Menu
Rüdesheim / Saksa

MIKSI RAKASTUIN RÜDESHEIMIIN?

1. Henkeäsalpaava luonto

Olen vieraillut Saksassa ihmeellisen monta kertaa elämäni aikana ottaen huomioon, että minulla ei ole oikeastaan minkäänlaista intressiä kohdetta kohtaan. Tällä kertaa sain kuitenkin yllättyä siitä, miten kaunis luonto Rein-joen varrella todella on. Rüdesheimin ympärillä kohoaa kauniit kukkulat viiniköynnöksineen ja ulkoilumahdollisuuksineen. Ja on muuten tehokasta treeniä hipsiä noita mäkiä ylös, etenkin mun damagoituneella (viljelin taas uuden sanan, tulipa hieno) jalalla.

IMG_4015.jpgIMG_4038.jpg

2. Viini

Rüdesheimissa elämä pyörii viinin ympärillä, mutta vähän eri tavalla mitä Helsingin perjantaiyössä. Lähes jokainen hotellin tai ravintolan omistaja omistaa myös oman viinitilan. Jokaisen ravintolan tarjoama Riesling ja Pinot Noir on peräisin suoraan omalta takapihalta. Viinituotanto on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja se pitää perheet tiiviisti yhdessä. Paikalliset ovat intohimoisia viinistään, kertovat sen tarinaa ja haluavat jakaa osaamistaan kanssamme.

IMG_4195.jpgIMG_3952.jpg

3. Ihmiset

Rüdesheimissa huomaa, että ihmisten ei tarvitse stressata samanlaisista asioista mitä meidän city-ihmisten. Vastaantulijat hymyilevät ja toivottelevat Guten Morgeneita. Suurin osa toki myös tuntee toisensa, sillä alue on melko pieni – ja kaikkia yhdistää tuo rakkaus viiniin!

IMG_4194.jpg

4. Paikallinen ruoka

Syöminen on aina mulle vähän haasteellista, kun mielestäni kaikki on epäterveellistä ja epäeettistä. Rüdesheimissa meille kuitenkin tarjottiin Hotel Lindenwirtissä saksalaista kotiruokaa. Ravintolasta löytyi erikseen riistamenu, joka oli itse paikallisesti tuotettua lihaa. Kuten moni täällä jo tietää, minähän en lihaa syö, mutta tällä kertaa myönnän tehneeni poikkeuksen!

IMG_4166.jpg

5. Saksalainen satumaa

Saavuimme Rüdesheimiin yömyöhään viime perjantaina, mutta jo juna-asemalla hämärässä, totesin kaupungin vaikuttavan jotenkin satumaiselta. Vähän jopa todelliselta Disneylandilta. Aamulla kaatosateessa sama fiilis jatkui ja totesin vain, että tästä puuttuu enää  valkoinen peura – ja sellainenkin tuli lopulta vastaan, kuten alla olevasta kuomasta voitte pällistellä.

IMG_4098.jpgIMG_4094.jpgIMG_3904.jpg

 6. Perinteet

Rüdesheimissa aika tuntuu lähes pysähtyneen. Kaupungin kaduilla sitä odottaa, että hevoskärryt rullaisivat vastaan ja sitten sitä typeränä turistina hämmentyy kun ohi kaahaa uutuudenkiiltävä ferrari.

IMG_3917.jpg

7. Kaukana kiireestä ja stressistä

Elän usein vähän turhankin kiireistä arkea, jossa päässäni pyörii kymmenen tekemätöntä asiaa, jokainen some-kanava tuuttaa ja messengerit täyttyy viesteistä. Tämä kaikki kommunikointiähky on helppo hengähtää hetken keskellä viinipeltoja yksin ihan hiljaa.

IMG_3900.jpg

8. Romanttiset illat

Minä en tahdokaan häämatkalle Malediiveille, vaan Saksaan! Jos tulevaisuuden suunnitelmani menevät pieleen, enkä tilaakaan crazy cat lady starter kitiä, niin alan vakavasti suunnitteleman häämatkaa Reinin varrelle viiniköynnösten keskelle.

IMG_4125.jpgIMG_4124.jpg

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 • Katri
  huhtikuu 10, 2015 at 5:54 pm

  Finglish-Veera! 😀 Vaikuttaa kyllä jostain Disney-leffasta temmatulta paikalta! Ja valkoinen peura! <3

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 11, 2015 at 10:53 am

   Äh taasko se iskee, hupsista 😀 Toi paikka on ehkä salaa Disney-leffa teemoitettu 😀

   Reply
 • alex
  huhtikuu 12, 2015 at 8:46 pm

  Hieno postaus upeasta kohteesta! Olen käynyt vuosien varrella monta kertaa Rüdesheimissa, ja vaikka viime kerrasta on jo vierähtänyt tovi tulen varmaankin palaamaan. Koko seutu viininviljelyperinteineen on upea maisemallisesti ja alueella on monta tutustumisen arvoista kohdetta. Saksa on on syyttää aliarvostettu matkailumaana, sillä maa tarjoaa niin monenlaisia maisemia pohjoisesta etelään.

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 13, 2015 at 8:54 pm

   Kiitos Alex! 🙂 Hauska kuulla, että olet käynyt tuolla monta kertaa! 🙂 Ymmärrän kyllä hyvin miksi! Tällä reissulla heräsi kyllä kiinnostus käydä muuallakin päin Saksaa! Meillä oli aika lyhyt vierailu kohteessa, mutta Assmannshauseniin sentään ehdittiin tutustua!

   Reply

Leave a Reply