Menu
Matkainspiraatio

8 matkaunelmaa

1. Diginomadina Chiang Maissa

Chiang Maissa on jotain mikä vetää puoleensa suurta osaa maailman matkabloggaajista. Ilmeisesti Chiang Mai on matkabloggaajien Mekka. Chiang Mai vetää minuakin puoleensa, vaikka en ole siellä koskaan käynyt. En voi lopettaa haaveilemasta siitä, että jossain vaiheessa seuraavien vuosien aikana viettäisin muutaman kuukauden tuolla Pohjois-Thaimaan ihmeellisessä kaupungissa. Viettäisin päivät tehden töitä ihanissa kahviloissa ja vegeravintoloissa, joita olen listannut CreateTripsiin jo 50, just to casually dream. Chiang Maista löytyy myös Elephant Nature Park, jossa haluaisin tehdä vapaaehtoistyötä.

chiang mai Kuva: Davidlohr Bueso

2. Joogaa Ubudissa

Kukapa ei olisi jossain vaiheessa elämäänsä haaveillut matkasta Balille? Itse en ole Balilla vielä päässyt käymään. Balilla minua ei niinkään kiinnosta rantalomailu tai Kutan villit yöt, vaan Ubudin riisipellot, ne mehubaarit ja se jooga.

Des crispy noodles dans un bon restaurant à Ubud (Bali)

3. Safari Afrikassa

Uskokaa tai älkää, matkahaaveissani on muutakin kuin Aasiaa. Ennen kuin vielä tiesin haluavani matkailualalle, hain opiskelemaan sairaanhoitajaksi tasan siitä syystä että voisin lähteä vaihto-opiskelemaan Tansaniaan. Priorities. Onneksi lopulta tajusin matkailun olevan väärä syy tuolle alalle. Tansanian matka on kuitenkin edelleen haaveissa.

tansaniaKuva: Sam Hawley

4. Meditoimaan Jaipuriin

Vietin muutama vuosi sitten osan talvesta Intiassa. Agrassa syttyi valtava kiinnostus Pohjois-Intiaan. Joskus lennän vielä takaisin Delhiin ja lähden kiertämään Rajasthanin aavikoita ja ihmettelemään Jaipurin historiaa. Jaipurissa haluaisin viettää viikon tai pari meditaatiokeskuksessa.

jaipurKuva: Ellen Munro

5. Sheikh Zayed moskeija Abu Dhabissa

Abu Dhabissa olen viettänyt elämästäni jo 4 tuntia, lentokentällä. Jee. Abu Dhabin Sheikh Zayedin moskeija on päräyttävän kaunis ja haluaisin mennä tuijottamaan sitä vähän lähempää.

abu dhabiKuva: Andrew Moore

6. Cocktaileja Singaporessa

Singaporessakin olen viettänyt elämästäni 4 tuntia, lentokentällä. Toinen jee. Singapore on aina ajatuksissani ollut kaupunki, jossa haluaisin asua. Kaukainen kotikaupunki, jonka kadut tunnen paremmin kuin Helsingin vaikka en ole koskaan sinne jalallanikaan astunut.

singapore

7. Laamoja Machu Picchulla

Kukapa ei rakastaisi laamoja? Haaveissani on jo pitkään ollut päästä tänne yhteen maailman kauneimpaan kolkkaan. Machu Picchulle pääsee busseilemalla, mutta part of the fun on kuitenkin sinne patikoiminen. Haaveeni on lykkääntynyt loukkaantuneen jalkani/selkäni takia, mutta one day, I will do it.

machu picchu

8. Smoothiebaareja Los Angelesissa

Smoooooooooothies. Mmmm. Pakkomielle. Kyllä. Los Angeles on tunnettu terveellisistä smoothiebaareistaan ja minä haluaisin vierailla niissä ihan jokaisessa.

manly sydney

Mikä on sinun suurin matkahaave?

