Menu
Malta

Terveellistä ruokaa Maltalla?

Parasta Maltalla hyvän seuran ja lukemattomien happy houreiden lisäksi oli terveellisten ruoka- ja mehupaikkojen runsas tarjonta! Testasin Maltan matkan aikana niin monta terveelliseen ruokaan keskittyvää ravintolaa ja mehubaaria mitä vain ehdin, jotta voisin tässä listata teille niistä parhaat!

IMG_2816.jpg

1. Pash the healthy option

Malta yllätti myös vihersmoothietarjonnallaan positiivisesti. Asuntomme läheltä löytyi ihana Pash the healthy option, josta kävin melkein joka päivä nappaamassa smoothien aamiaiseksi. Yhtenä päivänä nautin Pashissa myös lounaan, joka oli couscousia luumuhillolla, macadamiapähkinöillä ja paahdetulla persikalla. Pashista saa myös ihan perinteisiä wrappejä ja leipiä, mutta chlorellapasta jäi tällä reissulla testaamatta.

IMG_2899.jpgIMG_2879.jpgIMG_2828.jpg

2. Dr. Juice

Dr. Juicen ehdinkin jo mainita, joka oli siis toinen smoothiemesta jossa kävin päivittäin (tai no kahdesti tai kolmesti päivässä, sori budjetti). Dr. Juicesta saa ihan käsittämättömän maukkaita vihermsoothieta, ja toki myös hedelmäsmoothieita. Dr. Juicea löytyy vähän ympäri Maltaa, joten siihen törmää yleensä lähes automaattisesti päivittäin. Kertaakaan en tainnut kävellä ohi… Dr. Juicesta voi ostaa myös muutaman päivän detoxpaketteja.

IMG_2821.jpg

3. Wagamama

Wagamama on jo vuosia ollut ehdoton suosikkiravintolani kaikista maailman ketjuista – vapise mäkkäri. Ihastuin ensi kertaa Wagamaman nuudelisoppaan Lontoossa and I’ve been hooked ever since. Wagis on siis aasialainen ravintola, eikä niinkään terveysravintola, mutta sieltä saa herkullisia vihermehuja ja paljon hyvää kasvisruokaa. Nuudelikeitto, edamamet ja sellerimehu on maailman paras mahdollinen lounas.

IMG_2929.jpg

IMG_2923.jpg

4. Pure Juice & Health Bar

Puren perustajat ihmettelivät terveellisten ravintoloiden heikkoa tarjontaa Maltan saarella ja päätti vastata kysyntään Pure -mehubaarilla, joka sijaitsee Maltan Sliemassa. Pure Juice & Health Bar tarjoilee tuoreiden vihannesmehujen lisäksi myös terveellistä ruokaa ja pieniä snäkkejä.

IMG_2827.jpg

Saatan lähteä lokakuussa takaisin Maltalle skouttaamaan lisää terveellistä ruokaa! 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

18 Comments

 • Laura / Tuntemattomaan ja takaisin
  huhtikuu 18, 2016 at 12:17 am

  Hirveä himo tulee kunnon smoothieiden – tai ylipäätään hyvän kasvisruoan pariin. Ei sillä, Turkista kyllä löytyy ihan mielettömiä vegevaihtoehtoja, mutta ei automaattisesti, niiden eteen saa nähdä vähän vaivaa ja tietää aarrepaikat. Suomessa mulla taas ei ikinä ole varaa smootieihin tai sellaiseen ruokavalioon jota haluaisin noudattaa. Meksiko olikin ihan unelma: koulua vastapäätä olleesta Mehubaarista sai smoothien noin euron hintaan. Sitä on ikävä!

  Tämä Wagamama onkin ihan uusi tuttavuus. Pitää joskus päästä testaamaan, näyttää superherkulliselta!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 20, 2016 at 10:05 am

   Kunnon smoothiet ja hyvä tuore vegeruoka on parasta ehkä koko maailmassa! 😀 Ite istun tässä just vihermehulla ja oli kyllä suolainen 7 euron hinta kaalimehutsa….. 🙁 Kaipaan siis myös halvempien ja laadukkaampien vihannesten ääreen!

