Doha Lentoyhtiöt Qatar

Qatar Airways: Välilasku Dohassa

Stopover, eli välipysähdysmahdollisuus, viralliselta nimeltään +Qatar, on Qatar Airwaysin ja Qatarin matkailuviraston Discover Qatarin loistava idea maan matkailun kasvattamiseksi, ja sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää! Qatar Airwaysilla lentävä voi muuttaa odotusaikansa Dohan Hamad International -lentokentällä minilomaksi Qatarissa. Paljon matkustavalle tämä on loistava tapa saada vaihtelua lentokenttäelämälle ja kokea yhden reissun aikana useampi kohde. Vaatimuksena myös ’stopover’ paketin nimellä kulkevalle tarjoukselle on viiden tunnin, tai enintään neljän vuorokauden mittainen Qatar Airwaysin välilasku Dohassa. Suomen kansalainen ei tarvitse visiittiin viisumia. Lyhyen välilaskun voi käyttää maassa retkeilyyn, tai hyödyntää yön yli kestävällä pysähdyksellä Qatar Airwaysin tarjoamaa ilmaista hotelliyötä (you heard me right). Osa retkistä sisältää noudon hotellilta, kun taas muutama on varattavissa vain lentoasemalta. Tarkemmat tiedot kannattaakin tarkistaa huolella varauksen yhteydessä. Ilmaisesta hotelliyöstä ja omasta valinnastani lisää myöhemmin tässä postauksessa.

Helsingistä lentäessä Qatar Airways on hyvä vaihtoehto ainakin lennoille Australiaan, Indonesiaan & joihinkin Afrikan ja Aasian kohteisiin. Itse olen matkustanut yhtiön siivin muutaman kerran Thaimaahan ja Vietnamiin.

Lue myös: Lentoyhtiöarvostelu: Qatar Airways

doha stopoverdoha layoverP2150003.jpg

+Qatar –retkipaketit välilaskulle Dohaan

Pienestä koostaan huolimatta Qatar on mielenkiintoinen ja kaunis maa, jolla on paljon tarjottavaa. Erityisesti välipysähdyksiä varten qatarilaiset ovat räätälöineet valikoiman erilaisia retkipaketteja, joista jokainen varmasti löytää omansa. Lukuisista mainioista vaihtoehdoista seuraakin helposti valinnanvaikeus, kun vain muutamia tunteja maassa viivähtävä lentomatkustaja yrittää päättää mihin haluaisikaan aikansa käyttää. Retkistä löytyy niin edullisempiakin paketteja, kuin harvinaisen hurmaavaa luksustakin. Yksin matkustavan kannattaa huomioida, että osa kierroksista on hinnoiteltu vähintään kahdelle.

Mikäli Qatar ei ole vielä ennestään tuttu maa, tutustumisen voi aloittaa perusnähtävyyksistä. Kolme tuntia kestävään Dohan kaupunkikierrokseen kuuluvat pysähdykset kaupungin tunnetuimmilla nähtävyyksillä; The Pearl, Kataran kulttuurikylässä, islamilaisen taiteen museolla ja Souq Waqifin basaarissa. Tehokas ajankäyttäjä ja arabialaisen ruoan ystävä voi valita neljän tunnin kierrospaketin, johon sisältyy myös ruokailu. Persianlahden rannalla sijaitsevaa Dohan kaupunkia pääsee katselemaan myös perinteisen dhow-purjelaivan kannelta, mikäli valitsee hotelliyöpymisensä yhteyteen risteilyretken. Jos lentoaseman runsasta ostostarjonnasta ei löydy sopivaa tuliaista, shoppailusta innostunut pääsee Qatarin valtaviin ostoskeskuksiin, kuten Mall of Qatariin, ’Stop and Shop’ –retkellä, jonne lähdetään suoraan lentoasemalta.

