Menu
Malta

Matkapäiväkirja: viikko Maltalla

*Kaupallinen yhteistyö: Visit Malta / lennot tarjosi: Finnair

P5190003.jpgDSC_4485.jpgP5200110.jpgDSC_4522.jpgDSC_4121.jpgP5210172.jpgDSC_3916.jpgP5200080.jpgDSC_4547.jpg

Turkoosi meri. Auringon paahtama kalkkikivi. Taksi kiitää vauhdilla lentokentältä Gozolle lähtevälle lautalle. Ihanaa olla taas Maltalla. Olen käynyt täällä ennenkin, kahdesti. Lautta matkaa auringonlaskun suuntaan ja raahaan painavan matkalaukkuni yläkerran kannelle pientä portaikkoa pitkin viileästä tuulesta huolimatta – haluan istua täällä ylhäällä ja katsella yöhön pimenevää Välimerta.

Aika oli ehtinyt kullata muistot, enkä muistanut että kävin viimeksi Maltalla syksyllä 2016 tapaamassa miestä, joka ei koskaan saapunutkaan paikalle. Tällä matkalla kohteeseen tutustuminen jäi ystäväni parvekkeelle, josta on upea merinäköala. Mikään ei paranna haavoittunutta sydäntä kuin meri, aurinko, hyvä ystävä ja viini.

Nyt palasin viikoksi Maltalle yksin, yhteistyössä Visit Maltan kanssa. Maltalle lentää keväästä syksyyn Finnairilla suoraan neljässä tunnissa. Tällä kertaa halusin nähdä mahdollisimman paljon ja todella tutustua tähän saareen. Matkani alkoikin Gozon pieneltä saarelta, jossa vietin kolmisen päivää.

Gozo on puolen tunnin lauttamatkan päässä Maltan saarelta. Sen vielä koskematon luonto kutsuu vaeltamaan, sukeltamaan ja joogaaaman. Gozo oli aiemmin tunnettu Sinisestä ikkunastaan, eli upeasta kalliomuodostelmasta joka veti turisteja puoleensa kauempaakin. Sininen ikkuna on sittemmin romahtanut, mutta Gozolla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Itse vietin viikonlopun vaeltaen, nauttien joogasta rannalla ja kulkien pieniä kuvia ihmetellen paikallista elämää sekä herkutellen saaren hyvissä ravintoloissa. Vierailin myös viinitilalla, jossa lähinnä rapsuttelin koiria korvan takaa.

Gozolta matkani jatkui takaisin Maltalle ja vietin muutaman yön Sliemassa. Sliema ei ole suosikkialueeni Maltalla, vaikka se onkin monella tapaa käytännöllinen sijainti rantoineen, kauppoineen ja ravintoloineen. Toinen majoitukseni olikin Qawrassa, joka oli itselleni kokonaan uusi alue Maltalla.

Viikon aikana ehdin tutustua myös Vallettaan, Mdinaan, St. Pauls’ Bayhin, Marsaxlokkin kalastajakylään ja Golden Bayhin. Kerron näistä lisää seuraavissa blogipostauksissa.

Valletta teki minuun vaikutuksen, en ollut ehtinyt vierailla siellä aiemmilla matkoillani ollenkaan. Pääkaupungin pienet kujat ja suloiset viinibaarit sekä kahvilat – täällä voisi vain katsella ohi kiitävää elämää.

Palaan pian tarkemmilla matkavinkeillä Maltalle ja Gozolle, stay tuned.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

11 Comments

 • Susanna
  toukokuu 30, 2019 at 8:19 pm

  Upeat merimaisemat, minä olen käynyt pikaisesti kerran Vallettassa risteilyn muodossa. Silloin mieleeni jäi että kohde vaikutti edullisemmalta kun jotkut muut Välimeren kohteista. Voisin joskus käydä Maltalla vaikka Sisilia+Malta yhdistelmän muodossa kun tuolta on lauttayhteyskin Sisiliaan

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 13, 2019 at 11:44 am

   Valletta onkin suosittu risteilijäkohde ja siellä on paljon päiväkävijöitä laivoilta kesäsiin! Itse haluan seuraavaksi päästä käymään myös Sisiliassa! 🙂

   Reply
 • Arja / Elämänmakuisia matkoja
  kesäkuu 2, 2019 at 6:06 pm

  Kiitos, oli mukava lukea ja katsoa kuvia Maltasta, meillä syyslomamatka juuri varattu sinne! Kiva kuulla lisää myös Gozosta, juttua odotellen 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 13, 2019 at 11:45 am

   Ihanaa, syysloma on varmasti täydellinen aika tänne päin maailmaa! 🙂 Erillinen juttu Gozosta tulossa toivottavasti pian! 🙂

   Reply
 • Sandra
  kesäkuu 7, 2019 at 2:23 pm

  Valletta on ihana, ja samoin Mdina. Sliema on tosiaan aika persoonaton, mutta esimerkiksi ihan ykköspaikka ulkomaalaiselle asua, kun itse asuin Maltalla vuoden. Kaikki löytyi kävelymatkan päästä.

  Gozo on silti parasta <3. Oli hauskaa seurata matkaasi instan puolelta.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 13, 2019 at 11:45 am

   Jep näin moni sanoo Sliemasta, varmasti erinomainen vaihtoehto jos asuu saarella! Mä ihastuin palavasti Vallettaan tällä reissulla! <3

   Reply
 • Piyya
  kesäkuu 9, 2019 at 11:35 am

  Kävimme 7 hengen naisporukalla Maltalla marraskuussa ja Maltaa voin kyllä sillä perusteella suositella kohteeksi minä vuodenaikaan tahansa. Marraskuussakin aurinko helli meitä sopivasti.
  Ensimmäisellä reissulla minulta jäi Valletta näkemättä ja tälläkin matkaa hätäisesti. Nuo sun kuvat joissa Valletta jää sinun siluettiin on niin kauniita ja nostaa kaipuun.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 13, 2019 at 11:46 am

   Ihana kuulla, että säät helli marraskuussa! Itsekin tykkään usein matkustaa vähän off season, jotta on rauhallisempaa! 🙂 Valletta teki kyllä nyt erityisen vaikutuksen, etenkin aamukahvilla kun siellä on vielä tosi rauhallista!

   Reply
 • Hanna / Parastamatkalla.fi
  kesäkuu 9, 2019 at 2:01 pm

  Malta on vahvasti bucket listallani! Haluaisin päästä sinne sukeltamaan ja nauttimaan Välimerellisestä tunnelmasta.

  Reply
  • Veera Bianca
   kesäkuu 13, 2019 at 11:47 am

   Moni kehuu Maltaa upeana sukelluskohteena, pitää itsekin joskus kokeilla ihan laitteilla! 🙂

   Reply
 • Leena
  kesäkuu 15, 2019 at 11:04 am

  Maltalla on myös erinomaiset ja edulliset kielikurssit mm Maltalingualla. Olin huhtikuussa muutama vuosi sitten ja majoituin opiskelija-asunnossa jossa oma mh mutta muut tilat yhteiset. Se sopii myös meille +50 vee.

  Reply

Leave a Reply