Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

Malaysia Truly Asia

Lähdettiin lähes yllättäen erään ystäväiseni kanssa pidennetylle viikonloppureissulle Malesiaan. Kuala Lumpur tuntui turhan tavanomaiselta vaihtoehdolta, joten matkasimme Sabahiin Kota Kinabaluun, joa on sijaitsee Borneon saarella. Minulla ei sinänsä ollut mitään odotuksia Malesiaa kohtaan, sillä meillä oli niin vähän aikaa tehdä minkäänlaista taustatutkimusta tai suunnitella matkaohjelmaa en enempää. Tästä hyvinä esimerkkeinä seuraavat: ”Mitä rahaa tässä pitäisikään vaihtaa?”, ”Onkohan täällä Malariaa?”, ”Mitä kieltä täällä puhutaan? Ai täällä ei puhuta kiinaa?” Matkailualan ammattilaiset  selkeästi taas vauhdissa.

IMG_5452 IMG_5453 IMG_5455 IMG_5465

 Onneksi lentokenttätaksista löytyi ”Malaysia in a nutshell”, jotenka pääsimme heti vähän lupaavammin alkuun. Matkamme on sujunut tähän asti lähes huolestuttavan sulavasti karmani tuntien. Hongkongista hypättiin Dragonairilla tänne ja lento oli kirjaimellisesti tyhjä, joten saatiin mukavasti jammailla molemmat omalla neljällä penkillä. Dragonair oli ehdottomasti positiivisin lentoyhtiö-yllätys ikinä!  3 tunnin lento oli aivan liian lyhyt!

IMG_5473 IMG_5488

IMG_5493 IMG_5506 IMG_5518

IMG_5478

IMG_5519 IMG_5527

Puolen vuoden Hongkongissa raatamisen jälkeen päätettiin tähdätä siis rentouttavaan lomaan, joten buukattiin myös ihan oikea hotelli ja ollaan jo ehditty jammailla Pina Coladat kourassa tuolla kattouima-altaalla. No complaints about that. Kierreltiin hieman kaupunkia ja juotiin mangomehuja ja kookosmaitoja. Kota Kinabalu on ehdottomasti yllättänyt meidät positiivisemmin kuin mikään muu paikka maan päällä ikinä! Täällä on yllättävän vähän turisteja ja paikalliset ihmiset ovat koko maailman ihastuttavin kansa. Muista matkakohteista tämä muistuttaa jotain Intian ja Lähi-Idän väliltä.

Minä en tahdo koskaan lähteä Malesiasta, just so you know. 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

 • Kiira
  toukokuu 2, 2013 at 5:37 pm

  Ihan mahtavia kuvia taas kerran! Toi tatuointi myös sopii sulle todella hyvin. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 3, 2013 at 2:25 pm

   Voi kiitos ja kiitos <3

   Reply

Leave a Reply