Extreme-matkailija, tai (polttavan kuumaa) ulkoilmaa kaipaava, innostuu valtavalla monster-bussilla tehtävästä aavikkosafarista. Aavikkosafarille pääsee kuitenkin myös halutessaan hieman tavallisemmallakin maasturilla. Ajelu hiekkadyyneillä kestää neljä tuntia, joten se on varattavissa myös ilman hotelliyöpymistä. Vaihtoehtona on kuitenkin myös ruokailun sisältävä kokopäiväretki aavikolle. Mikäli olisin itse yöpynyt Dohassa, olisin ehdottomasti harkinnut retkeä Al Shaqabin historiallisille hevostalleille kurkkimaan upeita arabianhevosia! Oh ponies!

Omapäiselle matkailijoille tai ehkä jo kokeneemmille Qatarin kävijöille on tarjolla myös mahdollisuus varata oma autonkuljettaja, kuten itse tein. Näin pääset viettämään päiväsi juuri missä ja millä aikataululla haluat. Ammattitaitoiset kuljettajat puhuvat kaikki jonkin verran englantia ja hieman parempaan kyytiin kaipaava voi valita luksusauton peruspaketin sijaan.

Katso tarkemmat tiedot transit tour -vaihtoehdoista täältä.

Voit varata erilaisia transit toureja Dohaan edullisesti suoraan täältä.

qatar airways doha
qatar doha
välilasku doha

Ilmainen hotelliyö pidemmälle välilaskulle

Mikäli välipysähdys Dohassa kestää yön yli, tai jo lentoja varatessa on suunnitellut tekevänsä miniloman Qatariin, voi +Qatar -pakettiin yhdistää hotelliyön. Samalla saa valikoimaansa myös enemmän retkivaihtoehtoja, kuten jo aiemmin mainitun dhow-risteilyn ja hevostallin. Ja tässä se paras uutinen, ensimmäinen hotelliyö ei maksa mitään, vaan kuuluu +Qatarin etuihin. Mahdollinen toinen yö maksaa kiinteän 100 dollaria (USD). Hotellivalikoima koostuu Qatar Airwaysin yhteistyökumppaneista ja tarjolla onkin tunnettuja, kansainvälisiä 4-5 tähden hotelleja.

Oma välilasku: neljän tunnin retki autokuljettajan kanssa

Itselläni oli stopover Dohassa alkuvuodesta matkallani Helsingistä Dohan kautta Thaimaahan. Varasin tarkoituksella lennot niin, että ehtisin olla kokonaisen päivän Dohassa ja testata kaupungin stopover-mahdollisuuksia. Itse en ollut tehnyt mitään varauksia etukäteen vaan kävelin lentokentällä palvelutiskille, josta sai varata erilaisia muutaman tunnin retkiä.

Qatar Airways on tunnettu erinomaisesta palvelustaan ja sainkin koneessa stuertilta listan hänen suosikkinähtävyyksistä ja ravintoloista Dohassa – ja koska en itse ehtinyt suunnitella edessä olevaa päivää, päätin noudattaa stuertin listaa kirjaimellisesti ja ojensin sen autokuljettajalleni Mohamedille terminaalin ulkopuolella.

Aloitimme päivän islamilaisen taiteen museosta (MIA), joka taiteensa ja kulttuurinsa lisäksi tarjoaa myös upeita maisemia terassilta kaupunkiin. Islamilaisen taiteen museolta ajoimme West-Mound Skyline -näköalapaikalle joka on vain 10 minuutin kävelymatkan päästä MIA:lta. Omalle kohdalleni sattui hyvin sumuinen päivä, joten skyline ei ollut ehkä tapansa mukaan niin vaikuttava mitä se kirkkalla säällä olisi voinut olla.

Seuraavaksi pysähdyimme Katara Cultural Villagessa, joka tuntuu olevan monen dohalaisen ylpeyden aihe. Täältä jatkoimme matkaa The Pearliin, joka on keinotekoinen pieni saari täynnä designerputiikkeja ja kahviloita.