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

49 Comments

 • sarrrri
  syyskuu 20, 2015 at 1:29 pm

  Ihania haaveita! Voisi tehdä tällaisen itsekin, tosin en kyllä tiedä miten saa rajoitettua määrän kahdeksaan. Mulla on ”unelmieni maailmanympärimatka”-postauskin vielä luonnoksissa kun en millään pysty rajoittamaan sitä realistisiin mittoihin. 😀 Arvaan että näistä toteutuu numero 2!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:45 am

   Se on vaikeeta, mullakin tän listan julkaisun jälkeen tuli heti sellasia ’aijuu tuo olis pitänyt laittaa’ -elämyksiä 😀

   Reply
 • Karoliina / From Karoliina
  syyskuu 20, 2015 at 1:35 pm

  Voi luoja, miten ihana lista!! Tuo joogailu Ubudissa on itseäni viime aikoina kovasti kiehtonut, kun ystävä oli siellä puoli vuotta. Ne kuvat!! Mutta jos tämä lista pitäisi laittaa omaan tärkeysjärjestykseen, en kyllä edes osaisi!! Tai noh, ehkä kuitenkin laamat vetäisivät ykköspaikan 🙂 Arvaan, että seuraavana sulta toteutuu kohta 6!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:42 pm

   Jep, itsekin olen so far tyytynyt ihastelemaan muiden kuvia Ubudista ja se jos mikä kasvattaa Ubud-kuumetta! Sun arvaus saattaa hyvinkin osua oikeaan 😉

   Reply
 • Anna Koskela
  syyskuu 20, 2015 at 2:19 pm

  Kirjoitinkin tästä jokin aika sitten postauksen. Muutama paikka joissa pitäisi päästä käymään ennen kuolemaansa olisivat.

  Galápagossaaret ja Ecuadori
  Australia, Tasmania ja Uusi-Seelanti ihan rauhassa ja ajan kanssa
  Bhutan
  Joku safari ( +Rovos Rail -junamatka)

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:45 am

   Galapagossaaret ja Bhutan olisi hyvinkin voineet kuulua tähän listalle, niissä pitää kyllä päästä käymään molemmissa vielä! 🙂

   Reply
 • Elämää ja Matkoja
  syyskuu 20, 2015 at 3:04 pm

  Matkahaaveet – ne, joiden ansiosta harmainkin päivä muuttuu valoisammaksi.
  Huomaan, että viime aikoina ajatukset ovat enenevässä määrin siirtyneet jälleen Malediiveille; kiireettömiin aurinkoisiin hetkiin overwater bungalowin terassilla turkoosia merta katsellen….josko vielä joskus….

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:46 am

   Nimenomaan, näitä on hyvä fiilistellä kun syksy siirtyy talveen! Malediivit piristiäisi kyllä oikein hyvin, itsekin haaveilen noista overwater bungaloweista kun sellaiset vielä kokonaan testaamatta 😀

   Reply
 • Noonis
  syyskuu 20, 2015 at 3:15 pm

  Mun matkahaave olisi tylsästi loma Suomessa, kuusi vuotta siitä kun on saanut nauttia Suomen kesästä.. Sun ykkös ja kakkoskohdetta voin suositella lämpimästi. Ubud oli ihana, kaunis ja rentouttava. Sinne (ja muuallekin Balilla poislukien Kuta) olisi ihana päästä pian uudelleen. Mutta ne Monkey Forestin apinat on pelottavia! Ja niihin siis törmäilee kaduilla valosaan aikaan, meidän hotelli oli siinä temppelin lähellä ja kaikki kadun uhrilahjat lähti aina nopeasti parempiin suihin..

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:47 am

   Ei se ole tylsä haave ollenkaan!

   Kiva kuulla, että pidät Ubudista, se on ollut mulla jo tosi pitkään haaveena mutta vielä on monta muuta reissua edessä ennen sitä 🙂

   Reply
 • Tiia/reisereise
  syyskuu 20, 2015 at 3:59 pm

  En tiedä miksi, mutta on tosi kiva lukea muiden matkahaaveita. Jännä, että joku näistä toteutuu! Toivon, että se on tuo Tansanian safarimatka, koska siitä olisi kiva lukea, tosin varmasti matkakuume Afrikkaan kasvaisi. Tuo laamakuva on niin paras! 😀

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:48 am

   No mutta sehän on kiva! Mäkin tykkään lukea toisten matkahaaveita ja huomata miten erilaisista asioista me kaikki haaveillaan! 🙂 Harmi, että nyt ei toteudu tuo safarimatka tällä kertaa, mutta toivottavasti pian!

