Menu
Helsinki / Suomi

Majoitus Helsingissä: Original Sokos Hotel Helsinki

Vierailin Original Sokos Hotel Helsingissä eräänä kauniin kesäisenä viikonloppuna. Vierailu oli osa Sokos Hotellien ja Rantapallon 40 vuotta – 40 blogitarinaa kampanjaa. Yövyimme hotellin Junior Sviitissä kaksi yötä. Viikonloppumme oli ehdottomasti rentouttava, palvelu hyvää ja arkeen tuotu luksus tervetullutta! Hinnat ja varaustiedot löytyvät parhaiten hotellin omilta sivuilta tästä linkistä.

IMG_8553

Original Sokos Hotel Helsinki Junior Suite

Yövyimme seitsemännen kerroksen Junior Suitessa, joka oli posiitiivinen yllätys! Huone oli tilava ja se tuntuikin erityisen tilavalta korkean kattonsa ansiosta. Huoneessa oli valtavat ikkunat, mutta ikkunan takana oli toki meidän huoneen kohdalla pelkästään taloja aivan kivenheiton päässä joten verhot pysyivät lähinnä kiinni. Huoneessa oli myös ihanan rennot sohvat ja tv, jotka ovat luksusta minulle joka en ole nähnyt tv:tä varmaan talven jälkeen!

Kylpyhuone oli todella tilava ja sieltä löytynyt poreamme nosti majoituksen pisteitä oitis! Tosin omalla kultakalan älykkyysosamäärällä jouduin soittamaan respaan haasteelisen maailman ongelmani kanssa; ”Veera täältä sviitistä tervehdys. En osaa käyttää poreallasta.” Onneksi ongelma korjautui ja johtui täysin omista hoksottimistani. Puolen vuoden opinnäytetyön uurastamisen jälkeen oli niittäin rentouttavaa lukea Cosmopolitania (kyllä, reissaajan pitää joskus leikkiä leidiä), juoda skumppaa ja syödä tuoreita hedelmiä.

IMG_8471IMG_8465IMG_8440IMG_8417IMG_8410IMG_8412IMG_8432IMG_8426IMG_8436

Original Sokos Hotel Helsinki aamiainen

Hotelliaamiaiset ovat usein yksinään pätevä syy matkustaa ympäri maailmaa. Kotona aamiainen tarkoittaa banaanin ja pinaatin blendaamista alle minuutin aikataululla, joten notkuva pöytä täynnä vaihtoehtoja on varsin tervetullutta. Original Sokos Hotellin aamiainen tarjoiltiin Fransmanni -ravintolan tiloissa, joka on osa hotellia. Jos aamiaiselle menee varhain, ei joudu kärsimään minkäänlaisesta mässääjäruuhkasta.

Aamiainen oli herkullinen ja erityisesti jäikin mieleen se, että sain tehdä molempina aamuina itselleni smoothien. Pyytämällä henkilökunnalta sain käsiini blenderin, jonka sitten täytin hedelmillä ja tuoremehulla! Jokaisen hotellin pitäisi tarjota aamiaisella tuoreita smoothieita!

IMG_8607

Hotellin ravintolat

Hotellin yhteydestä löytyy kaksi S-ryhmän ravintolaa, maalaisranskalainen Fransmanni ja amerikkalaisempi Memphis. Meille oli varattu illalinen Fransmannista, sillä Memphis oli minulle jo entuudestaan tuttu. Rehellisesti sanottuna odotukseni ei olleet erityisen korkealla, mutta tämän ansiosta sainkin yllättyä todella positiivisesti. Asiakaspalvelu oli vähintään viiden tähden kokemus ja syömämme ruoat mahdolllisesti suussasulavimpia mitä olen Helsingissä koskaan syönyt. Alkupalaksi tilasin etanoita, joista näen edelleen märkiä unia. Pääruokana nautin lohta kasviksilla.

