Pécs Unkari

5 SYYTÄ MATKUSTAA PÉCSIIN

IMG_2192.jpg

1.Pécsin terveelliset trendiravintolat

Pécsin kaltaisessa pienessä unkarilaisessa kaupungissa harva olettaa löytävänsä yhtä laajan valikoiman terveellisiä ravintoloita. Kaupunki kuitenkin yllättyi laajalla valikoimallaan terveellisiä ravintoloita, aina vegaaniruoasta paleoon ja raakaruokaan, unohtamatta ehkä Unkarin parasta mehubaaria, josta sai mm. suolaisen smoothien!

IMG_2200.jpgIMG_2211.jpg

2. Unkarin viinialue

Harva myöskään tietää, että Unkarista tulee mahdollisesti maailman parasta valkoviiniä. En ole aiemmin voinut sietää Chenin Blancia, mutta täällä sekin maistuu taivaalliselta. Unkarin eteläisessä kaupunkgissa Pécsissä voit vierailla samppanjakellarissa ja lähteä illallistamaan läheisen Villányn viinitiloille.

IMG_2268.jpg

3. Lady Gagan nahkahanskat

Tiesittekö, että Madonnan ja Lady Gagan nahkahanskat valmistetaan Pécsissä? Nahkahanskoja on valmistettu käsin Pécsissä jo yli 150 vuoden ajan, joten ei ihme että nämä supertähdet teettävät hanskansa täällä. Omistin itse jossain vaiheessa yli 20 paria erilaisia nahkahanskoja – ehkä olisi pitänyt teettää vähän lisää tällä reissulla?

4. Opiskelijaelämä

Pécs on  täynnä nuoria opiskelijoita ympäri maailmaa suorittamassa yliopistotutkintojaan. Kaupunki vaikuttaakin melko täydelliseltä opiskelijakaupungilta, sillä Unkari on edullinen maa asua & Pécs on kaupunkina juuri loistava opiskelijalle. Opiskelu Unkarissa on myös huomattavasti monia maita halvempaa, vaikka ei toki ilmaista. Opiskelija saattaa myös osata arvostaa kaupungin edullisia baareja.

IMG_2172.jpg

5. Pécs on rakkauden kaupunki

Unohda Pariisi. Pécs on rakastavaisten kaupunki. Pécsin charmikkaat vanhat kadut love lockseineen kertoo lukuisia rakkaustarinoita. Illan hämärtyessä tunnelma on lähes mystinen. Kaikkialta kuuluu naurua, ihmiset pitelevät toisiaan kädestä kiinni – en voi kuin tilata komealta tarjoilijalta toisenkin shotin pálinkaa.

IMG_2181.jpg

*Matka toteutettu yhteistyössä Hungary Tourismin ja Tensi travelin kanssa, mutta mielipiteet ovat aina omiani!*

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Tiina
  kesäkuu 22, 2016 at 8:08 am

  Muutama vuosi sitten vietettiin viikon verran Pécsissä ja tanssittiin samalla reissulla yhdet suomalais-unkarilaiset häät. Kaupunki oli kyllä aivan ihana ja Villanyssa mekin pistäydyttiin viinejä maistelemassa. Elokuun alun säät kyllä helli meitä, mutta 38 asteen kuumuus pienen lapsen kanssa oli etenkin keskipäivällä hieman liikaa. Mutta kaikenkaikkiaan ihana reissu. Me lennettiin Budapestiin ja vuokrattiin kentältä auto. Tuli nähtyä hieman muutakin kun autolla vedeltiin Pécsiin ja loppuviikosta takaisin Budapestiin. Myös Pécsissa ja sen lähialueilla autolla liikkuminen oli näppärää. Julkisesta liikenteestä en osaa sanoa mitään, mutta ainakin vuokra-auto toimi tällä reissulla hyvin.

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 23, 2016 at 3:32 pm

   Oho melko lämmin reissu ollut! Kiva kuulla että pidit Pécsistä ja Villanysta! Auton kanssahan tuolla on erinomaista kulkea niin näkee enemmän 🙂

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  kesäkuu 30, 2016 at 9:16 am

  Pecsistä olen joskus kuullut, olen tainnut saada sieltä pari postikorttia. Unkari on vielä näkemättä, mutta sinne ja Pecsiin lähtisin mielelläni 🙂

 • Reply
  Noora | Kerran poistuin kotoa
  heinäkuu 1, 2016 at 8:51 pm

  Oon tässä jonkin aikaa miettinyt, että Unkaria voisi joskus ottaa haltuun Budapestin ulkopuolelta, mutta mikään sen kaupungeista ei ole herättänyt mussa mitään mielenkiintoa. Ainakaan siis pelkän nimensä perusteella 😀 Pecsiä voisin kyllä joskus kokeillakin, tuntuu aika freesiltä ja kansainväliseltä!

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  heinäkuu 2, 2016 at 11:46 am

  Oon kaupungista kuullutkin, mutten kauheasti ottanut selvää mitä siellä on. Kasvis/vegaaniruoka kyllä kiinnostaa aina. Olisi mahtavaa nähdä Unkarista muitakin kaupunkeja kuin Budapestin, vaikka sinne voisin kyllä mennä käymään kolmannenkin kerran.

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  heinäkuu 2, 2016 at 6:28 pm

  Kuullostaa mielenkiintoiselta, missäköhän kaupunki mahtaa sijaita?

 • Leave a Reply