   Reply
 • Laura
  syyskuu 20, 2015 at 5:20 pm

  Mieletön lista – ja matkakuume pärähti taas samantien huippulukemiin… 😀 Kuulostaa melko pitkälti hyvin tutulta omaan korvaan ja etenkin Intia, Tansania sekä Macchu Picchu löytyvät myös mun listaltani – kuten myös Ubud, jolle mun sydämeni on viime viikkojen aikana alkanut jostain syystä sykkiä koko ajan enemmän ja enemmän. Someday… 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:48 am

   Sitten vaan yhdessä toteuttamaan nuo kaikki kun menee kivasti yhteen 😀 Haha!

   Reply
 • Maarit Johanna
  syyskuu 20, 2015 at 5:24 pm

  Ihan huippua miten suomalaisetkin matkabloggaajat on niin tavattoman erilaisia! Yksikään näistä ei itseäni sykähdytä, paitsi no joo, ehkä Singaporessa nyt muutamat drinksut jois, mutta kaikki on ihan sun näköisiä haaveita 😀

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:48 am

   No eikö olekin! Sun blogissa on juuri parasta se, miten erilaisia matkaajia me molemmat ollaan! 🙂

   Reply
 • Annika | Travelloverblogi
  syyskuu 20, 2015 at 6:00 pm

  Osa tuttuja paikkoja, mutta esimerkiksi Chiang Mai ei ollut minulle paikka, johon olisin jäänyt, tai Ubudissa ei tullut mieleelnkään joogata, koska en tee sitä missään muuallakaan. 🙂 Onneksi paikkoja on jokaiselle, ja aktiviteetteja myös! Rovos Rail on ikuisuushaaveeni, miksei Idan pikajunakin. Afrikassa ylipäätään olisi vielä mielettömästi nähtävää. Näistä ehkä eniten haaveilen.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:49 am

   No itsehän en ole Chiang Maissa käynytkään, mutta jostain syystä silti tuntuu että haluaisin asua siellä edes muutaman kuukauden elämästäni 😀

   Rovos Railia pitääkin katsoa enemmän kun se on mainittu täällä kommenteissa myös Annan puolesta 🙂

   Reply
 • Stacy Siivonen
  syyskuu 20, 2015 at 6:45 pm

  Mua ei kyllä kiinnosta Thaimaa. Se ei kosketa minua oikein millään tavalla, vähän niin kuin Kanarian saaret. Sen sijaan Machu Picchulla olen nähnytkin laaman, ellei se sitten ollut alpakka. Los Angeles on minusta sellainen paikka, että siellä kannattaa käydä aina.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:50 am

   Thaimaassa on niin paljon erilaista nähtävää ja koettavaa. Mutta kaikkia meitä tosiaan kiinnostaa eri jutut ! 🙂 Kiitos suosituksesta, Los Angelesiin pitää päästä pian käymään kun on tuo puolisko pallosta muutenkin vielä kokonaan kolumatta! 🙂

   Reply
 • Jenna
  syyskuu 20, 2015 at 7:10 pm

  Herkullinen lista! Mua kiinnostaisi nyt just Jenkkien länsirannikko eli Los Angeles ja muut suurkaupungit siellä. Afrikka ja safari on ehdottomasti koettava joskus. Matkahaaveilu on ihanaa 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:51 am

   Jep niinpä, itse en ole käynyt siellä päin vielä ollenkaan! Matkahaaveilu on parasta <3

   Reply
 • Helen
  syyskuu 20, 2015 at 9:00 pm

  Veikkaan, että toteutat Dubain, koska olet jo päässyt lentokentällä käymään. 😀 Tällä hetkellä suurin matkahaaveeni on käydä Japanissa tai Intiassa.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:51 am

   Remains to be seen 😉 Viikko enää! Japania ja Intiaa voin kyllä suositella molempia, kohteinahan ne tosin ovaat kuin yö ja päivä! Jos tarvitet vinkkejä, kysele ihmeessä!

