Menu
Australia / Sydney

Budjettimajoitus Sydneyssä: Manly Backpackers

Vietin Australian seikkailullani muutama viikko sitten kolmisen päivää Manly Beachillä Sydneyssä. Manly on puolen tunnin lauttamatkan päässä Sydneyn keskustasta, ja omasta mielestäni täydellinen sijainti majoittumiseen. Manlyllä on rento meininki, ihania kahviloita ja kaunis ranta. Lauttamatkailu on omasta mielestäni parasta viihdettä, joten välimatkakin on viihdyttävä. Majailen nykyään harvemmin hostelleissa, mutta Manlyllä päädyin majoittumaan Manly Backpackers hostelliin. Otin oman huoneen, joka näytti kuvissa varsin hauskalta. Totuus oli hieman toisenlainen.

Saapuminen Manly Backpackersille

Saavuin hostellille ennen check-in aikaa, mutta huoneeni oli jo valmis. Asiakaspalvelu tiskillä ei ollut kovin hyvää, mutta sattuuhan näitä. Kävelin kannabiksenhajuisen hostellin käytävän läpi huoneeseeni, joka oli ensimmäisessä kerroksessa. Huoneessa oli toki sänky, pöytä, kaappi ja lamppu – mutta huone oli kyllä varmasti eri rakennuksesta mitä varaussivuston kuvagalleria lupaili. Näin sitten kaikenlaista nähneenä matkaajana totesin, että eiköhän täällä nyt kuitenkin yövy.

IMG_3251IMG_3327

Manly Backpackers -huoneeni

Oma huoneni oli sopivan kokoinen ja sängyssä oli puhtaat lakanat. Lattia oli kuitenkin revitty suunnilleen auki, kaikkialla oli pölyä ja huoneessa veteli pari valtavaa torakkaa. Huoneessa ei ollut kylppäriä, joten sinne piti kiivetä yksi kerros ylemmäs. Alempi kuva todennäköisesti selittää enemmän kuin tuhat sanaa, joten annetaan kuvan puhua puolestaan. Hostellista kun on kyse, oli tarjolla toki myös dormeja, joiden outlookin voitte jokainen vain kuvitella.

Ylempi kuva on huoneesta ja alempi kuva varaussivustoilta (heikko laatu, pahoittelut):

10996176_954675474551276_8777222817641127977_n

Yhteiset tilat

Hostellin yläkerrasta löytyi puoliksi ulkona oleva tila sohvineen ja peleileen. Sieltä löytyi myös kämäinen keittiö, johon en edes uksaltaisi viedä ruokaa. Ylhäällä on myös pyykinpesumasiinat, jotka vaikutti ihan toimivilta ja uusilta. Täältä löytyy myös lokerot arvotavaroille. Alakerrasta löytyy common room, jossa on TV:t ja tietokoneet. Tietokoneiden Windowsia ei ole päivitetty 90-luvun jälkeen ja internet toimi huonosti. Respasta saa kuitenkin ensimmäiseksi vuorokaudeksi ilmaisen netin, jota voi parilla eurolla jatkaa – toimi suurimmaksi osaksi moitteetta!

IMG_3326IMG_3332IMG_3323IMG_3321IMG_3324IMG_3325

Hostellin sijainti

Hostellin sijainti on täydellinen. Manly Backpackers on kivenheiton päässä lautalta, rannalta ja parhaista rafloista. Hostellin sijainti lähes korvaa kaikki sen muut puutteet. Tosin löytyyhän Manlyltä muitakin hostelleja samalta sijannilta – omaa varausta tehdessä muualla tosin ei enää ollut vapaata!

IMG_3310

Suosittelisinko?

Jos aamuun asti jatkuva biletys, pieni kannabiksen tuoksu ja torakat ei haittaa – Manly Bacpackers on varmasti oiva paikka majoittua. Sijainniltaan hostelli on täydellinen, mutta varaussivustoilta löytyvät kuvat valehtelevat! Eli liikoja ei kannata odottaa!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

8 Comments

 • Anna Koskela
  maaliskuu 14, 2015 at 5:21 pm

  Oletko koskaan nähnyt totuudenmukaista varaussivuston kuvaa 😛 Mun pahin oli, kun hotelli oli kuvannut naapurihotellin uima-altaan.

  Reply
  • Annika | Travelloverblogi
   maaliskuu 14, 2015 at 8:38 pm

   Harvoin olen joutunut pettymään varaussivustojen kuvien jälkeen. Enemminkin olen ollut yllättynyt, kun majapaikka on ollut kuviaan parempi. No yksi oli kyllä, Reykjavikissa viime kesänä. Oli ensimmäinen kerta guesthousessa (koska kaupunki niin törkeän kallis) ja myös viimeinen. Piti olla remontoitu ihan hiljattain. Olikin, mutta kukaan ei kertonut, että remontin jälki on aivan sutta. Mies sanoi, että sen tehnyt luultavasti joku sokea puolalainen, kertonee jäljestä. Yhden yön siinä saattoi olla, kun tiesi, ettei esim. homeesta ehkä sairastu vielä yhdessä yössä. Tämä ihanuuskin maksoi 85 euroa yöltä.

   Reply
   • Veera Bianca
    maaliskuu 15, 2015 at 11:20 am

    Mä olen kokenut että varaussivustoilla on usein vähän todellisuutta vääristäviä kuvia, mutta tän kohdalla se meni vähän överiksi. Kiva että joskus on ollut toisinkin päin, että hotelli olikin parempi! 😀 Reykjavikin kokemus ei kuulostaa niin hirveen mukavalta!

    Reply
  • Veera Bianca
   maaliskuu 15, 2015 at 11:17 am

   No onhan ne lähes aina vähän todellisuutta hehkeämpiä, mutta tän hostellin kohdalla mun mielestä meni vähintään överiksi! 😀

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  maaliskuu 14, 2015 at 10:41 pm

  Hui hyi. 🙁 Torakat on puistattavinta mitä tiedän.

  Reply
  • Veera Bianca
   maaliskuu 15, 2015 at 11:20 am

   HYI NIIN ON! Tä torakka oli niin iso että se piti ääntä hyi!

   Reply
 • Juho Tunkelo
  maaliskuu 20, 2015 at 5:22 pm

  Vietin äskettäin Manlyssä viikon AirBnB-majoituksessa ja sitä ei ainakaan voi katua hinta-laatusuhteen puolesta. Onneksi en edes harkinnut hostellia… Upea paikka muuten, takaisin tulee vielä asiaa…

  Reply
  • Veera Bianca
   maaliskuu 22, 2015 at 4:20 pm

   Teit varmasti melkosen paljon pareman päätöksen tuolla AirBnB:n majoituksella 😀 Itsekin ajattelin ensi kerralla Manlyssä olla ehkä jopa vähän pitempään ja vuokrata asunnon 🙂

   Reply

Leave a Reply