Helsinki Suomi

Omenahotelli ei ole hassumpi

*Only in Finnish, sorry darlings!

Suomen kaupungin keskustoista löytyy Omenahotelleja, noita mystisiä punaisia reissukoteja, joissa en ole aiemmin yöpynyt. Vaikka asunkin Helsingissä, käyn välillä testailemassa kotikaupungin hotelleja jotta voisin kertoa niistä teille. Omenahotelli ei välttämättä ole itselleni niin tyyppillinen valinta, mutta se osoittautui käteväksi kodiksi kesäiselle kotimaanmatkailijalle.

Yövyin Omenahotellin vieraana yhteistyön merkeissä Helsingin Yrjönkadulla. Mielipiteet on kuitenkin aina omiani eikä niitä voi ostaa, paitsi ehkä vaaleanpunaisella lentävällä ponilla.

IMG_9709.jpg

Saapuminen

Omenahotelli sijaitsee aivan Helsingin keskustan ytimessä, lähellä kaikkia palveluja. Ennen saapumistani sain tekstiviestinä ovikoodin, jolla pääsin niin ulko-ovesta sisään kuin myös huoneeseeni. Hotellista puuttuu perinteinen hotelliaula, joten kuljet huoneeseesi kuin asuntoon. Hotellin rappukäytävä oli ikävästi tunkkaisen hajuinen, mutta onneksi haju ei jatkunut huoneeseen asti.

IMG_9698.jpg

Huone

Olin yllättynyt huoneen tilavuudesta! Huoneissa voi yöpyä 1-4 ihmistä, sillä hotellihuoneen sohvasta saa myös tarvittaessa sängyn! Huone on myös tarpeeksi tilava isommallekin porukalle. Huoneessa ei ole mitään ihmeellisyyksiä, mutta sieltä löytyy kaikki perustarpeet hiustenkuivaajasta ilmaiseen internetiin. Omenahotelleissa ei siis turhaan hienostella, mutta en kokenut että huoneesta kuitenkaan mitään olennaista puuttuisi. Niinpä vietin illan katsellen tv:tä ja syöden salaattia sängyllä. Huoneessa on toki myös pöytä, mutta koska olen huonotapainen niin syön sängyssä. You can’t stop me.

Huoneesta löytyy myös vedenkeitin ja mikro!

IMG_9705.jpgIMG_9693.jpgIMG_9699.jpg

Sijainti

Omenahotellit sijaitsevat aina kaupunkien keskustassa, joten sijainti on lähes poikkeuksetta täydellinen!

Mihin tarkoitukseen hotelli sopii?

Omenahotelli sopii hyvin Helsingin yön nälkäisille nuorille, mutta rauhallisempina aikoina myös lapsiperheille jotka haluavat matkustaa budjetilla kotimaassa.

Aamiainen

Positiivinen yllätys oli se, että Omenahotelli tarjoaa myös aamiaista – joskin vähän poikkeavalla konseptilla. Yrjönkadulla aamiainen tarjoillaan läheisessä ravintolassa ja sen hinta on 7 euroa.

Suosittelisinko?

Itse voisin majoittua Omenahotellissa jos matkustaisin enemmän kotimaassa, mutta sen suurempaa vaikutusta hotelli ei onnistunut tekemään. Hauska konsepti ja kätevä budjettimatkailuun porukalla!

Varaa majoitus Omenahotellissa tästä.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Maarit Johanna
  heinäkuu 28, 2015 at 10:28 pm

  Hauska ja ehkä vähän epätavallinen ja vähemmän sun tyylinen (luulisin?) yhteistyö 😀 Mutta hauska, että pääset kokeilemaan Helsingin hotelleja tällä tavallakin! Ite en ole koskaan yöpynyt Ompussa, mutta siskon viettäessä kerran yötä Yrjönkadulla kävin hotellihuonetta vähän kurkkaamassa. Tilava se olikin ja opiskelijoina hintakin mahtava. 49€ neljältä hengeltä oli halvempi kuin hostellit. Tosin ei taida yksikään Omppu enää olla niin edullinen. Muuten saattaisin melkein vaikka harkita 😀

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 4, 2015 at 7:50 pm

   Kiva kuulla, että silti hauska 🙂 Oikeassa olet, että vähän omasta tyylistä poikkeava yhteistyö tällä kertaa, ajattelin että Omppu on kuitenkin hyvä testata kun monia varmaan kiinnostaa millainen paikka tuo Omppuinen oikein on! Nykyään hinnat on toki harmi vaan huomattavasti tuon 49e yläpuolella, mutta jos porukalla reissaa niin ei hassumpi valinta kun niin tilava huone 🙂

  Leave a Reply