   Reply
 • Ansku BCN
  syyskuu 20, 2015 at 9:14 pm

  Minustakin on kiva lukea näitä matkahaavepostauksia, ja huomata kuinka erilaisista asioista ihmiset tykkäävät! Minulla ei ole koskaan ole ollut suurta haavetta matkustaa itään, vaikka tosin sinnekin lähtisin, jos sellainen mahdollisuus tulisi hopeatarjottimella nenäni eteen :). Afrikan safarin olen kokenut, mutta voisin lähteä uudestaan, ja näistä sinun haaveistasi jaan Machu Picchun. Itse haaveilen ehkä eniten hitaasti tehdystä maailmanympärimatkasta, sellaisesta, jossa pysähdytään pitkiksi ajoiksi yhteen paikkaan ja tutustutaan paikan arkeen!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 10:52 am

   Jep, matkahaaveiden erilaisuus on rikkaus 😀 Itse jotenkin välillä ihan unohdan, että on muitakin suuntia kuin itä! 😀

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  syyskuu 20, 2015 at 10:05 pm

  Oon käynyt Balilla neljä kertaa, ja valitettavasti joka kerta ne Kutan villit yöt on vieneet mennessään niin, että edes Ubudiin en ole päässyt! 😀 Tulevana talvena olisi tarkoitus korjata tilanne, kun pariskuntalomalla ei se yöelämä ole ykkösjuttu 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:45 pm

   Haha, tuollaset välillä vie mennessään, en voi kieltää etteikö mulle kävis noin 😀

   Reply
 • Sandra
  syyskuu 21, 2015 at 12:18 am

  Olipa mielenkiintoisia paikkoja, ei niitä yleisimpiä. Vaikka miten kliseiseltä kuulostaakin, haluaisin joku päivä tehdä sellaisen eat, pray, love -teemaisen matkan. Nyt kun olen Australiassa, niin Balille pääsisi kohtuullisen helposti ja taidan toteuttaa sen osion (ja myös skipata Kutan).

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:46 pm

   Ei haittaa vaikka kuulostaisi kliseiseltä, tuollainen matka olisi varmaan ihan super upea kokemus! Eli ei muuta kuin reissuun!

   Reply
 • Kohteena maailma
  syyskuu 21, 2015 at 1:27 am

  Mukavia haaveita eikä varmasti mahdottomia toteuttaa pitkällä aikavälillä. Tosiaan on kiva huomata, että kaikilla meillä on hieman erilaiset haaveemme reissujen suhteen. Toisaalta lähes poikkeuksetta jokaisen listalla on myös ainakin puolet jotain sellaista, mikä itseäni kiehtoo myös. Los Angelesista täytyy todeta se, että oma reissumme ei kyllä mennyt sinne ihan terveysloman piikkiin ainakaan sen suhteen mitä lasissa oli 😉 Safarilla olen ollut Keniassa ja Etelä-Afrikassa, mutta Serengeti on kyllä haavelistalla melko korkealla 🙂 Ja Ubudin riisipellot sekä Bali on ollut mietteissä käytännössä joka vuosi talvilomareissua suunnitellessa.

  Reply
 • Salamatkustaja
  syyskuu 21, 2015 at 4:11 am

  Tuo moskeija Abu Dhabissa on uskomattoman kaunis! Ymmärrän hyvin, että se on päätynyt listallesi.

  Mä haluaisin mennä Uuteen-Seelantiin uudestaan ja olla ainakin pari kuukautta eteläsaarella. Ja sitten Jenkkeihin länsirannikolle koluamaan ainakin Oregonia.

