Uncategorized @fi

My kind of airlines

Niinkuin kaikki tiedätte, on mulla intohimo lentomatkailuun. Olen vaan jostain syystä hirveän kiinnostunut lentoyhtiöistä ja lentämisen kehittämisestä. I’m a total nerd. Tässä on tullut viime vuosina melko paljoa lennettyä ympäriinsä ja päätinkin listata suosikki lentoyhtiöni teidän kiusaksi. Amerikkalaisista tai Afrikkalaisista lentoyhtiöistä mulla ei ole juurikaan kokemusta, joten ne jäävät automaattisesti pois omasta listastani. Haluan myös kuulla teidän mielipiteitä suosikki tai inhokki flygareista! 🙂

1. Finnair

Ole aina ollut huono suomalainen, mutta viimeisen Delhin lentoni jälkeen, nousi Finnair jälleen oman listani ykköseksi. Finski on panostanut äärettömän hyvään palveluun ainakin kaukolennoillaan ja koneet ovat uudistettuja sekä äärettömän viihtyisiä. Finskin Peace of Mind-konsepti on onnistunut tältä osalta mielestäni lähes täydellisesti. Ihana musiikki, rentouttava valaistus ja rauhoittavat värit. 7 tunnin lentoni loppui tammikuussa suorastaan lyhyeen, koska viihdyin kyydissä niin hyvin. Finskin lentoemojen palvelu on mielestäni parantunut äärettömästi viime vuosina.

Moni pitää Finnairiamme kovin hintavana carrierina, mutta kaukolennoille se on vähintäänkin vastinetta rahoilla. Finskin pisteitä kertyy oneworld-lennoista myös niin hyvin, että jos oikeasti jaksaa olla aktiivinen kanta-asiakas niin it pays back. Kiitos Finnair, olet asia josta voin olla suomalaisena ylpeä! 🙂

2. Qantas

Rakkauteni Qantasiin on ehkä eniten tunnesidonnaista (rakkaus ei missään nimessä ole liioiteltu sana kun puhutaan kasasta lentävää alumiinia). Elämäni ensimmäinen armottoman villi seikkailu oli vaihtarivuoteni Australiassa ja sinne matkattiin Qantasilla. Tunsin oloni niin mukavaksi näiden Aussien keskellä kengurunkuvaisessa kauniissa koneessa. Koko matkan roikuin takaosan ikkunassa, koska maailma pilvien päällä oli minulle niin ihmeellinen ja se on sitä edelleenkin. Magic in the air.

Qantasin palvelu on ykkösluokkaista lähes aina ja sieltä saa hyvää ruokaa lähes koko aika! Viihdejärjestelmä on myös 5 tähteä, kuten Finskilläkin! Kengurukone kuuluu myös loistavaan oneworld-porukkaan, joten points points points.

3. Norwegian Air Shuttle

Listani ainut halpalentoyhtiö, joka on aivan mieletön! Uudet koneet on vähintäänkin viihtyisiä ja ne kiiltää ulkoa niin, ettei melkein nää eteensä. Tätä ei voisi koskaan ajatella halpalentoyhtiöksi. Palvelu on ensiluokkaista ja emojen asut todella tyylikkäät. Ilmassa on ilmainen Wifi-yhteys, jonka avulla voi myös soittaa puheluja jos omistaa älypuhelimen. Miksi tällaisia palveluja ei vielä muut tarjoa? Olin Norwegianin kyydissä viimeksi eilen ja matkani oli tasaisempi kuin kastemadolla asvaltilla. Norwegianin Boeingit on aivan uusinta uutta ja siivet on rakennettu niin ettei turbulenssia juuri tunne. Wow.

4. Virgin Atlantic

Kaukolentojen ykkösiä. Virgin on matkailualan mahtavin business ja Ausseihin suuntautuvat kaukolennot ovat ainakin taas täyden palvelun mukavia lentoja. Virginillä saa aina sukat, silmälaput, hammasharjan, pussukan, paljon nuudeleita, …Tämä oli ennen todella tavallista monellakin kaukolentoyhtiöllä, mutta harvemmista saa enää sukkia! Sukat kunniaan! 

5. Singapore airlines

A380, tuo kaikkien lentokoneiden esikuva. Maailman vähämeluisin ja tasaisin kyyti. Mahtava palvelu ja erinomaisen maukkaita aasialaisia herkkuja. Jos kerran pääsee tämän koneen kyytiin niin kuva koko lentämisestä muuttuu loppuiäksi. Mene ja tiedä. Simple.

Listaan olisi vielä halunnut ainakin British Airways ja muutama aasialainen kuten Thai, tämä nyt on kuitenkin top 5, joten no can do! Nyt nukkumaan, koska armoton viikonloppu Tukholmassa väsytti ja kohta alkaa monen päivän työputki ja matkalaukkuelämä…

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  rosita
  helmikuu 14, 2012 at 4:06 pm

  Kirja tuli perille, kiitos!

  Hyvä Finnair!

