Menu
Ruotsi / Tukholma

5 elämystä Tukholmassa

Suuri osa meistä suomalaisista todennäköisesti kuvittelee jo tuntevansa Tukholman kuin omat taskut. Itse kaupungissa asuneena, epäilin tuntevani kaupungin paremmin kuin ne omat taskut – tällä kertaa kuitenkin yllätyin! Kiitos Visit Stockholmin ja Nordic Bloggers’ Experiencin, reissu oli seikkailu! Mitä Tukholmassa kannattaa kokea?

1. Abba The Museum

ABBA-museo on kiinnostanut siitä asti, kun se muutama vuosi sitten avasi ovensa. Olen huono käymään museoissa matkojeni varrella, mutta tänne menen aivan varmasti vielä uudestaan! Museossa sinusta tulee tähti, pääset osaksi ABBAa nauhoittamalla studiossa oman biisin ja esiintymällä hologrammibändin kanssa lavalla! Saat tuotoksesi itsellesi muistoksi, sillä ne taltioidaan kaikki lipullesi, jonka avulla voit kirjautua netissä tsekkaamaan tähtihetkiäsi. Museossa on myös puhelin, johon kuka tahansa ABBAn jäsenistä saattaa ihan oikeasti soittaa milloin vaan! Sinne siis kärkkymään!

IMG_1707

IMG_1683

2. Hipsterielämää SoFossa

Tukholman Södermalmilta löytyy vieläkin hipsterimpi alue, nimittäin SoFo. SoFo on Tukholman vastine New Yorkin SoHolle. Yleensä SoFoksi katsotaan alue, joka jää pohjoisessa Folkungagatanin, lännessä Götgatanin, etelässä Ringvägenin sekä idässä Erstagatanin ja Vitabergspakenin keskelle. Alue on täynnä pieniä hauskoja putiikkeja, herkullisia ravintoloita ja tyylikkäästi pukeutuvia ihmisiä! SoFoon kannattaa suunnata SoFo Night -iltana, joka järjestetään jokaisen kuukauden viimeisenä torstaina. SoFo Night tarkoittaa sitä, että putiikit ovat auki myöhään, tunnelma on katossa ja kaikki nauttii kuplajuomia! Ei hassumpaa!

IMG_1533

IMG_1540Suosikkikauppa Sofossa: Cocktail!

IMG_1530

3.Katoilla kävelyä vanhassakaupungissa

Oi adrenaliini. Sitä on luvassa, jos uskaltaudut kattokävelylle Tukholman yllä. Monelle suomalaiselle Stokis on jo tuttu, mutta harva meistä on katsellut sitä vanhan kaupungin kattojen yltä. Tämä on kokemus, joka ei sovi korkean paikan kammoisille – paitsi jos on valmis päästämään pelostaan irti! Kaupunki on todella kaunis kattojen yltä katsottuna, ja fiilis vähintäänkin innokkaasti vinksahtanut! Varaukset voit tehdä tästä!

IMG_1751

IMG_1736

4. Fotografiska

Jos reissusi Ruotsiin taittuu Viking Linen laineilla, kannattaa ensimmäisenä tallustella Fotografisk-museolle. Jostain täysin epäkultturellista syystä, en ollut vieraillut valokuvamuseossa ennen tätä reissua – ehkä tämä johtuu museokammostani ja ennakkoluuloistani. Olisin voinut pyöriä näyttelyissä koko päivän. Museon yläkerrasta löytyy myös ihana kahvila ja tiloissa järjestetään välillä jopa DJ-iltoja, jolloin museon yläkerta muuttuu yökerhoksi!

IMG_4421Kuva: Metallia Matkassa

5. Fika – ruotsalainen kahvitauko

Tukholmassa on kahviloita kuin Uudessa-Seelannissa lampaita. Ruotsalaiset pysähtyvät päivän aikana nauttimaan Fika-hetkestä ystäviensä kanssa. Kannattaa nauttia vaikka soijalatte vanhan kaupungin pienissä tunnelmallisissa kahvioissa! Aina ei tarvitse kiirehtiä!

