Menu
Matkainspiraatio

Mikä saa minut matkustamaan ja mikä jäämään kotiin?

“To my mind, the greatest reward and luxury of travel is to be able to experience everyday things as if for the first time, to be in a position in which almost nothing is so familiar it is taken for granted.”

Spottasin eeppisen ihanalta Kaukokaipuulta tällaisen haasteen, johon voisin näin keskellä yötä tarttua. Etenkin näin kun seuraavaan isoon seikkailuun on enää 10 päivää jäljellä, tulee matkustamisesta se ainut asia mikä pyörii mielessä. Juttelinkin tuossa erään matkailualan ystäväni kanssa pari päivää sitten ja pohdimme, että millaista meidän elämä olisi ilman näitä kaikkia reissuja.

Australian aboriginaalit ovat sitä mieltä, että ihmisellä ei ole synttäreitä joka vuosi vaan ainoastaan silloin kuin ihminen itse kokee henkisesti kasvaneensa. Minusta tuntuukin siltä, että minun pitäisi viettää synttäreitä jokaisen pidemmän reissuni jälkeen. Intian jälkeen olisin voinut pitää ainakin kymmenet synttärit. Se mitä tämä kaikki matkustaminen on mulle kaikista eniten antanut on kuitenkin tietynlainen kypsyys. Näkemällä maailman monesta eri vinkkelistä, oppii tuntemaan sen ja samalla myös itsensä. Kasvaminen henkisesti on yksi omista syistäni matkustaa.

Adrenaliini ja jännitys. Olen ihminen joka tylsistyy todella helposti ja kaipaan vaihtelua elämään. Se, että saan vuosittain hypätä valtavan lentokoneen kyytiin ja suunnata kohti jotain aivan tajuttoman tuntematonta, on paras tunne jonka olen tähänastisessa elämässäni saavuttanut. Kaiken uuden ja ihmeellisen kokeminen on aina uusi mahdollisuus ja uusi tapa kokea ihmeellinen maailma.

”Life begins at the end of your comfort zone.”

Tiedon jano. En usko kirjoista oppimiseen yhtään niin paljoa kuin asioiden kokemiseen. Haluan mennä ja tietää. On eri asia lukea artikkeleita Afrikan savanneista tai katsoa uutisia maailman epäkohdista. On eri asia katsella Eat Pray Lovea sohvalta ja haaveilla. Miksi en menisi ja kokisi tätä kaikkea itse jos minulla on siihen mahdollisuus?

“The world is a book and those who do not travel read only one page.” 

Jälleennäkemisen riemu. Jäähyväiset sattuvat aina, mutta niihinkin voi tottua. Mikään ei kuitenkaan ole niin ihanaa kuin juosta matkalaukkujen kanssa kotilentokentällä niiden rakkaimpien syliin. Se tunne on niin uskomaton, että voisin matkustaa jopa vain sen takia. Töissäni lentokentällä vietän paljon aikaa vain katsellen ihmisiä kukkakimppujensa kanssa tuloaulassa. Can’t help it.

Asioiden arvostaminen. Täällä pohjoisessa oravanpyörässä sitä pitää puhdasta vettä, päivittäistä ruokaa, valtion lärviin tunkemaa ilmaista rahaa itsestäänselvyytenä. Välillä on päästävä täältä pois, jotta sitä kaikkea osaisi taas arvostaa.

Vapauden tunne. Tiedättekö te sen tunteen kun seisotte Tyynenmeren rannalla varpaat rantahiekassa ja katsotte auringon nousua? Minä tiedän ja minä rakastan sitä. 

