Menu
Lifestyle / Sisustus

Millaista on matkabloggaajan kotona

*Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Blogissa ja Instagramissa on pyydetty kotiesittelyä siitä saakka kun palasin Chiang Maista Helsinkiin 2016 tammikuussa – hupsis hei. Kotini sattuu olemaan niin huonosti valaistu ja luonnon valo ei juuri löydä ikkunoista sisään, joten en koskaan innostu valokuvaamaan kotosalla. Vihdoin Desenion yllyttämä sain kasaan tämän blogipostauksen, jonka mukana saatte lopussa myös alennuskoodin heidän taulukauppaansa.

Kodin sisustus on muuttunut etenkin viimeisen vuoden aikana traumaattisten tapahtumien seurauksena. Kuitenkaan en koe sen koskaan olevan valmis, sillä olen jollain tavalla aina vähän jalka oven välissä valmiina kohti jotain seuraavaa suurta seikkailua. En raaski hankkia uutta oikeasti ihanaa sohvaa tai maalata seinää, koska mitäpä jos pian taas haluan pakata tavarani ja lähteä. Sistusaddiktina tuntuu välillä jopa ahdistavalta, että jokainen huonekalu ei ole juuri sellainen mikä kaikkein parhaiten kotiin sopisi but I’m trying to live with that.

Omistinkin vasta yhden nurkan asunnostani meditaatiolle, jonka avulla yritän päästää irti viime vuoden haamuista ja oppia rakastamaan omaa pientä kotiani uudelleen.

Asun siis 28 neliön yksiössä Helsingin Vallilassa. Vallila ei ole suosikkialueeni Helsingissä vaan näkisin itseni ehkä paremmin Punavuoressa, Töölössä tai Kampissa. Vallila on kuitenkin kätevästi lähellä keskustaa, mutta sieltä pääsee myös kätevän nopeasti lentokentälle. Alue alkaa tuntua koko aika kotoisammalta, sillä lähelle on vasta avautunut hyviä kahviloita ja ravintoloita. En kuitenkaan osaa vielä sanoa kuinka pitkään täällä viihdyn – omassa asumishistoriassani tämä 1,5 vuotta on itseasiassa jo aika pitkä aika.

Kodistani välittyy todennäköisesti aika nopeasti rakkauteni seikkailuun, ainakin siellä lojuvien matkalaukkujen, ikuisen pyykkivuoren ja Desenion tauluseinäni perusteella. Uusin juuri reissufiilistelyseinäni, joka julkaistiin myös täällä Desenion lehdessä.

Tykkään muuttaa kodin fiilistä vähän tavallista useammin, joten taulujen julisteet ovat ehtineet vaihtua kuukausien aikana useampaan otteeseen.

Desenion verkkokauppaan voit tutustua täältä.

Teen kotona myös melko usein töitä, joten työpöytä on minulle tärkeä. Kaiken kiireen keskellä rakastan välillä niitä päiviä kun voin herätä myöhemmin, keittää kupin cappuccinoa ja istathaa työpöytäni äärelle. En kuitenkaan viihdy kotona kovin kauaa ja tällä hetkellä taidankin viettää noin 1/3 osaa vuodesta matkoilla.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

Leave a Reply