös tekemään erään lentoyhtiön Suomen PR:ää, somestrategioimaan Pienen Ideapuodin kanssa, jatkamaan viiniasiakkaan somemarkkinointia, luentoja ja muutamia somekoulutuksia. Lisäksi ensi vuonna suunnitellaan ja toteutetaan lisää bloggaajamatkoja Innastuksen kanssa. Tämä taas näin lyhykäisyydessään, kerron kunnolla lisää alkuvuodesta!

26899970743_c54b76dfbf_o.jpg

***

2016 has been my first year of running my own business fulltime! I’ve been working on this blog and my Instagram account, lecturing at tourism schools,  helping brands with their social media marketing and PR, freelance writing and hosting blog trips. In my first year, I made 59,000 euros (before tax). 2017 is looking exciting, and I will be doing PR for a global airline, more social media for brands, this blog & more blog trips! 

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  Emmi Nuorgam
  joulukuu 31, 2016 at 9:54 am

  Ihan mahtavaa Veera! Ihana kuulla että kaikki on mennyt hyvin, näistä onnistumisistakin on kiva lukea. 🙂 Jäin miettimään tuota summaa, puhutko siis yrityksesi liikevaihdosta, vuoden laskutussummasta vai ihan oikeasti ansiotuloista? Jos kyseessä on ekan vuoden bruttopalkka niin WAU! Ihan uskomaton suoritus, onnea 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   joulukuu 31, 2016 at 9:56 am

   Kiitos Emmi! 🙂 On tähän mahtunut paljon stressiäkin toki, mutta olen todella tyytyväinen että tämä iso harppaus yrittäjyyteen on ollut näin kannattava 🙂 Tuo summa on siis vuoden laskutussumma, eli ei vähennetty vielä yhtään mitään!

   • Reply
    Emmi Nuorgam
    joulukuu 31, 2016 at 6:27 pm

    No mutta sekin on ihan loistava tulos! Kannattaa panostaa kunnolliseen kirjanpitäjään, se maksaa itsensä monin kerroin takaisin. Itsekin ajattelin, etten koskaan voi oppia yrittäjyyttä, mutta niin vain olen oppinut! Hiljaa hyvä tulee, ja muut kootut latteudet. 😀

    • Reply
     Veera Bianca
     tammikuu 1, 2017 at 9:51 am

     Olen ihan tyytyväinen, koska tämä yrittäjyys alkoi niin yhtäkkiä ! 🙂 Mulla meni just kirjanpitäjä vaihtoon niin jospa saisin hommista paremmin kiinni tänä vuonna, toivotaan! 🙂

 • Reply
  Saana | Live now – dream later
  joulukuu 31, 2016 at 10:05 am

  Aivan huikea startti yrittäjyyteen! Ihana lukea näitä onnistumistarinoita näin vuodenvaihteen kynnyksellä. Mulla myös päättyy ensimmäinen tilikausi nyt vuodenvaihteessa. Ihan samoihin lukuihin en päässyt, mutta perästä tullaan! 😛 Mahtavaa ja menestyksekästä vuotta 2017, Veera! Messuilla nähdään!

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:52 am

   Kiitos Saana! 🙂 Aika ihmeissäni olen edelleen siitä miten tämä yrittäjyys onkin lähtenyt käyntiin! Odotan niin innolla jo vuotta 2017 (eikun hups sehän alkoi jo)! 🙂 Nähdään pian messuilla!

