Menu
Hongkong / Kiina

10 syytä rakastua Lamma Islandiin

IMG_2816IMG_5324

1. Avokadosmoothie Tropicana Lammalta

Lamman saari on varmaan maailmassa ainut paikka, jossa olen kangistunut kaavoihin. Jokainen retki tälle saarelle starttasi tuoreella avokadosmoothiella Tropicana Lamma nimisestä pienestä puodista, jonka omistava nainen oppi parissa viikossa tuntemaan tämän typerän turistin vakkaritilauksen.

2. Tuoretta seafoodia

 Jos Anthony Bourdain on matkannut Lamman saarelle saakka syömään katkarapuja, en voi kehua niitä turhaan. Ruoka on Hongkongissa se tärkein asia, joten sen hehkuttaminen tälläkään saarella ei jää kahteen kohtaan. Lammalla on paljon paikallisia, jotka ovat jo vuosia eläneet kalastuksella. Tämä fisu ei myöskään ole mitään sarjatuotantosärkeä, vaan niin tuoretta, että kiduksista kuuluu huokaus vielä lautasella.

3. Eläinten hyvinvointi

 Lamman saarella tulet varmasti törmäämään koiraan jos toiseenkin. Tällä saarella ihmiset ja eläimet elelevät hyvinkin sulassa sovussa. Eläinten hyvinvointi otetaan vakavasti ja lähes jokainen saarella asuva on adoptoinut itselleen kulkukoiran/kissan. Saaren otukset kulkevat yleensä vapaana pitkin päivää ja löytävät tiensä omistajien luokse iltaisin. Kerran Lamalla rapsutin pientä terrieriä, jonka kaulassa oli lappu: ”Hei Christine, koirasi tuli eilen meille joten pesin sen ja annoin ruokaa.” Juuri tämä kolmas kohta sai minut vakavasti harkitsemaan muuttoa tälle ihmeelliselle elämänmyönteiselle pienelle saarelle.

4. Jooga

Ihastuin ajatukseen joogasta aiemmin Intiassa, mutta rakastuin siihen harrastuksena vasta Hongkongissa. Kun olin oppinut joogan alkeiden salat, saatoin aurinkoisena aamuna kiivetä yksin Lamman kukkuloiden huipulle joogaamaan. Tästä ei ole valokuvaa, sillä joskus jopa bloggaajan on vain nautittava hetkestä. Tämä oli minun oma pakopaikkani maailmassa ja mielessäni on ikuisesti kuva valtamerestä, auringonnoususta -nämä olivat erinomaiset puitteet joogaharrastukseen.

5. Bookworm Cafe

Maailmassa ei ole parempaa kahvilaa, ei voi olla. Pitkän rantapäivän jälkeen tämä oli ihanteellinen paikka terveelliselle illalliselle. Ravintolan henkilökunta on aina ystävällistä ja ruoka niin luomua, että voit lähes maistaa mullan. Bookworm on nimensä mukaisesti myös täynnä mielenkiintoisia kirjoja, joten siellä sujuisi hyvin myös sadepäivä. Viime viikolla Lukutoukassa oli myös järjestetty hyväntekeväisyys-kirpputori Filippiinien hyväksi.

6. Beach Beach Beach

Rakkaudesta mereen. Vietimme lähes kaikki rantapäivät Hung Shing Yeh -rannalla, joka on noin 20 minuutin kävelymatkan päästä Yung Shue Wan -lauttalaiturista. Rannasta vähän turhan lähellä on valtava sähkölaitos, joka rehellisesti sanottuna pilaa maisemaa, mutta jos sitä osaa katsoa maailmaa selvinpäinkin Martini-linssien takaa ja kääntää päätä mielummin vasemmalle, on tämä ranta villi ja täysin luonnonhelmassa. Lo So Shing on toinen varteenotettava ranta, mutta vaikeamman kävelymatkan päässä.

7. Jäätyneet ananastikut

Syö sitä, syö! Lamman yksi iso plussa on tarjolla oleva tuoreiden ja orgaanisten hedelmien määrä. Hung Shing Yeh -rannan vieressä on yleensä myynnissä jäätyneitä ananaksia, jotka viilentävät ihanasti pitkän kävelylenkin jälkeen. Ananasta saa yleensä myös grillattuna ja vaikka chilillä maustettuna.