Mikä sitten saa minut jäämään kotiin? Joskus jäähyväisten pelko ja ikuinen ikävä sai minut jarruttamaan. Minä en kuitenkaan osaa sanoa, että missä se koti on mihin jäisin? Omaisuuteni on tuossa vieressäni matkalaukussa ja minulle kaikista kotoisin paikka on lentokenttä 🙂 Ensi vuonna meinasin siis taas mielummin lähteä kuin jäädä.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

12 Comments

 • jape
  joulukuu 29, 2012 at 2:02 am

  ” Se, että saan vuosittain hypätä valtavan lentokoneen kyytiin ja suunnata kohti jotain aivan tajuttoman tuntematonta”

  Jos se vain lentokoneesta on kiinni, niin suosittelen :

  http://military.discovery.com/technology/vehicles/bombers/bombers-01.html

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 29, 2012 at 2:07 am

   Lentomatkailunörttinä se on kyllä siitäkin kiinni, joten why not 😉

   Reply
 • kaukokaipuu
  joulukuu 29, 2012 at 11:35 am

  Aivan ihana postaus! Ihana ihana ihana. Mua pikkusen tirautti tuo kukkakimppu-vertaus – olis ihana nähdä sellaista onnellisuutta ja riemua päivittäin!

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 29, 2012 at 1:26 pm

   Ihanaa ihanaa ihanaa! Ja juuri se onnellisuus tekee lentokenttäduunista loistavaa 🙂

   Reply
 • alex
  joulukuu 29, 2012 at 9:39 pm

  Hyvin kiteytetty! Etenkin tuo ns. normaalien asioiden arvostaminen kolahti; kun välillä näkee muutakin kun omia kotikulmia osaa arvostaa myös arkea ja kotona olemista.

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 29, 2012 at 9:56 pm

   Kiitos ! 🙂 Totapa se matkailu juuri parhaimmillaan on ! 🙂

   Reply
 • Helli Pippanen
  joulukuu 29, 2012 at 11:32 pm

  Sä aina innostat mua näillä kirjotuksilla. Oikeen rinnassa läikähti kun tätäkin luin! 🙂 Mun mielestä matkustaminen on ihanaa kans noista syistä. On käsittämätöntä miten paljon jo yks reissu opettaa. En ole ollu missään kolmea viikkoa kauempaa, mutta pieniki reissu avartaa silti ihan älyttömästi kunhan silmänsä raottaa!

  Reply
 • Veera Bianca
  joulukuu 29, 2012 at 11:42 pm

  Voi kiitos Helli! 🙂 Kiva että innostaa! Se on totta että lyhytkin reissu voi opettaa vaikka kuinka paljon, ei se ole missän nimessä ajasta kiinni, eikä välttämättä paikastakaan! Yhtä lailla niitä silmiä voi pitää auki vaikka Kanarian saarilla ja saattaa oppia jotain ihmeellistä 😉

  Reply
 • Jenna
  joulukuu 30, 2012 at 12:04 am

  Mua jotenkin rupes hirveesti naurattaa toi uusi banneri, kun siitä näkee kuin innoissas oot, ihana! Sainpas tietää itsekkin viettäväni tulevasta vuodesta peräti 4 kuukautta ulkomailla, jesjes! Odotan innolla Hong Kong postauksia ja onnea matkaan! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 30, 2012 at 12:16 am

   Hahaa, muakin se vähän naurattaa 😀 Pakko oli vähän tuunata uuden vuoden ja uuden seikkailun kunniaksi! Toivottavasti nauratti siispä hyvällä tavalla!

   Onneks olkoon ihan mielettömästi, että pääsit johonkin ulkosille maille ja jos huomaat tän kommentin niin haluan udella, että minne päin? 🙂

   Reply
   • Jenna
    joulukuu 30, 2012 at 4:39 pm

    Ensin olen työharjoittelussa kolme kuukautta ja kohteena espanjan Madrid! Miljoonakaupunkiin siis itsekin menossa 🙂 Siellä sitten firmassa joka järjestää matkoja ja vaelluksia ympäri Espanjan. Tämän jälkeen tulen takaisin Suomeen muutamaksi päiväksi ja lähden parin kaverin kanssa kuukaudeksi reilaten kiertämään Eurooppaa…katsotaan nyt venyykö matka siitä 😀

    Reply
    • Veera Bianca
     joulukuu 30, 2012 at 7:09 pm

     Oi Madrid, yks miun paras ystävä onkin just lähdössä sinne vaihtoon! 🙂 Mä uskon että siellä on tosi jees ! 🙂 Nautippahan! 🙂

     Reply

Leave a Reply