Lopuksi vietin melkein puolet ajasta The Souq Waqifissa eksyen pienille sivukujille seuraten paikallista elämää. Jos päivän aikana meinaa ruokailla Dohassa, kannattaa se tehdä mielestäni ehdottomasti juuri täällä. Itse nautin hävyttömän herkullisen arabialaisen aamiaisen ihan satunnaisen ravintolan terassilla kaikenmaailman mattokauppiaiden keskellä.  Soukista matka jatkuikin takaisin lentokentälle ja kohti Thaimaata. Oma autokuljettaja neljäksi tunneksi oli suhteellisen edullista ja halusin ehtiä rauhassa nauttia ja ottaa kuvia, joten valitsin tämän siksi tavallisen kaupunkikierroksen sijaan.

Varaa tästä private city tour Dohaan ja aavikolle.

doha ruoka
doha the pearl
doha souq
qatar

Kuinka +Qatar varataan?

Voit varata kierrokset Dohaan suoraan täältä. +Qatar-paketin saa varattua myös näppärästi lentovarauksen yhteydessä. Edellytyksenä varaukselle on 5-96 tunnin lennon vaihto Dohan Hamad International –lentoasemalla kahden Qatar Airwaysin lennon välillä. Ilmainen paketti sisältää yli 12 tunnin välilaskuilla ensimmäisen hotelliyöpymisen. Toinen hotelliyö, retket ja kuljetukset ovat lisämaksullisia.

Koe ainakin nämä välilaskun aikana Dohassa;

 • The Museum of Islamic Arts
 • Souq Waqif
 • Katara Cultural Village
 • Aavikko (jos pidempi välilasku)
 • The Pearl (jos kaipaat luxuselämyksiä ja shoppailua)

qatar airways välilasku

*postaus sisältää affiliate-linkkejä*

Oletteko te jo käyneet Dohassa välilaskulla tai pidemmällä matkalla?

8

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Elsa
  kesäkuu 17, 2018 at 5:25 pm

  Onpas hieno idea! En ollut ennen kuullut tosta, mutta nyt se todella herätti mielenkiintoni. Pitääkin katsoa, jos johonkin seuraavista matkoista tämmöinen välilasku mahtuisi, monet lennot tuntuu nimittäin menevän juuri Dohan kautta.

 • Reply
  Kikka
  kesäkuu 17, 2018 at 7:03 pm

  Kannattaa huomioida, että vaikka hotelli on se 4 tai 5 tähteä (jos sellaisen varaa), niin yöpymiseen ei kuulu aamiaista tai nettiyhteyttä. Mutta kuten me, pari yötä sadalla dollarilla kannattaa hyödyntää. Mwe oltiin syksyllä, joten Dohassa oli tuhottoman kuuma. Onneksi hotellissa oli allas, missä sitten tuli lilluttua yksi päivä. Ja hotellista pääsi sisäkautta ostoskeskukseen. Illalla käytiin hopon-hopoff-tyyppisellä kiertoajelulla. Suosittelen! Siinä näkee kaikki tärkeimmät nähtävyydet edullisesti. Ja tietenkin Soukissa kannattaa käydä!

 • Reply
  Annika - Tarinoita Maailmalta
  kesäkuu 17, 2018 at 8:58 pm

  Tämä on niin loistava konsepti, noin niin kuin matkailualan näkökulmasta. Varmasti moni muukin “läpikulkukohde” saisi hyviä tuloksia aikaan näin!
  Doha kiinnostaa kyllä juurikin tuollaisen yön parin pysähdykselle. Tykkään kovasti tuosta arkkitehtuurista ja eihän se lämpökään yhtään haittaa, etenkin jos talvella menee 😛 Pitäisi vissiin suunnitella joku reissu niin, että pääsen pysähtymään Dohassa ja näkemään se omin silmin myös!

 • Reply
  Ne Tammelat
  kesäkuu 18, 2018 at 2:07 pm

  Ihan ensimmäisenä ei tule mieleen lähteä Dohaan, mutta tämä vaikuttaa oivalliselta tavalta napata haltuun uusi maa ja samalla viettää mielenkiintoinen päivä. Taisin seurailla Instastooriasi, kun suhasit kaupungilla oman kuljettajan kanssa ja sehän vaikutti oikein näppärältä tavalta liikkua.