 • Reply
  Maria Maunula
  joulukuu 31, 2016 at 10:22 am

  Kuulostaa mahtavalta ja aina on ihana kuulla kun joku elättää itsensä sillä mitä oikeasti rakastaa ja tykkää tehdä! 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:52 am

   Kiitos! 🙂 On kyllä ihanaa tehdä elääkseen juuri sitä mitä rakastaa ja vielä ihan mahtavien tyyppien kanssa:)

 • Reply
  Rimma
  joulukuu 31, 2016 at 10:25 am

  Mahtava juttu Veera! So happy for you! Kyllä tää yrittäjyys on ihan parasta <3

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:53 am

   Kiiiiitos <3 Ja tämä kyllä on!! Onnea sinnekin päin <3

 • Reply
  Laura
  joulukuu 31, 2016 at 11:49 am

  Mahtavaa kuulla että projekteja on riittänyt ja yrittäjyys on lähtenyt reippaasti liikkeelle! Itsellekin yrittäjyys on pitkään tuntunut kauhean kaukaiselta mutta sinun kuulumisia seuraillessa alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että ehkei se olekaan niin mahdoton idea 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:55 am

   Kiitos, ei ole kyllä valittamista menneestä vuodesta! On ollut ihana tehdä mielekiintoisten asiakkaiden kanssa töitä 🙂 Ja ei missään nimessä ole kaukainen mahdoton juttu – sellaisena minäkin yrittäjyyttä pidin todella pikään 🙂

 • Reply
  Sateenmuru
  joulukuu 31, 2016 at 1:18 pm

  Mielenkiintoista – ja kuulostaa hienolta! Oletkohan ensimmäisiä, kuka tuollaista virkaa Suomessa hoitaa? ^_^ Onnea ja menestystä tulevaan vuoteen!

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:56 am

   Onhan tämän tyyppiset hommat melko uusia vielä, mutta varmasti yleistymässä kovaa vauhtia 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

 • Reply
  ulla
  joulukuu 31, 2016 at 2:08 pm

  Sää oot niin paras!!!!! <3

 • Reply
  Panu / Panun matkat
  joulukuu 31, 2016 at 2:29 pm

  Hienoa, Veera! Ja pisteet avoimuudesta. Harva uskaltaa tässä maassa puhua ääneen rahasta, siksi käytäntöä on hyvä murtaa.

  On mukava lukea onnistuneista hypyistä yrittäjyyteen. Itseäkin tavallaan kiinnostaisi, koska teen viestinnässä free-töitä elämäntilanteen mukaan, mutta toistaiseksi rohkeus on kuitenkin puuttunut.

  Paljon menestystä ensi vuoteen yrityksellesi!

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:57 am

   Kiitos Panu! 🙂 Mä en ole ikinä oikein ymmärtänyt miksi rahasta puhuminen on niin tabu, rahaahan se vaan on!

   Sulla varmasti riittäisi osaamista yrittäjyyteen ja juuri viestinnän hommiin se voisi olla erittäin hyvä juttu! Olen varma että lähivuosina innostut vielä 😉

 • Reply
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  tammikuu 1, 2017 at 9:30 am

  Onnea, Veera! Hieno liikevaihto jo ekalle vuodelle. Hyvä kirjanpitäjä on kultaakin kalliimpi. Itse hyppäsin yrittäjäksi 2007, joten firmassa vietetään jo 10-vuotisjuhlaa maaliskuussa. Ei ole aina ollut helppoa, mutta silti ihan parasta 🙂 Enkä missään nimessä valitsisi toisin. Verkostot ja keskustelut eri tyyppien kanssa ovat poikineet mullekin jatkuvasti asiakkaita. Useinhan tuota kysytään, että mistä ne asiakkaat tulee. Usein selitys mulla on, että no olin tehnyt sitä ja sitä, sitten tapasin sen ja sen, pidettiin vähän palaveria ja suunniteltiin ja sitten tehtiin diili.. 🙂 Ihan parasta mulle on myös ollut, että asiakkaideni projekteissa olen saanut työllistää myös muita freelancereita ja nyt on parikin proggista, missä saan hyödyntää bloggaajia. Ja innolla odotan, mihin tämä monipuolinen työ minua kuljettaa (ja mitä tämä bloggausharrastus tuo) vuonna 2017 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:58 am

   Kiitos Heidi! 🙂 Ja wow, 10 vuotta yrittäjyyttä! Toivottavasti minunkin liiketoiminta jatkaa kannattavuuttaan ja voin itsekin joskus juhlistaa kymmenvuotiskemujen merkiessä! Onnea sinulle, keep up the great work 🙂 Hyvää uutta vuotta!