  Reply
 • Anna R.
  syyskuu 21, 2015 at 4:34 am

  Itselläni matkahaaveena ollut jo monta vuotta uusi vuosi Sydneyssa. Aussit on muutenkin vielä korkkaamatta, vaikka nyt ollaan ”lähempänä”. Jos on vinkkejä Sydneyyn ja sen ympäristöön, erityisesti uuden vuoden aikaan, niin otetaan mieluusti vastaan. P.S. Saatan muuten arvata mikä sun matkahaaveista toteutuu lokakuussa 😉 Enjoy!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:48 pm

   Heitäppä mulle vinkkejä jostain hyvistä smoothie- & mehumestoista tonne salaperäiseen kohteeseen 😉 Sydney on aivan ihana, sä saat sieltä aika halvalla lentoja Sydneeyn, joten ei muuta kuin sinne uudeksivuodeksi!

   Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  syyskuu 21, 2015 at 8:25 am

  Matkahaaveita on nyt toteutettu vuoden verran niin reippaasti että ainoa haave on oikeastaan päästä kotiin kohta.

  Tosin, eilen Grand Canyonissa lupasin itselleni, että tänne tulen vielä uudestaan takaisin. Tulen ja melon sen 277 mailia päästä päähän, näen sen kanjonit ja koko kauneuden. Haetaan ensin kuitenkin kotoa vähän lepoa ja sitten uudestaan haaveita kartalle.

  Bali ja erityisesti Ubud on muuten todella turistoitunutta aluetta, sieltä kannattaa lähteä joko Gileille tai Nusa Lembonganille jos haluaa vähän pienempiä ryppäitä. Tosin raakaruokaan ja joogaan se taitaa olla paras paikka. Ja vaikka Los Angles lienee hyvä smoothiekaupunki, voisin heittää villin veikkauksen että San Francisco vie siitä voiton. 🙂

  – Gia

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:49 pm

   Mahtavaa! Välillä noinkin! Sun Grand Canyon kuvat Instagramissa on saanut mulle kovan kanionikuumeen 😀

   Gilistä ja Nusa Lembongasta olenkin kuullut paljon, hyvää joten kiitos vinkistä 🙂

   Reply
 • AnnKat
  syyskuu 21, 2015 at 11:04 am

  Matkahaaveita tulee kyllä tasaisesti lisää, kun lukee ja tulee tietoiseksi ”uusista” mielettömistä paikoista. Oma pitkäaikainen matkahaave on ollut matka Intiaan. Viime keväälle oli jo ostettuna menopaluu-lentoliput, jotka jäi sitten ikävä kyllä käyttämättä ja reissu tekemättä. Joten kyseinen matka on yhä edelleen vain haaveena. 🙂
  Nyt on tekeillä matkasuunnitelmat talvilomiksi, mutta jostain syystä noita kivoja matkakohteita on huomattavasti enemmän kuin kertyneitä lomapäiviä, joten aika hyvin pitää rajata mihin mennä ja mihin ei…

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 3, 2015 at 6:49 pm

   Intia on uskomaton paikka,sitä vihaa ja rakastaa! Jos tarvitset jotain vinkkejä tuonne, niin kysele ihmeessä 🙂

   Reply
 • Teea / Curious Feet
  syyskuu 21, 2015 at 12:49 pm

  Todella kivoja haaveita! Olen itse käynyt Ubudissa. Se oli kiva paikka, mutta viikon jälkeen ei tuntunut siltä, että pitäisi toiste palata vaikka siihen ehdottomasti tykästyttiinkin. Paitsi blogiin olen matkan jälkeen kirjoittanut, että voisi sitä palata mikäli joogasta innostuisi :D. Ja vaikken ole siihen vielä täysillä hurahtanut, niin joogamatkailu on kyllä alkanut kiinnostamaan haha :). Veikkaan siis, että viihtyisit paikan päällä! Kutaan verrattunahan se on aivan toisenlainen maailma; rauhallisempi ja esimerkiksi salaatteja ja terveellistä kasvisruokaa on Ubudilta helppoa löytää! Ah mikä ruokataivas se oli erityisesti Kutan ravintoloiden jälkeen :)!

  Näistä sun haaveistasi safari kuuluu ehdottomasti omallekin listalle! Mieluummin useammassa maassa vielä. Ja olisi kyllä kiva testata smoothiebaareja Losissa :).