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  kesäkuu 18, 2018 at 3:22 pm

  Hei kiitos, että avasit tätä! Oon aina miettinyt miten toi stopover toimii noilla, mutta rehellisesti oon ollut liian laiska selvittämään asiaa. Melkein harmittaa, että Sri Lankaan mennessä otettiin 2-3 tunnin vaihdolla lennot, ensi kerralla pitää muistaa tää kyllä.

  En oo koskaan oikein käyttänyt aikaa Dohan tutkimiseen, mutta tän postauksen perusteella paikka vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Tuli aika paljon mieleen Dubai. Noi värikkäät kaakelit on jotain niin ihanaa! <3

 • Reply
  Tero K
  kesäkuu 18, 2018 at 4:02 pm

  Saa nähdä tuleeko Qatar vähentämään lentojaan Helsingistä, nyt kun flydubai on ilmoittanut aloittavansa lennot lokakuussa (ja tarjoaa yhteydet myös Emiratesin lennoille).

 • Reply
  Elisa-Maria
  kesäkuu 18, 2018 at 8:23 pm

  Looking good! Voi hitsi, viimeksi kun lensin Dohan kautta sain melkein jalkani ulos lentokentän ovista ennen kuin tajusin, että nippa nappa aikani kaupungilla ei tulisikaan riittämään. Seuraavalla kerralla hyödynnän kyllä tämän mahdollisuuden. 🙂

 • Reply
  Jaakko / Lomalla viimeinkin
  kesäkuu 19, 2018 at 8:22 pm

  Tammikuussa olin kanssa Dohassa Qatarin stopover mahdollisuutta hyödyntäen 2 yötä ja kerkesin paljon nähdä ja tehdä, viihdyin todella hyvin, mutta pari päivää riittää hyvin Dohassa. Dohassa kun ei ole mitään turistiryntäystä on hotellit edullisia verrattuna esim Dubain hintoihin, ja kaikki muukin on halvempaa kuin Dubaissa 😀 Noista Qatar airwaysin retkistä olisi mielenkiintoista tietää paljon ne maksaa. Ja joku jo tuossa kommentoi että ilmaiseen hotelliyöhön ei kuulu aamupala eikä netti, olisi kiva tietää paljonko noista tulee lisäkuluja ja esim netin haluaa ottaa. Huippu lentoyhtiö matkustaa kyllä tuo Qatar Airways 😀

 • Reply
  Pirkko/Meriharakka
  kesäkuu 19, 2018 at 8:23 pm

  Katara oli erityisen kaunis rannalla auringon jo laskiessa. Soukeista ei pidä unohtaa haukkasoukkia – se on ainutlaatuinen koko maailmassa
  http://meriharakka.net/2014/03/16/qatar-doha-ja-haukat/

 • Reply
  Anita / My Tiny Travel Journal
  kesäkuu 19, 2018 at 8:44 pm

  Näyttääpä kivalta tuo Doha ja tämä vinkki toi uusia ulottuvuuksia matkojen suunnitteluun. Toki olen kuullut näistä stopover-mahdollisuuksista, mutta en ole tarkemmin perehtynyt, kun on tullut tehtyä lähinnä vain lyhyempiä Euroopan reissuja.

 • Reply
  Marko
  kesäkuu 20, 2018 at 10:28 am

  Hei,

  Olemme matkustamassa Bangkokiin elokuussa ja välilasku on Dohassa. Kysymykseni kuuluu voiko Dohan lentokentällä miespuolinen hengailla/matkustaa shortseissa? Olisivat mukavat jalassa lentokoneissa. Eripaikoista saa vähän eri tietoa asian suhteen!

 • Reply
  Terhi
  kesäkuu 20, 2018 at 8:41 pm

  Tämä mahdollisuus on kyllä ollut harkinnassa ja on edelleen. Yksi tai kaksi yötä olisi varmasti tarpeeksi tuolla.

