Menu
Delhi / Intia

Matkapäiväkirja: Old Delhi

Delhissä ehdottomasti mielenkiintoisin paikka on vanha Delhi. Vanha Delhi tarjoaa ihmeellisiä tuoksuja, loputtomia basaareita ja villiä elämää. Tämä on ehdottomasti paikka jota haluaisin tutkiskella vielä paljon lisää. Ensikertalaiselle tämä alue on varmasti vähintäänkin shokki ja ehkä pelottavakin, mutta kannattaa hetki hengittää ja jatkaa kaupungin tutkimista. Jos kadut tuntuvat liian villeiltä, niin riksan kyydissä pääset ihmettelemään meininkiä jo aika hyvin ja ehdottomasti halvalla.

Meillä oli Delhissä Visit Beyondin kautta päiväretki, jossa tsekattiin kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja siinä samassa tätä vanhaa Delhiä. Retkeä en sinänsä suosittele jos on vähänkin enemmän aikaa Delhissä niin kannattaa nämä mestat tsekata ihan itse. Toki retki oli kätevä, mutta tuli istuttua liikaa autossa ja juostua nähtävyyksille kuvaamaan ja sitten taas autoon. Se ei ole ainakaan tapa miten itse tykkään tutustua uuteen kaupunkiin. Muuten kyllä Delhissä ollessa kannattaa Visit Beyondin kautta lähteä ainakin Agraan tsekkaan Taj Mahal.

”Sanotaan, että maailma jakautuu onnellisiin ja tietämättömiin ihmisiin: niihin, jotka ovat saaneet kokea Taj Mahalin ja niihin, jotka eivät.”

Vanha Delhi on kaupungin sydän ja alunperin se onkin ollut Mughalien loistokas kartanoiden sekä rikkauksien keskittymä. Tänä päivänä meille länkkäreille se näyttää lähinnä köyhältä ja rapistuneelta ihmisvilinältä (7-9 miljoonan ihmisen vilinältä). Sitä se toki onkin, mutta se on maailma jossa kannattaa tutkia ja seikkailla. Kaduilla voi tulla vastaan ihan mitä tahansa, jopa ruumiita, mikä on hieman raakaa.

Vanhan Delhin pääkatu tunnetaan nimella Chandni Chowk, joka on kiireisenä vilisevä markkinakatu. Tämä sijaitsee aivan kuuluisaa Red Fortia vastapäätä, joten sinne on todella helppo löytää. Rohkea teräsvatsainen turisti käy syömässä jotain paikallista katukeittiöstä ja teräsvatsaton voikin keskittyä tunnelman ihmettelemiseen ja vaikka varovaiseen valokuvaamiseen. Paras paikka katukeittiöilyyn täälläpäin on Chawdi Bazar, joka on todella kuuluisa ihmeellisistä makuelämyksistään!

Oma hotellimme sijaitsi Uuden Delhin puolella, lähellä päärautatieasemaa ja riksakyyti Vanhaan Delhiin veisi matkabudjetista vain muutaman euron. Näissä pitää muistaa vaan sopia hinta ennen kuin hyppää kyytiin, koska muuten tulee varmasti huijatuksi. Muutenkin Intiassa taksien ja muiden kanssa kannattaa kysellä ensin paikallisilta mitä mistäkin kannattaisi maksaa ja suostua siitä sitten aavistuksen korkeampaan hintaan.

Eli matkatessasi Delhin kautta muualle Intiaan, älä hyppää kohti Goaa seuraavalla lennnolla, vaan tutki tätä ihmeellistä kaaosta:)

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

No Comments

    Leave a Reply