8. Vaeltaminen luonnossa

Vaeltaminen ja lenkkeily on sopivia harrastuksia Lammalla. Omiin tapoihin kuului kävellä pitkin polkuja jotka veivät ylös kukkuloille ja rannoilta toisille. Matkalla tapasi usein perhosia, turisteja tai mehiläisiä. Vaikka osa poluista on kesällä tai lomapäivinä ruuhkaisia, löytyy Lammalta myös niitä reittejä joilla ei vielä muut ole kulkeneet.

9.Herkkiä hetkiä auringon laskiessa

 Aurinkolasku Lammalla voi olla tajunnanräjäyttävän kaunista. Vaikka sydämeeni tällä hetkellä hieman sattuukin, on minun silti muisteltava pelkällä lämmöllä niitä hetkiä jolloin istuin mieheni kanssa merenrannassa viinilasin äärellä auringon laskiessa.

10. Elämästä nauttiminen, Lamman hengessä! 

Ota kengät pois. Avaa hiukset. Hengitä syvään. Olet saapunut saarelle, jossa kukaan ei tunne kiirettä ja jokaisen rakkain harrastus on meditaatio. Saatat törmätä porukkaan brittejä, jotka vuosia sitten kyllästyivät oravanpyörään. Saatat tanssia Bob Marleyn biisien tahtiin. Saatat viihtyä, kunhan et saavu paikalle kiinalaisen uudenvuoden aikaan.

IMG_2913IMG_2915IMG_2910IMG_5254IMG_5332IMG_5204IMG_4165IMG_2897IMG_2879

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

8 Comments

 • lena
  marraskuu 20, 2013 at 2:39 pm

  Matkakuumetta nostattava postaus ehdottomasti! Olisipa kiva päästä kokeilemaan avocadosmootieita tuonne 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   marraskuu 20, 2013 at 2:46 pm

   Koska lähdetään? Heh

   Reply
 • Tiina, Kinttupolulla
  marraskuu 20, 2013 at 9:36 pm

  Kyllä kelpais 🙂 Ja voi että nuo haukut ja miukut <3

  Reply
  • Veera Bianca
   marraskuu 20, 2013 at 9:41 pm

   Oli vaikea olla adoptoimatta kaikkia haukkuja ja miukuja 😀

   Reply
 • Kea
  marraskuu 20, 2013 at 11:38 pm

  Adopting homeless pets <3

  Reply
  • Veera Bianca
   marraskuu 21, 2013 at 9:41 am

   Wish I could <3

   Reply
 • Anna
  marraskuu 22, 2013 at 11:12 am

  Sun blogi on kylla kehittynyt viela parempaan ihan huikeasti viime aikoina! Todella selkea, laadukkaita kuvia ja just sopiva maara tekstia. Osaat myos inspiroida lukijoita ja kertoa tarkeistakin asioista 🙂

  Ajattelin vaan kysya, etta onkohan tasta mahdollista saada joku mobiiliversio tms? Aikasemmin pystyin lukemaan kaikki postaukset myos puhelimella, nykyaan teksti jaa jotenkin ”puoliksi” ruutuun, niin ettei saa luettua lauseita loppuun. En tieda, onko muillekin kaynyt nain. Mulla siis android ja taa ”ongelma” alkoi sillon, kun rantapallo uudisti etusivua. No, eipa se mobiiliversio ole kylla tarkein, kivempihan se on tulla katsomaan kuvat taysikokoisina, mutta joskus pitkien tyopaivien aikana on ihanaa lueskella blogiasi kahvitauolla ja haaveilla matkailusta.. 😀

  Terkkui Hollannista!

  Reply
  • Veera Bianca
   marraskuu 22, 2013 at 11:31 am

   Moikka Anna ja suuri kiitos kehuista -ne inspiroi myös! 🙂

   Huomasin itse tuon saman mobiiliongelman eilen ja laiton meiliä meidän tekniikalle jos he osaa ongelman ratkaista, toivottavasti siis pian toimii mobiili normaalisti. Taitaa johtua ihan omista koodailuista tuo blogin puolikkuus mobiiliruudulla! Pahoittelut, kohta pääset taas sohvamatkalle työpäivinäkin 😉

   Reply

Leave a Reply