Menu
Kiina / Shanghai

Koe ainakin nämä Shanghaissa

1. The Bund

Bundin alue on nähtävä niin päiväsaikaan kuin auringon laskettuakin. The Bund on alue Huangpu -joen varrella, josta on ikoniset näkymät Shanghain Pudongin puoleisista pilvenpiirtäjistä. Bundille on tultava myös illalla ihastelemaan kaupungin henkeäsalpaavaa valomerta.

IMG_7596

2. Yu Yuan Garden

Yu Yuanin puutarha sijaitsee Shanghain vanhassa kaupungissa. Paikan päälle kannattaa saapua jo ennen kukonlaulun aikaa välttääkseen suurimmat turistimassat. Kiertelyyn kannattaa varata aikaa noin tunti. Puutarhaan on pieni sisäänpääsymaksu.

IMG_7782

3. The Shanghai World Financial Center

Shanghaissa tärkeintä on juurikin ne henkeäsalpaavat maisemat! Kipua illalla The Shanghai World Financial Centerin sadanteen kerrokseen ja ihmettele alla siintäviä pilvenpiirtäjiä lasilattian päällä seisten. Tänne mentäessä kannattaa maksaa se aavistuksen kalliimpi hinta ylimmästä kerroksesta! Omasta kokemuksesta teki mieleenpainuvimman herttainen kiinalaismiehen kosinta ja hänen onnesta kirkuva tyttöystävä. Rakkauta ilmassa.

IMG_8131

4. Jade Buddha Temple

Aasiassa on sukellettava myös syvemmälle kulttuuria ja vanhoja uskontoja. Metro kohti Jade Buddha Temppeliä on tähän oiva ratkaisu. Kaupungin vilskeen keskeltä löytyy harmoninen vanha temppeli, jossa pöyrii niin turisteja, munkkeja kuin paikallisiakin.

IMG_7652

5. RUOKAA, RUOKAA & RUOKAA

Shanghaihin voi ihan hyvällä omalla tunnolla matkustaa myös pelkästään ruoan perässä. Kadun kulmilta kannattaa rohkeasti maistella kaikkia idän ihmeellisiä makuja ja suosittelen myös poikkeamaan illalliselle juuri niihin pieniin ravintoloihin, joista et varmasti löydä menua englannin kielellä. Shanghaissa kokemisen arvoisia ravintoloita ovat ehdottomasti Din Tai Fung & Lost Haven.

IMG_7839

IMG_7752

6. Vanhakaupunki

Shanghain vanhakaupunki on myös käymisen arvoinen. Täällä viihtyvät turistit, joten alue saattaa olla ahdas. Kannattaa kuitenkin ihastella ihmeellisiä rakennuksia ja käydä syömässä dumplingseja lounaaksi. Vanhassa kaupungissa kannattaa myös käydä kokeilemassa yläkertojen teehuoneita.

IMG_7734

7. Tianzifang

Tianzifang on huomattavasti vanhaakaupunkia trendikkäämpi alue, johon kannattaa lähteä shoppailemaan ja kahvittelemaan. Omia suosikkipaikkoja Tianzifangin alueella on Bell Bar & Kommuné (täältä saa tuorepuristettua mehua, nam!). Tianzifang on kunnostettu entinen asuinalue French Concession -alueella.

IMG_8094

IMG_8070

8. Xintiandi

Xintiandi on trendikäs shoppailu -ja ravintola-alue Shanghaissa. Alue on hienostunut ja hyvin eurooppalainen. Aluksi ajattelin, että en halua Kiinassa käydessä kokea mitään eurooppalaista, mutta Xintiandi on viinilasin arvoinen!

IMG_8218

9. Baarit kattojen yllä

Isoissa Aasian kaupungeissa itselleni on aina tärkeintä se, että pääsen juomaan cocktailia kattojen ylle. Shanghai tarjoaa tähän mitä mahtavimmat puitteet. Omia suosikkeja ovat Cloud9, Glamour Bar & budjettireissaajalle sopiva Captain’s Bar.

IMG_8134

10. East Nanjing Road

East Nanjing Road on täynnä elämää. Täällä aika kuluu mainiosti shoppailen ja ravintoloissa syöden. Täman kadun maisemat ovat ikoniset kaikkine kiinalaisine valokyltteineen. Ihmisivilinä on villi. Vapiskaa Times Squaren valot.