   Wagamamaa kannattaa eniten maailmassa testata <3

   Reply
 • Marjukka Katariina
  huhtikuu 19, 2016 at 6:03 pm

  Todella herkullisen näköisiä kuvia! Smoothiet ja vegeruoka ovat kyllä ihan parasta. Mahtavaa, että Maltalta löytyy noin hyvin terveellisiä ruokavaihtoehtoja 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 20, 2016 at 10:07 am

   Kiitos, herkullisia olivatkin kaikki nuo ruoat! 🙂

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  huhtikuu 19, 2016 at 10:24 pm

  Minä olen jo vuosia lähtenyt töihin bussipysäkiltä Helsingin Silvopleen edestä. Olen seurannut ihmisiä, jotka hakevat siitä joka aamu uskollisesti tuollaisen vihersmoothien, ja aina miettinyt, että ehkä minäkin jonain päivänä. Vielä en ole siihen asti päässyt, mutta Wagamaman nuudelikeitto näyttää ihan huipulta!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 20, 2016 at 10:09 am

   Oi suosittelen pysähtymään vihersmoothielle, vaikka ne onkin aina ihan hullun hintaisia täällä kotimaassa! Helsingin Silvoplee on niin ihana, mutta harvemmin itse liikun siellä päin niin ei tule käytyä!

   Reply
 • Mirka/ Reason for a Season
  huhtikuu 20, 2016 at 12:01 pm

  Uu oispa parasta alottaa joka aamu smoothiella. Toivottavasti löydetään Portugalistakin vaihtoehtoja :P!! Kaipaan aurinkoa ja terveellistä ruokaa ja meren aaltoja just nyt eniten. Tollanen parin päivän mehupaasto olis muuten varmaan ihan hyväks 8).

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:43 pm

   No se on parasta! Portugalissa voitas kyllä ottaa tällain käytäntö; aurinko, terveellinen ruoka ja meri on all I need in life!

   Reply
 • Mia / Elämää ja Matkoja
  huhtikuu 20, 2016 at 3:45 pm

  Todella positiivista, että Maltalta löytyy hyviä kasvisruokia, jotka ovat lemppareitani. Pikaruokamättöä vältän viimeiseen asti ja loma pelkillä hamppareilla ja ransikiksilla olisi painajainen. 🙂
  Täytyypä pitää nämä vinkit mielessä, sillä Malta on kiinnostanut matkakohteena jo jonkin aikaa!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:44 pm

   Löytyy kyllä vaikka miten kun jaksaa vähän etsiä 🙂 Blogiin tulee myöhemmin vielä lisää ruokavinkkejä tänne! 🙂

   Reply
 • Meidän matkassa / Monna
  huhtikuu 20, 2016 at 6:41 pm

  Nam nam nam! Kun jaksaisi joka päivä heittää ainekset blenderiin ja nauttia näistä, niin pysyisi mielikin arjessa mukana paremmin 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:45 pm

   Kannattaa sunnuntaina pakastaa minigrippeihin smoothieannokset, niin ei tosiaan tarvii kuin heittää blenderiin ja vaikka vettä sekaan 🙂

   Reply
 • Teea | Curious Feet
  huhtikuu 22, 2016 at 8:16 pm

  Smoothiet ovat kyllä parasta, harmi vaan, että täällä Suomessa tosiaan niin kalliita, mieluummin tekee itse. Mutta maistuvatkin vielä vähän paremmalle auringon lämmössä :).

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:47 pm

   No sanoppa, just tilasin kaksi smoothieta tänään hintaan 16 euroa….. Come on Finland!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  huhtikuu 23, 2016 at 9:55 am

  Kivoja kuvia, mutta hiukan vanhempaa tieteenharjoittajaa jäi heti alkuun nyppimään otsikko – terveellisyys kun on vuosien mittaan kovin vaihtuva käsite, milloin on yksi asia terveellistä, milloin toinen ja söi sitä miten vaan, niin kaikki me täältä lähdetään 🙂
  Tietysti, myönnettäköön, ovat nämä valinnat ehkä parempia kuin elää loma ranskalaisilla ja perunalastuilla, mutta silti!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:49 pm

   Aijaa 😀 Tottahan tuo, että terveellisyys on laaja käsite, mutta tuskin noiden ruokien terveellisyyttä nyt voi hirveesti kyseenalaistaa 😀

   Reply
 • Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  huhtikuu 23, 2016 at 6:30 pm

  nuo edamamet ovat i h a n joka ikinen kerta omalla tilauslistallani Wagamamassa – ankkagyozien ja merileväsuolalla ryditetyn mustekalan kanssa <3

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 23, 2016 at 10:49 pm

   NIIN ON <3 Noita mustekaloja pitää kyllä testata seuraavaksi sitten! 🙂

   Reply

Leave a Reply