Menu
Bloggaaminen

Matkabloggaajien oma konferenssi: TBEX

Ai nyt on jo kohta viikko Espanjan matkasta? Hyvinhän mä päivitin teille päivittäin tätä TBEX DIARYa. Pisteet siitä mulle välittömästi. Saanko edes vähän selitellä? Loppureissusta meni niin iso osa ajasta tien päällä, että internet ei ollut ihan itsestäänselvä käsite. Kotiin palattua on riittänyt työkiirettä ja nyt vihdoin ehdin käydä kaikki tuhannet kuvat läpi ja jatkamaan siitä mihin viikko sitten jäin.

Kerrataanpa vielä. TBEX on matkabloggaajille tarkoitettu parin päivän konferenssi, joka järjestetään muutaman kerran vuodessa jossakin päin maailmaa. Konferenssi pitää sisällään luentoja bloggaamisesta, sisällöntuotannosta yleensä, sosiaalisesta mediasta, brändäämisestä, tienaamisesta ja ihan vaikka mistä. Paikalla on bloggaajien lisäksi matkailualan brändejä, joiden kanssa on hyvä päästä verkostoitumaan. Kaiken virallisen pölinän ympärillä on myös monenlaisia kissanristijäisiä ja muutaman päivän blogimatkoja alueella. Tällä kertaa TBEX järkättiin Espanjan Costa Bravassa.

IMG_4508.jpg

1. Mahdollisuus luoda kansainvälisiä verkostoja

Verkostoitumista nyt voi harjoittaa monenlaisissakin kissanristiäisissä, mutta harvemmin satojen matkabloggaajien ja alan yritysten kanssa samaan aikaan. On mielenkiintoista tavata matkabloggaajia joka puolelta maailmaa, jotka kaikki toteuttavat samaa alaa niin monella eri tavalla. Osa tienaa elantonsa matkabloggaajana, osa pitää sitä vain harrastuksena ja osa on rakentanut vahvan henkilöbrändin blogin ympärille, jolla elättää itsensä. Toiset ovat matkaoppaita, toiset elämäntapahippejä ja kolmannet juuri aloittaneet bloggaamisen ja ovat nyt opinjanoisia.

2. Opit asioita, jotka luulit jo osaavasi

Kaikki meistä tietää, että brändillä on väliä, SEO:ta pitäisi miettiä ja Pinterestistä voi saada liikennettä. Konferenssin aikana on valittavana useita eri luentoja ja itse koen, että opin niistä paljon. Luennot on jaoteltu tasojen mukaan, joten mukaan voi lähteä niin uudempi bloggaaja kuin alan vanha konkarikin.

IMG_5106.jpg

3. Koet asioita, joita ei rahalla saa

Matkabloggaajista pidetään TBEXissä usein hyvää huolta. Jokainen päivä oli uusi ihmeellinen seikkailu. Matkan aikana tuli ainakin tanssittua katamaraanilla, käteltyä pormestaria ja ammuttua jousella. Toiset hyppivät laskuvarjolla, seikkaili kuumailmapalloilla ja ratsasti halki Pyreneiden. TBEX on paljon muutakin kuin pelkkä konferenssi ja mahdollisuus verkostoitua. Itse osallistuin yhdelle päiväretkelle ja konferenssin jälkeiselle neljän päivän sponsoroidulle reissulle.

4. Ymmärrät, että voit tehdä tästä ammatin

Moni matkabloggaaja varmasti haaveilee, että voisi elättää itsensä rakkaimmalla harrastuksellaan. Välillä ajatus siitä tuntuu mahdottomalta, mutta TBEXässä opin ettei mikään ole mahdotonta. Itse tienaan osan elannostani tällä matkablogilla,  jolla voisi varmaan elää lähinnä jossain Aasian halvimmassa nurkassa syömällä pelkkää riisiä. Oma ammattini on kuitenkin rakentunut matkablogini ympärille ja juuri niin on paras, minulle.

5. Because it’s a hell of a good party!

TBEX on rankka, koska joka suunnasta tarjotaan viiniä. Konferenssia ennen, sen aikana ja jälkeen riitti kutsuja erilaisiin juhliin! Näissä kannattaa olla mukana, koska se ihan oikea networkaaminen ja parhaat yhteistyöideat tapahtuu yleensä vasta kolmen cavan jälkeen.

IMG_4645.jpg

Jos kaipaatte vielä lisää tietoa TBEXästä, kertokaapa kommenteissa 🙂 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

7 Comments

 • lena
  toukokuu 14, 2015 at 10:04 pm

  Haluan tonne!!!!! <3

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 17, 2015 at 9:51 pm

   Mennään heti <3

   Reply
   • Shermaine
    maaliskuu 10, 2017 at 3:15 am

    the walmart dims8la&#m230;ehould taxpayers pay to subsidize their workers so you can have cheaper twinkies or should we stop complaining when they stand up for their rights to better wages??

    Reply
 • ulla50
  toukokuu 14, 2015 at 10:12 pm

  Kyllä! Kaikki diaryn osaset otetaan ilolla vastaan! Ja voi toivottavasti sää pääset myös Fort Lauderdaleen, koska mää haluaaan sut sinne!

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 17, 2015 at 9:51 pm

   Kiitos Ulla, kiva kuulla 🙂 Muutama vielä tulossa! Olisi ihan tulla mukaan myös Fort Lauderdaleen, katsotaan!

   Reply
 • Reason for a Season
  toukokuu 14, 2015 at 10:12 pm

  Hahaa saat anteeks hitaan kirjottelun ihan sen kunniaks, että mun 365-blogiprojekti on tällä hetkellä ehkä 40 päivää jäljessä :D. Ei se oo niin justiinsa. Kaikki ajallaan. Ei mutta hei, oot kyllä ihan hyvin nyt saanut myytyä ajatuksen tästä eventistä. Yllättäen kiinnostaa sekä Bangkok että Florida. Never know. Tässähän voi löytää ittensä syksyllä vielä vaikka mistä 8).

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 17, 2015 at 9:52 pm

   Hah thanks 😀 Kyllä sä saat vielä noi 40 päivää kiinni 😉 Mua kiinnostaa myös molemmat, mutta veikkauksena että Aasia kutsuu taas, will see!

   Reply

Leave a Reply