Menu

Sairaalloisesta ylipainosta ravintovalmentajaksi

Matkailuintohimoni rinnalle on tullut ihan toinen aluevaltaus ja se onkin hyvinvointi. Olen aina ollut kiinnostunut hyvinvoinnista, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta, mutta ollut siitä pelkkä huono esimerkki monia vuosia.

Olin jo lapsena vähän keskivertoa pyöreämpi, mutta jouduttuani 2008 Australiassa ratsastusonnettomuuteen, menetin kaiken ilon liikunnasta ja itseni huolehtimisesta. Tästä seurasi monia epäonnistuneita laihdutuskuureja, joiden seurauksena lihosin jojoilun kautta aina vaan enemmän ja enemmän. Kamppailin syömishäiriöiden rajamailla, uskoin jokaisen Netflix -dokumentin terveysväittämät ja menin sekaisin ravinnosta. Kärsin ortoreksistä oireista, mutta ruokaa rajoittamalla päädyinkin kamppailemaan ahmintahäiriön kanssa.

Tähän päälle vielä kaksi sydänsurua, lihoin nopeasti muutamassa vuodessa yli 30 kiloa ja voin huonommin kuin ikinä. Pakenin pahaa oloa matkustamalla ympäri maailmaa – lentokoneen business-luokassa shampanjalasillisella murheet katosi nopeasti.

Vuoden 2019 keväällä sairastuinkin vakavasti mystiseen virukseen ja bakteeriin Balilla ja makasin yksin teho-osastolla pohtien elämääni. Olisiko minulla parempi mahdollisuus selvitä tästä, jos olisin pitänyt itsestäni parempaa huolta?

Samana keväänä palattuani takaisin kotiin Suomeen, soi puhelimeni ja kutsui osallistumaan Olet Mitä Syöt -julkkiskauteen pudottamaan painoa. Aihe tuntui aralle, mutta ajankohta sille kuin tämä olisi tarkoitettu.

Palkkasin itselleni Elixia Kampista Personal Trainer Joni Koivuniemen ja noudatin Pippa Laukan suunnittelemaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota laihduttaen vuodessa hieman yli 30 kiloa.

Olen vihdoin löytänyt tasapainon syömisen kanssa ja laihdutusmatkani jatkuu edelleen vielä lähes toisen 30 kilon verran. Kaikesta tästä innostuneena olen myös opiskellut ravintovalmentajaksi ja toivonkin, että joskus tulevaisuudessa voin auttaa muita samalla polulla. Valmistun elokuun 2020 lopussa, jonka jälkeen voin tarjota ravintovalmentajan palveluita. Näissä asioissa voit olla minuun meilitse yhteydessä: veera@veerabianca.com *Huom! Joissain tilanteissa saatan ohjata suoraan ravintoterapeutin vastaanotolle!

Voit lukea lisää laihdutusmatkastani blogin hyvinvointi -osiosta.

Älä luovuta vaikka olisit epäonnistunut tuhat kertaa. Olet oppinut jotain jokaisesta yrityksestä & seuraavaksi saatat muuttaa koko elämäsi.