IMG_1614

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

11 Comments

 • Jenna
  tammikuu 28, 2015 at 7:22 pm

  Tosi hyviä matkavinkkejä! Pistän kyllä nää korvan taakse seuraavan Tukholman reissun varalta (:

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 30, 2015 at 8:58 am

   Suosittelen, näitä ihan kaikkia, oli sen verran hauskaa! 🙂

   Reply
 • AnskuBCN
  tammikuu 28, 2015 at 7:36 pm

  Tuo kattokiipeily on ollut to do -listalla jo pitkään, ja ehkäpä jo ensi kesän Suomenreissuun saisi liitettyä Tukholmankin :). Tukholma on ihana. Ravasin siellä työmatkoilla paljon ja niin siitä vaan tuli yksi suosikkikaupungeistani, ihan omaksi yllätykseksenikin!

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 30, 2015 at 8:59 am

   Suosittelen lämmöllä, ja tietty jännityksellä! tuo oli kyllä huikea kokemus, mutta varmasti aavistuksen leppoisampi ilman lumimyrksyä ja pakkasta 😀

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  tammikuu 28, 2015 at 7:47 pm

  Hei oisko sulla suositella jotain brunssipaikkaa Tukholmassa? 🙂 Ollaan menossa siskon kanssa kattomaan jotain kantribändejä (älä kysy…) helmikuun lopussa, ja tehdään siis todella pikainen reissu lauantai-sunnuntai. Sunnuntaiaamuna ois kiva päästä johonkin brunssille!

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 30, 2015 at 12:55 pm

   Heippa Meri! Pitikin ihan kysäistä ruotsalaiselta bloggaajakaverilta niitä parhaita suosituksia, eli tässä tulee:

   – Clarion Hotel in Skanstull has a great and big brunch for 260 sek which in Stockholm is cheap if you consider all the food you will get (and deserts!). Fresh and a big variety.

   – String might be the cheapest (approx 100 for panncake and a small and less exclusive buffe) but it is super hipp in the middle of Sofo (South of Folkungatan) and is worth it for its weird interior design. Come early!

   – Calexico’s Sunday Brunch Bonanza at Hornstull Strand. Brunch in American style with sea view. 199 sek and you need to book in advance because it gets crowded!

   – Café Louie Louie at Bondegatan is a hidden hipster pearl that serves a simpler brunch plate if you want something faster and more casual.

   – I have never tried Rivals brunch but everyone is talking about it. It is located in trendy Mariatorget and is famous for celebrity spotting (if you want to randomly drink coffee next to Abba this is the place to be). It is more fancy and the price higher.

   – Sirap i Vasastan is another place everyone is talking about but I have never been to. Popular among Swedish lifestyle bloggers like Niotillfem.

   Reply
 • ottoizakaya
  tammikuu 29, 2015 at 12:16 pm

  Mä oon aina pitänyt Tukholmaa tosi tylsänä kaupunkina, mutta nyt tuli kyllä mielipiteen muutos! Toi kattokävely ja hipsterialue varsinkin kolahti meitsille (samppisilta kuulostaa enemmän kuin hyvälle 😛 ). Alex myöskin aina vinkuu Fotografiskaan , eli ehkä pikku Tukholmavisiitti ei ois pahitteeksi pian! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 30, 2015 at 7:59 pm

   Apua, se on niin paljon muuta kuin tylsä! Nyt reissua Stokiksen suuntaan teille pojat hop hop! 🙂 Ja starttaatte kyllä heti Fotografiskasta 😀 Samppisilta SoFossa kelpaa mulle myös!

   Reply
 • Arja / Haavematkoja
  helmikuu 1, 2015 at 8:42 pm

  Hei tosi kivoja vinkkejä! Haaveilen pitkästä aikaa reissusta Tukholmaan, niin että perillä ehtisi viettää muutaman päivänkin sen ainaisen viisituntisen sijaan. Pitää pistää nämä talteen sitä varten 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 2, 2015 at 10:21 am

   Kiva että tykkäsit! Toi lista on kyllä hyvä Tukholman matkalle jos on enemmän kuin se 5 tuntia, sen verran hauskoja juttuja! 🙂

   Reply

Leave a Reply