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  kesäkuu 21, 2018 at 6:22 am

  Tämäpä näppärää. Saapi uuden maan ikään kuin kaupantekijäisenä 🙂 Kuulostaa aika mahtavalta toi oma autonkuljettaja. Täytyypi tutustua.

 • Reply
  Sandra
  kesäkuu 21, 2018 at 8:04 am

  Tämä on ihan kelpo vaihtoehto ottaa haltuun uusi paikka ja toivottavasti vastaavia tulisi useammassakin paikassa.. En varmaan muuten ihan ensimmäiseksi Dohaan lähtisi, mutta tällaisen kautta miksei.. Jossain avattiin hieman, mitä ekstrakuluja ilmaisesta yöstä tuli, ja tulihan siitä muistaakseni toista sataa euroa. Toki varmaan pääsisi ihan lähes ilmaiseksikin, jos oikein sniiduilisi.

 • Reply
  Stacy Siivonen
  kesäkuu 21, 2018 at 5:48 pm

  Eniten kiinnostaisi nähdä noista se aavikko tipuineen. Qatar on verinen diktatuuri, josta ei tee mieli kirjoittaa mitään ylistävää, mutta luonto on diktatuurissakin sekä ihmiset, jotka ovat tahtomattaan joutuneet vallanpitäjien saappaan alle.
  Minulle arabimaat ovat tuntemattomia, kun en ole tuntenut mitään vetoa lähteä tutustumaan niihin, muutoin kuin siis ne tiput.

 • Reply
  Sini
  kesäkuu 22, 2018 at 1:35 pm

  Ensi helmikuussa pääsen lentämään Qatarin siivillä ekaa kertaa ja juurikin Dohan kautta. Mennessä on 3 tunnin stoppi yöllä ja tullessa reilu tunti päivällä, joten siinä ei ehdi retkeilemään. Pitääkin järjestää joskus kunnon stopover, että näkee muutakin kuin lentokentän.

 • Reply
  Suunnaton
  kesäkuu 23, 2018 at 11:43 am

  Kiitos tästä! Olen muutamaankin kertaan katsellut välilaskua Dohassa ja miettinyt, miten hotelliyö ja muut jutut käytännössä toimivat. Selvensit asiaa aikalailla 🙂

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  kesäkuu 24, 2018 at 7:39 am

  Dohassa tulee piipahdettua yhden yön verran kun palaan Balilta takaisin. Siis jos palaan! ;D

 • Reply
  Matkanjohtaja
  tammikuu 15, 2019 at 4:37 am

  Ensi talvena Dohan kautta Sri Lankalle. Kiinnostaisi kovasti tuo Dohan stoppi.
  Mitä retkille tulee hintaa?
  Kyselee reppureissaaja

 • Reply
  KikuP
  helmikuu 23, 2019 at 11:16 pm

  Hei Veera!
  Tosi hyviä vinkkejä =)
  Aion käyttää tuota stopoveria, mutta missään ei mainita check-in ja check-out aikoja…
  Normaalistihan ne ovat puolilta päivin – mitä jos lennot tulee ja lähtee joskus yöllä/aamuyöllä?
  Entä tuo pelkkä huone johon ei kuulu aamiaista? Jos kuitenkin haluaa aamiaisen, niin sen hinta on ilmeisesti sellainen, että halpa yö ei ole enää halpa =)

 • Reply
  Eila / Metkaamatkustelua
  maaliskuu 19, 2019 at 11:02 pm

  Kiitokset Dohan vinkeistä, jotka kävin lukemassa ennen matkaamme. Palasimme viikko sitten Seychelleiltä ja vietimme Dohassa 48 tuntia eli klo 23 – 23. Se todella kannatti. Check out ajan neuvottelemiseen käytin muutaman kohteliaan sanakäänteen, jotta saimme sen toiveidemme mukaiseksi. Kokemuksiamme kirjasin blogiin.

Leave a Reply