Matkavinkit

NÄITÄ ILMAN EN MATKUSTA

24538943634_a0a1114012_o

1.Iso huivi

Iso huivion kätevä kaikilla reissuilla. Jos matkustan Suomesta talvella lämpöön, jätän takin kotoon ja kietoudun isoon huiviin. Lentokoneissa on myös poikkeuksetta kylmä, joten iso huivi toimii erinomaisesti myös peittona. Välillä teen huivista pienen möykyn ja käytän sitä tyynynä lentokoneen ikkunaaa vasten.

2. Vara-akku puhelimeen

Vara-akkua/power bankia ilman en lähtisi enää juurikaan kotiovesta ulos. Puhelinta tulee käytettyä niin paljon päivän mittaan, että akku ei varmasti kestä koko reissua. Olen testannut varmaan kymmeniä ja tämän kokenut ehdottomasti parhaaksi. Akun koko, eli 20000 mAh, on muuten suurin mahdollinen, jonka saa ottaa lentokoneeseen ilman erikoislupaa.

3. Rannekello

Rannekello pitää minut ajantasalla kun aikavyöhykkeet vilisee silmissä. Se on myös kätevä jos teknologia sattuu pettämään. Olen myös hiukan ihastunut uuteen Christian Paulin marmorikellooni. Tosin haaveissa olisi löytää rannekello, johon saan kaksi eri aikaa samalla kertaa!

4. Aurinkolasit

Aurinkolasit on ainakin laukussa mukana kaiken varalta ja yleensä pääsee käyttöön pitkän lennon jälkeen, jotta sitä kehtaa näyttäytyä julkisilla paikoilla. Lennän mieluiten ilman meikkiä ja etenkin pitkän lennon jälkeen silmäpussit saa kätevästi peittoon isoilla laseilla. Välillä lähteminen kirpaisee myös niin syvältä sydämestä, että laseilla voin peittää kyyneleet…

5. Korvatulpat

Ilman korvatulppia en pärjäisi päivääkään. En voi sietää ikäviä ääniä ja lentokoneessa iskee lähes ahdistus jos ei ole tulppia mukana. Niitä pakkaan yleensä useampia, koska tulpilla on tapana kadota matkan varrella. En myöskään joudu matkalla koskaan stressaamaan itkevistä lapsista tai huutavista juopoista, sillä korvatulpilla blokkan kaiken ylimääräisen äänen ympäriltäni.

 

0

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  matkailija
  huhtikuu 6, 2016 at 9:40 am

  Mä en lähde lentämään enää koskaan ilman puhallettavaa niskatyynyä. 🙂 (Ja samassa paketissa tulee kyl mukaan unimaski, tai mikähän lie oikea nimitys sille). Se on niin kätevä ja vie todella vähän tilaa. Myös matkalaukkuvaaka kulkee aina mukana. Sekään ei vie paljon tilaa, aina sitä ei tarvi niin välttämättä mut erityisesti silloin on käyttöä kun matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla.

  Ja sit korvatulpista. Kun yhellä reissulla oli edessä 26h matkustamista (3lentoa) kohti Aasian lämpöö, aattelin että minähän tarvin myös korvatulppia mukaan. Yritin niitä sitten pitkällä lennolla käyttää, mutta mua ahisti paaaljon enemmän ne korvatulpat entä häiritsi se melu/äänet ylipäätään. 😀 Käyttämättä siis jäivät. Mutta onneks sä ja monet muut osaatte niitä pitää ja niistä on teille hyötyä. 🙂

  PS. Superkaunis toi kello!!

  • Reply
   matkailija
   huhtikuu 6, 2016 at 9:42 am

   Anteeks ei kännykällä jäänytkään rivivälilyönnit tekstiin joten aika raskaslukuinen pitkä kommentti. 😀

  • Reply
   Veera Bianca
   huhtikuu 17, 2016 at 1:09 pm

   Mä en jotenkin tykkää puhallettavista niskatyynyistä to be honest, jotenkin tykkään ennemmin tehdä huivista möykyn jota käytän tyynynä 😀 Ja unimaski on ihan tärkein varuste, jopa kotona!

   Korvatulpat vaatii kyllä totuttelua, niitäkin on toki niin paljon erilaisia että ehkä säkin löydät vielä sopivat 😀

   Ja kiitos, itekin tykkään kellosta<3

 • Reply
  SariKoo.fi
  huhtikuu 6, 2016 at 10:15 am

  Wanderlust kuulokkeet!! Voitko uskoa, että mä unohdin omani kotiin?!?! Käsittämätöntä…

 • Reply
  Arabian Laura
  huhtikuu 6, 2016 at 7:52 pm

  Villasukat! Aina mukana ja tarpeelliset jopa Saudi Arabiassa 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   huhtikuu 17, 2016 at 1:07 pm

   Haha, mäkin kyllä tarviin sukkia aina 😀

Leave a Reply