Islanti

The magic of North Iceland

Terveisiä taas täältä Islannista! Viime viikkojen reissut on pitäneet niin kiireisenä, että blogista puuttuu vielä laittoman monta juttua ainakin viime viikkojen reissuista Vietnamiin ja Kreikkaan. Elän taas niitä aikoja kun kyseenalaistan miksi minulla yleensä on helsinkiläinen yksiö, sillä se on nykyään enimmäkseen tyhjillään. Rakastan matkustamista jotenkin päivä päivältä enemmän ja rankan kesän jälkeen kun Helsinki ei tunnu enää samalla tavalla kotoisalta, road has become home.

veera-1393 (1).jpg

Lensin eilen Kreikasta lähes suoraan tänne pohjoiseen Islantiin yhteistyössä Icelandairin kanssa. Tämä on kolmas matkani Islantiin tämän vuoden aikana, mutta ensimmäinen kerta täällä henkeäsalpaavan ihmeellisessä pohjoisessa. Hyppäsimme eilen Reykjavikin lentoasemalta pienen kopterikoneen kyydissä Akureyriin – lentoasema muistutti lähinnä bussiasemaa, matkustajien ei tarvinnut kävellä edes turvatarkastuksen läpi. Maisemat lentokoneesta muistutti Jurassic Parkia ja lisäksi olin varma että voisin spotata hattarapilvien välistä yksisarvisen, mutta syystä tai toisesta molemmat jäi tällä kertaa väliin. Ehkä paluumatkalla.

Myöhemmin tänään spottasin uima-altaasta käsin valaan ja delfiinin.

veera-1522.jpg

veera-1530.jpg

Aloitimme aamun ajamalla Lytingsstadirin islanninhevostallille, jossa saimme tutustua tilan yli sataan hevoseen ja muutamaan koiraan. Vierailu täällä oli itselleni taas hyvä muistutus siitä, että pohjimmiltani I’ll always be a country girl. Lisäksi oli hienoa huomata, että tulin tilan koirien kanssa heti mainiosti toimeen enkä pelännyt niitä ollenkaan. En ole siis aiemmin ikinä pelännyt koiria, mutta tänä kesänä minulla kotihoidossa ollut romanialainen kulkukoira oli päättää parhaan ystäväni päivät keittiössäni ja kokemus oli traumaattisempi mitä kumpikaan osasimme odottaa. Ihanaa kuitenkin jo nyt huomata, että kyllä tämä tästä.

Päivän ohjelmaan kuului myös vierailu silakkamuseossa ja kalannahkapaahtimossa (wait what?). Uskokaa tai älkää, Islannin silakkamuseo on mielenkiintoisin museo jossa olen koskaan vieraillut – ja olenhan sentään vieraillut seksimuseossa Amsterdamissa.

veera-1751 (1).jpg

IMG_0213.jpg

IMG_0209.jpg

Islantilainen ruoka ei myöskään koskaan petä. Pysähdyimme mahdollisesti maailman taivaallisimmalla  lounaalla Sauðárkrókurissa, Kaffi Krokur -ravintolassa. Alkupalaksi oli lohta seitsemmällä tapaa, ravintolan omistajan miehen metsästämää hirveä mustikoilla ja mansikoilla ja pääruoaksi senkin verran eksoottista lihaa kuin islanninhevosen varsaa. When in Rome you know.

Illallisen nautimmekin täällä Siglo Hotellissa ja sekin vei taas tapansa mukaan kielen mennessään. Miksi ruoka maistuu niin hyvälle Islannissa?

IMG_0186.jpg

IMG_0216.jpg

Eipä tässä kuitenkaan tähän väliin kummempaa. Nyt ajattelin ihastella hetken revontulia hotellihuoneeni ikkunasta ennen nukkumaan menoa. Aamulla lähdemme pienellä veneellä valaiden sekaan.

Kuvat minusta: Johanna Koskiranta / Hellan ja viinilasin välissä -blogi

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Elina | Vaihda vapaalle
  syyskuu 22, 2017 at 5:38 pm

  Huippua, että pääsit tutustumaan myös Islannin pohjoisosaan. Upealta tuo maa näyttää ihan joka puolelta ja nuo hepat on jotain niin suloista! <3

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 25, 2017 at 2:36 pm

   Islanti on ihan käsittämättömän upea maa, pohjoinen vei kyllä jopa voiton! :O Ihan kuin olisi taas käynyt jossain toisella planeetalla 😀

 • Reply
  Susannastravels
  syyskuu 24, 2017 at 3:11 pm

  Hieno kohde ja kivan kuuloinen reissu. Islanninhevoset ovat usein kilttejä, niitä on myös Suomessa jonkun verran ja se on hyvä rotu. Missä päin Kreikkaa kävit? tee joskus kooste suosikkikohteistasi, onko tullut lisää uusia suosikkeja?

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 25, 2017 at 2:38 pm

   Niin on, ne on hirmu suloisia ja erinomaisia myös kokemattomille ratsastajille! 🙂 Kreikassa kävin Kassandrassa, siitä on tulossa pian postaus! Ja kiitos ideasta, voisin tehdä koosteen suosikkikohteista!

 • Reply
  Sunna
  syyskuu 27, 2017 at 2:47 pm

  Niin totta! Islannissa kaikki vaan maistuu uskomattomalta. Ehkä se on toinen todellisuus, jossa pystytään käyttämään aistejamme paremmin?

  Oon tavannut mun poikaystävän Islannissa ja haaveillaan muutosta sinne. Se olis kätevästi Kanadan ja Euroopan välissä <3

  • Reply
   Veera Bianca
   lokakuu 12, 2017 at 11:19 am

   Haha hyvä pointti! Se voi kyllä olla, maa näyttää ainakin ihan toiselta planeetalta! 🙂 Oi, muutto Islantiin olisi aika huikea ja teidän tilanteessa ehdottomasti erinomainen lokaatio!

  Leave a Reply