IMG_8529IMG_8524IMG_8546

 Original Sokos Hotel Helsinki on erinomaisen keskeisellä sijainnilla Helsingissä, lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, joten voin ilomielin suositella täällä majoittumista!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

27 Comments

 • Maarit Johanna
  kesäkuu 23, 2014 at 8:24 pm

  Varpaat, hedelmät ja viinilasit sopii kyllä loistavasti samaan kuvaan! Sviittikokemus multa vielä puuttuu, tämä näytti oikein hyvältä.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 23, 2014 at 8:31 pm

   Tämä oli kyllä oikein hyvä ja eiköhän se sviittikokemus vielä osu kohdalle! Tässä hotellissa sviitin hinta ei ainakaan ollut mielestäni kovin kallis 🙂

   Varpaat, hedelmät ja viinilasit on mun suosikkiasioita 😀

   Reply
 • Kthetraveller
  kesäkuu 23, 2014 at 9:41 pm

  Oh wow. Tiedätkö mitä, tuo sohva huutaa niin mun nimeä! Niin ja tuo sänky ja ja ja. Kuohuva, hedelmät, herkut…. Kiitos postauksesta, olen odottanut sitä ja nyt valitettavasti katselen tätä omaa kotia naama pikkuisen happamana 😉

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 24, 2014 at 2:44 pm

   Oli kieltämättä mukavat sohvat, sänky, kuohuva ja hedelmät! 😀 Eipä se omakaan koti ihan Junior Suitesta mene, hehe!

   Reply
 • lena
  kesäkuu 23, 2014 at 10:45 pm

  Tätä oli tosi kiva lukea, hotelliarvostelut kiinnostaa aina ja auttahaan se aina hotellia valitessa kun on nähnyt vähän miltä hotellissa näyttää ja on pystynyt tutustumaan muiden kokemuksiin. 🙂

  Ihan paras tuo kuohuva-pullo, ei niiden asioiden tarvitse isoja olla jotta asiakkaan saa tyytyväiseksi. Pienet jutut vaikuttaa tosi paljon.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 24, 2014 at 2:45 pm

   Hotelliarvostelut ovat tässä blogissa olleet aina yllättävän suosittuja, joten niistä on varmasti apua reissaajille! 🙂 Itsekin nykyään majoitusta etsiessä löydän yleensä kaiken tarvittavan tiedon blogeista!

   Reply
 • mirkki
  kesäkuu 23, 2014 at 11:15 pm

  Musta tuntuu että voisin esim. asua jatkuvasti tollasessa huoneessa :D.

  Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  kesäkuu 24, 2014 at 8:14 am

  Olipa hyvä hotelliarvostelu 🙂 ! Ja nuo pienet yksityiskohdat ovat juuri niitä kaikkein tärkeimpiä! Tuollainen saa vieraalle tervetulleen fiiliksen, joten pieniä eleitä ei pidä aliarvioida 🙂 . Hienoa, että saitte vielä Junior Suiten ja kaksi yötä 😉 .

  Reply
  • Mattie
   toukokuu 2, 2016 at 8:35 am

   I do2#n8&17;t even know where to start! I’ll just say that I am tearing up over here (no wine involved). I was involved in a rainy (full on downpour) wedding day that was suppose to have an outdoor ceremony. After moving on through plans B, C, and D, it was finally pulled off. I get the hustle that was involved in this. Kudos to all you people who made this beautiful in spite of the rain! These are gorgeous images of an obviously happy day. Love her dress, love the flowers, love the turquoise wall, love the barn.

   Reply
   • Doc
    maaliskuu 10, 2017 at 8:01 am

    Big help, big help. And sulripateve news of course.

    Reply
 • Memphis
  kesäkuu 24, 2014 at 1:57 pm

  Hotelliasiakkaille ei useinkaan ole merkitystä millään shamppanjalla ja hedelmillä saatikka näköaloilla, useimmat Helsingissä yöpyvät ulkomaalaiset kun ovat työmatkalla eivätkä mitään turisteja.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 24, 2014 at 2:46 pm

   Minulle hotelli ainakin jää positiivisemmin mieleen jos muistetaan tehdä vaikutus pienillä asioilla -olin sitten työ- tai lomamatkalla! 🙂 Ei tämä välttämättä kaikille suurta eroa teekään!