 • Reply
  Miraorvokki/Pöndekengissä
  tammikuu 1, 2017 at 9:48 am

  Aivan mahtavaaa Veera! Oot kyllä huikea nainen <3 Toivottavasti 2017 tuo paljon lisää ihaia juttuja ja saat jatkaa ihanaa duunia, oot niin hyvä tässä! Ps. Näin viime yönä unta että kuuntelin Spotifya ja yhtäkkiä sieltä pomppasi soimaan Veera Bianca nimisen artistin single… 😀 Mitähän ihmettä, mistä näitä unia tulee?!

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 1, 2017 at 9:58 am

   Sinäpäs olet <3 Juodaanpas pian yhdessä viiniä joohan! Ja haha, ihan paras uni, ehkä se oli enneuni? 😉

 • Reply
  riikka
  tammikuu 1, 2017 at 7:29 pm

  siisti postaus! oon vähän aikaa lukenut sun blogia, mut nyt vasta kommentoin. hienoo et sulla on yrittäjyys lähteny noin hyvin käyntiin, ja saat kyllä propsit että oot noin transparency palkkajutuissa. ihmettelen itekkin et kuin raha on niin tabu aihe, parempi mun mielestä vaan rehellisesti kertoa missä mennään kuin jättää arvailujen ja spekulointien varaan. pakko myös sanoo, että vaikka thaimaa ei koskaan oo kiinnostanu aasian kohteena, sai sun ihanat chian mai postaukset mut bookkaa halvat lennot talvilomalle bangkokin kautta chian maihin! kiitos inspiraatiosta 🙂

 • Reply
  Susanna
  tammikuu 1, 2017 at 11:58 pm

  Matkarikasta vuotta!
  Createtrips oli kyllä todella kiva 🙂 harmi että lopetti, mutta minkäs voi.
  No jatkossa varmasti tulee lisää kaikkia matkajuttuja

 • Reply
  Nora
  helmikuu 11, 2017 at 11:47 pm

  Oh wow, your year sounds like my dream. Maybe in couple of years it will became true. You’ve for sure worked hard and done long hours but that total of money made definitely tells that it has been worth of every hour. I assume that you have enjoyed concentrating your dreams more than you did enjoy your day job?

 • Reply
  Jullellson
  helmikuu 12, 2017 at 10:35 pm

  Hei Veera, kiitos kivasta blogista!
  Hienoa, että eka yrittäjävuotesi lähti vauhdilla käyntiin.
  Harkitse myös reteästi osakeyhtiön perustamista – olen ymmärtänyt, että sen lainsäädäntöviidakko ja käytännöt ovat hieman toiminimeä armollisemmat.

  Menestystä matkaan!

 • Reply
  Elämästä mukavuusalueen ulkopuolella - VEERA BIANCA
  huhtikuu 18, 2017 at 8:15 am

  […] Nyt huomaan olleeni täysipäiväinen yksityisyrittäjä jo yli vuoden. Epävarmuudesta huolimatta ei ole tarvinnut pelätä etteikö raha riittäisi, vaan heti ensimmäisestä kuukaudesta alkaen tuplasin tuloni verrattuna kuukausipalkkaisiin töihin. Silti kesti pitkään että uskalsin hengähtää ja oikeasti muistaa nauttia siitä että tein työunelmistani totta. Yrittäjänä en voi koskaan tietää riittääkö töitä vielä seuraavalle kuukaudelle, mutta epävarmuus on se hinta minkä olen valmis maksamaan siitä että saan toteuttaa itseäni ja tehdä juuri sitä mitä kaikista eniten haluan. […]

 • Leave a Reply