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 18, 2012 at 9:54 am

   Jee hyvä juttu! 🙂 TOivottavasti tykkäsit : )

 • Reply
  noona
  helmikuu 18, 2012 at 4:08 am

  Innostuinpas kommentoimaan.. 🙂 Eiiiii, ei oo yhtaan tylsa lauantaiaamu menossa! 😉
  Omaksi ykkoseksi on pakko nostaa Emirates. Oh wow. Erinomaista palvelua, mallimitoissa olevia ystavallisia ja kielitaitoisia lentoemoja, niin hyvaa ruokaa etta sita olis voinu syoda ihan lentojen ulkopuolellakin, mainio viihdekeskus jne. Pienet asiat, kuten kauniille paperille printattu menu jne. savaytti turistiluokassakin. Ja hinta oli aikastepaljon halvempi kuin Finski+Qantas yhdistelma..
  Kakkoseksi on pakko nostaa Qantasin toinen kova paikallisvastustaja Air New Zealand, vaikkei saatukaan Frodon kuvalla koristeltua konetta allemme! Myos “the happiest airline in the world”, Pacific Airways oli mita mainioin, lukuunottamatta Najin lentokentan hulabula-muusikkoja ja niiden metelia.
  Finski taas.. no, valtan jos pystyn ja suosin jatkossakin tota Helsinki-joku iso city euroopassa-Dubai-Perth yhteytta, hyvat lentoajat ja pisinkin lento on “vaan” 10 h.

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 18, 2012 at 9:50 am

   Haha anna mennä vaan 😀 Emirates on muuten sellanen millä haluaisin lennellä asap. Oon kuuullut siitä niin paljon hyvää kaikilta, että ehkä loppuvuoden Aussilennot otan juurikin tota reittiä. Myöskin Air New Zealand ja Pacific on kokematta…:)

 • Reply
  nomad
  helmikuu 19, 2012 at 8:50 am

  Finnar on luultavasti yksi surkeimmista lentoyhtiöistä, joilla olen lentänyt. Pitkillä lennoilla joutuu maksamaan jopa parin sentin kuppinuudeleista monta euroa. Ja kannattaa aina pitää tarkasti silmällä, tuleeko ne penteleen lentopisteet koskaan tilille (useimmiten ei, joten olenkin joutunut lähettelemään lipunkantoja eri puolilta maailmaa). Paras lentoyhtiö, jolla olen lentänyt, on Cathay Pacific.

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 19, 2012 at 10:16 am

   Monella tuntuu olevan tällainen fiilis Finnairista, mutta jotenkin olen itse onnistunut keräämään vain ne hyät kokemukset, ainakin kaukolennoilta ja lentopisteetkin on aina löytänyt perille 🙂 …Cathay Pacific on kyllä loistava lentoyhtiö ehdottomasti, itsekin lentänyt pari kaukolentoa ja uudet koneet ovat todella tilavia ja tyylikkäitä..Mulla on vaan vähän traumat kun lensin Honkkarista Singaporeen ja juututtiin supertaifuunin kiemuroihin ilmatilassa..toki ei lentoyhtiön syytä, mutta siitä tulee aina tämä reissu mieleen 😀

 • Reply
  maria
  helmikuu 19, 2012 at 12:15 pm

  Kiva postaus, nyt osuit yhteen mun lempiaiheista! Lensin just alkuviikosta Finnairilla Helsingistä Lontooseen, koska halpalentojen hinnat oli katossa. Olen samaa mieltä sun kanssa palvelusta – oikein ystävällistä, hymyilevää ja miellyttävää henkilökuntaa oli ainakin tällä lennolla. Mutta! En voinut uskoa, että Finnairin kyydissä (Euroopan lennoilla) saa nykyään pulittaa 3 euroa sanomalehdistä! Tämä on juuri ainakin mulle se pieni luksus, joka ilahduttaa kun lentää “kunnon” lentoyhtiöllä, että saa ilmaiseksi päivän lehdet ja lasin viiniä. Vaan ei enää… Snack-tyyppinen ruoka ja alkoholittomat juomat kuuluivat toki hintaan.

  Olen lentänyt sen verran vähän Finnairilla, että en lähde yleistämään, mutta mieleen on jäänyt muutaman vuoden takainen lento Bangkokiin. Olin todella yllättynyt että kaukolennolla ei ollut ollenkaan henk.koht. tv-ruutuja!

  Mun parhaat lennot ovat olleet jo ylempänä kehutun Air New Zealandin kyydissä. Ihan mieletön hinta-laatusuhde! Yhden ainoan kerran olen kokenut upgreidauksen (British Airwaysilla) ja sillä lennolla omassa pienessä luukussa ruokalistojen ja goodie bagin kanssa toivoin ettei lento päättyisi koskaan 🙂

  PS. Onnea vaihtopaikasta! Muakin kiinnostaa Hong Kong!

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 19, 2012 at 8:37 pm

   Ihanaa kun ihmiset tykkää keskustella lentoyhtiöistä! 🙂 Jee! Ja joo toi lehtijuttu on kyl just sitä pientä luxusta, välillä on nykyään vaikea erottaa halpalentoyhtiötä ja perus finskiä toisistaan, eikä se ole ok! ..tosin halpalentoyhtiöiden hinnatkin on välillä samoissa lukemissa !

   Suosittelen kokeilemaan FInskin pidempää lento uudelleen. Muutama vuosi takaperin osa kaukolennoista lennettiin noilla euroopan koneilla ja sehän ei todellakaan ole kiva tapa viettää yli 10 tuntia sillipurkissa. Nyt ne on kaikki airbus320- ylöspäin tyyppisiä koneita, jossa on varmasti oma ruutu ja muut mukavuudet:)

   ..Air New Zealandia haluankin päästä kokeilemaan kun sitä on niin moni kehunut nyt! Hirveästi yhtiöitä testattavana siis 😀

   …Mäkin haluan et mut upgreidataan joskus, mut so far no luck! :/ ..Ja kiitos myös onnitteluista!

  Leave a Reply