   Reply
 • Memphis
  kesäkuu 24, 2014 at 2:04 pm

  Sekin vielä, että Sokoksen hotellit ovat aika samanlaisia ympäri Suomen ja niinhän niiden pitää ollakin. Parempi olisi arvostella joku erikoishotelli joka ei ole missään ketjussa tai sitten joku pieni Finlandia-ketjun majapaikka. Mutta eihän se käy, kun näiden arvostelujen päätarkoitus on se, että bloggaaja pääsee ilmaiseksi reissaamaan.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 24, 2014 at 2:48 pm

   Toki Sokos hotellit ovat ketju, mutta kyllä niissä on erojakin 🙂 Arvostelen mielelläni niin ketjuhotelleita kuin erikoisempia majapaikkojakin!

   Näiden blogipostausten ideana on hyöty niin bloggaajalle kuin yritykselle ja reissaajillekin! 🙂

   Reply
   • Memphis
    kesäkuu 24, 2014 at 3:56 pm

    Minä en liikematkaajana juurikaan noteeraisi kaksikymppisen hupakon mielipiteitä.

    Reply
    • Veera Bianca
     kesäkuu 24, 2014 at 4:39 pm

     Onneksi sinun ei tarvitse jos et halua 😀

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      kesäkuu 24, 2014 at 7:02 pm

      Veera, sie oot hupakko xD…. sorry I just had to 😛

     • Veera Bianca
      kesäkuu 26, 2014 at 6:21 am

      I know ;D

 • Jallu
  kesäkuu 25, 2014 at 4:26 pm

  ”Olo oli alusta asti tevetullut!”

  Mitä muuta se voisi olla? Kai hotelli nyt haluaa asukkaita, koska se saa näiltä rahaa.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 26, 2014 at 6:22 am

   Voihan se olla paljon muutakin, on sitä hotelleissakin vastaanottoja jossa palvelu ei pelaa, joten kaikki on mahdollista. Ehkä pitäisikin kirjoittaa kokemuksista erääst Delhin ja toisesta Amsterdamin majoituskokemuksesta:)

   Reply
   • http://www.mdcteam.com/
    heinäkuu 8, 2016 at 4:27 pm

    Jealous of your mixer! I've never owned a legit mixer probably because I don't really bake. But I can use it for other stuff right? I think I just want a cool mixer on my counter so people *think* I'm all domestic and shiz.

    Reply
 • Toni Eskola
  kesäkuu 25, 2014 at 8:52 pm

  Hei! Etsinkin juuri sopivaa hotellia perheen kesälomareissulle Helsinkiin, kiitos siis erinomaisesta majoitusvinkistä! Ajateltiin ainakin käydä Korkeasaaressa!

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 26, 2014 at 6:23 am

   Hei Toni! Kiva, että postaukssta oli hyötyä! 🙂 Hotelli on varmasti erinomainen reissuunne sijainnin puolesta, Korkeasaaren lautallekin on vain pieni kävelymatka! Hauskaa kesälomareissua!

   Reply
 • KohtaHelsinkiin
  kesäkuu 27, 2014 at 10:18 am

  Hei Veera! Kiitos hotellivinkistä! En olekaan ennen kommentoinut blogiasi, mutta täältä saa hyviä matkavinkkejä!

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 27, 2014 at 10:19 am

   Hei! Kiva jos hotellivinkistä on sinulle hyötyä ja myös kiva kuulla, että olet löytänyt sopivia matkavinkkejä! 🙂

   Reply
 • ananas2go
  kesäkuu 30, 2014 at 2:25 pm

  Hei, hyvä ajatus tuo fruitie!

  Nyt kun on kuulumiset Helsingin Vaakunasta omassa blogissa, uskallan lueskella teidän kollegojen #sokoshotels40-postaukset. Kiitos, Veera!

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 30, 2014 at 7:38 pm

   Pitääkin mennä lukemaan sinun kokemuksesi Vaakunasta ! 🙂

   Reply

Leave a Reply