IMG_7922

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

9 Comments

 • Jenni
  kesäkuu 18, 2014 at 12:07 am

  Mites Kiinassa pärjää ilman kiinankielen taitoja? Onko Shanghaissa yhtään kylttejä tavan kirjaimilla? 🙂

  – Jenni

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 18, 2014 at 10:08 am

   Shanhaissa pärjää melko hyvin ilman kiinankielen taitoa, kyltit ovat useimmiten myös englanniksi:) Itse matkustin Shanghaissa yksin ja en puhu kiinaa! Joissain ravintoloissa palvelua saa vaan kiinaksi, mutta osoittelemalla kuvia pärjää näissäkin tilanteissa hyvin!

   Reply
   • Jenni
    kesäkuu 20, 2014 at 12:34 am

    Kiva tietää! Kiina on kiinnostanut mua, mutta kielitaidottomuus on ollut kynnyskysymys!

    Reply
    • Veera Bianca
     kesäkuu 20, 2014 at 12:48 am

     Ei kannata siitä olla huolissaan, ainakaan näissä isommissa kaupungeissa 🙂 Tietenkään kaikki ei puhu englantia, mutta hyvin pärjäät englannilla!

     Reply
 • lena
  kesäkuu 18, 2014 at 3:22 pm

  Hahah just kirjoittelin itsekin rakkaudestani rooftop-baareihin!! Veera meidän pitää niiiin lähteä yhdessä reissuun! 😀

  Ihana Shanghai-postaus, mun pitää päästä tuolla käymään ja pian<3

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 19, 2014 at 1:07 pm

   Niin pitää! Mennäänkö heti? Shanghai on niin ihana kaupunki, että en voi vieläkään uskoa sitä todeksi! Jännä miten kolmen päivän reissun jälkeen voi tuntea suorastaan koti-ikävää 😀

   Reply
 • Esko
  kesäkuu 22, 2014 at 8:47 am

  Olen käynyt muutaman kerran Shanghaissa työmatkalla. Suosittelen lämpimästi. Englanninkielellä pärjää mainiosti. Paikka on turvallinen kulkea yksikseenkin. Ainoastaan teekutsujen tarjoajia kannataa välttää. Ja sitten tietysti erinäisten palvelujen kauppiaat saattavat ärsyttää. Mutta kun sanoo muutaman valitun suomalaisen sanan, niin kauppiaat hymyilevät tyytyväisinä. Tai parempi on kun ei ole näkevinään tai kuulevinaan ko. kauppiaita, niin kyllä he helpolla luovuttavat, koska kaupungissa on muitakin ”uhreja”:)

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 23, 2014 at 9:24 am

   Shanghaissa erityisesti jäikin muuten mieleen tuo turvallisuus. Itsekin eksyskelin keskellä yötä melkein minne sattuu ja koskaan ei tarvinnut pelätä, toisin kuin kotona Helsingissä 😀

   Teekutsujen tarjoajat ovat itseasiassa todella nokkelia tyyppejä, näistä skämmäyksistä voisikin kirjoittaa oman postauksensa!

   Reply
 • Mikaela
  maaliskuu 21, 2018 at 11:24 am

  Nonni, nyt tsekkasin sun mainiot Shanghai -jutut ja ollaan taidettu tehdä aika hyviä ennakkopoimintoja kaupungin haltuunottoa varten tän perusteella. Olet kyllä neljässä päivässä säntäillyt ahkerasti. Me tykätään valtavasti suurkaupungeista ja kaupunkeja tulee kahlattua joskus ehkä jopa liiankin intensiivisesti etenkin silloin, kun on kaupunki ekaa kertaa käsittelyssä. Siksi on hyvä valita optimaalinen vuodenaika, ilmeisesti toukokuu on varsin miellyttävä ilmaston puolesta which is nice. Viime vuoden HK & Macao reissullemme ei ollut muuta sopivaa aikaa kuin heinäkuu ja se olikin aika pätsi – kaupungilla haahuilu oli osin varsin hikistä hommaa.

  Reply

Leave a Reply