  Todella kiva, että yksi näistä haaveista toteutuu pian!! Oli se mikä tahansa, niin kyllä vain tulee hieno reissu! Toivottavasti paljastat kohteen pian 😀

  Reply
 • laura / to travel is to live
  syyskuu 22, 2015 at 7:54 am

  Olipa ihana postaus! Mäkin tahtoisin Afrikkaan safarille ja Machu Picchukin ois huikeeta nähdä. Chiang Mai ja Ubud tulikin jo tällä reissulla nähtyä ja voin suositella, varsinkin Chiang Maissa oli ihanan leppoisa tunnelma. Ja Elephant Nature Parkista juuri kirjoitinkin, huikea kokemus 🙂 Australiassa kokeilin ensimmäisen kerran meditointia, osallistuin 10 päivän kurssille ja se on myös yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista tällä reissulla. Luulen että jossain kohtaa osallistun uudelleen, mutta jossain eri puolella maailmaa 🙂

  Reply
 • Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar
  syyskuu 22, 2015 at 2:26 pm

  Hieno lista! Multa pyydettiin just mun listani erään matkatoimiston kautta ja olin just tehnyt sen valmiiksi, ku pistit tän ulos. Tiedä vaikka samaan juttuun olisit tehnyt? 🙂 Mutta juu, ihania kohteita sullakin. Haaveita pitää aina olla ja suuri osa näistä on todella realistisia. Toivotaan, että haaveet käyvät toteen!

  Reply
 • Panu / Panun matkat
  syyskuu 22, 2015 at 2:38 pm

  Veikkaan, että näistä toteutuu numero 6. 🙂

  Viime aikoina haavelistani kärkeen ovat kiilanneet Alaska, Islanti ja Kilpisjärvi. Pohjoinen siis kiehtoo juuri nyt!

  Reply
 • Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  syyskuu 25, 2015 at 3:20 pm

  Afrikka (siis se kunnon Afrikka, jota minun mielikuvissani edustaa Kenia) on se minun haaveeni. Minulta löytyy jopa mekko, jota aion safarin jälkeisellä leirinuotiolla käyttää…!

  Reply
 • lena
  syyskuu 25, 2015 at 4:23 pm

  Mä voisin tulla sun kanssa diginomadiksi Chiang Maihin 😀 Tuo on yksi unelma itsellenikin, päivät paiskia töitä ja illasta tutustua kaupungin ruokatarjontaan ja verkostoitua muiden bloggaajien ja oman elämänsä Peter Panien kanssa…. Olis ihanaa! Löytysköhän sieltä Matteolle hommia….. 😀

  Reply
  • lena
   syyskuu 25, 2015 at 4:26 pm

   Ps. Singapore Sling sen syntysijoilla = The Raffles Hotel Singapore. Mä en tajua miksi mä en toteuttanut tuota ollessani Singaporessa. Miksi oi miksi?????

   Reply
 • matleena
  syyskuu 25, 2015 at 8:38 pm

  Veikkaan, että toteutat joko haaveen 1 tai 2 🙂 Mulla on ollut jo pitkään unelmana kanssa joku meditaatio-retriitti Intiassa ja joku kunnon rundi Etelä- Amerikassa. Afrikkaan oon myös aiemmilla reissuillani rakastunu palavasti, joten siellä on lukuisia maita, jonne haluaisin takaisin tai johon haluaisin tutustua. Ubud oli ihana samoin Perth Australiassa, Tokio, Meksiko ja Islanti, joten niihin kanssa takasin! Oh, niin paljon haaveita! :)))

  Reply
 • Susanna
  syyskuu 29, 2015 at 9:49 pm

  Safari olisi kyllä hieno kokea. Suurin matkahaave on nyt maailman ympäri matka/jokin pidempi kiertomatka ja ehkäpä laivalla 🙂

  Reply
 • Laura of Arabia
  lokakuu 6, 2015 at 1:44 pm

  ihana lista!
  Mulla on kans Bali bucket listalla, sitten Malediivit, Madagascar, Mongolia, Brasilia ja Uusi Seelanti 😊

  Reply

Leave a Reply