Menu
Lifestyle

Kolme joululahjaideaa kaukokaipuusta kärsivälle

*Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Jouluhan se sieltä taas tulla jolkottaa ja tänä vuonna sekin saattaa olla vähän erilainen kuin yleensä. Mulla oli itseasiassa alkuvuodesta idea, että kerään vuoden mittaan joulukuusen koristeita ympäri maailmaa ja kirjoittaisin jokaiseen pienen matkatarinan ja antaisin sen sitten äidilleni lahjaksi – well, look how that turned out, haha. Thanks 2020. Tänä vuonna maailmaa ei ole tullut alkuvuoden jälkeen koluttua tuttuun tapaan näin matkabloggaajan ammattissa kuten ei monella muullakaan.

Joulu on kuitenkin taas mahdollisuus fiilistellä kaukomaita tavalla tai toisella, vaikka sinne ei tulisi lähdettyäkkään. Itseasiassa viime vuonna toinkin jouluksi juustot pöytään Sveitsin vuorilta saakka ja ne maistui niin hirveällä, että viime joulua emme meidän perheessä hetkeen unohda.

Reissaajan joululahjalistoja on aina blogeissa tähän aikaan vuodesta, mutta minä haluan pitää oman listani lyhyenä. Tässä siis top kolme joululahjaideaa kaukokaipuusta kärsivälle – ja koska tämä on toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa, saatte tästä myös alekoodin ostoksien tekoon!

1.) Matkailuaiheisia tauluja kotiin koristeeksi

Diginomadielämän jälkeen muuttaessani Chiang Maista takaisin Helsinkiin, halusin heti sisustaa kotini matkamuistoin ja matkailuaiheisin tauluin. Tilasin muutaman suosikkikaupunkini kartan ja lentokoneen siiven koristeeksi kotiin muistuttamaan minua maaailmasta ja intohimostani seikkailuun.

Deseniolla on toki paljon muutakin kuin matkailuaiheisia tauluja, mutta näitä valitsisin itse reissaavalle ystävälle tai sukulaiselle.

Uuteen kotiini olen luonut oman matkailuseinäni makuuhuoneeseen ja tauluja muutamia reissuaiheisia tauluja haluan vielä ehdottomasti lisätä tähän kollaasiin! New Yorkin kartta muistuttaa ihanista NYC:in muistoista ja Afrikan eläimet suureesta haaveestani päästä joskus safarille Tansaniaan. Helsinki tuossa keskellä taas muistuttaa kodista, johon lopulta aina palaan maailmalta.

Koodi VEERABIANCA40 antaa jopa 40% alennuksen teille 26.11. saakka Desenion verkkokaupassa! Alennus ei koske kehyksiä eikä handpicked- tai persoonallisia julisteita!

Tutustu Desenion valikoimaan tästä.

2.) Matkalahjakortti seikkailun toivoon

Matkailuala on kärsinyt vuodesta 2020 mahdollisesti enemmän kuin mikään muu ala, joten tällä lahjalla teet hyvää niin kaukokaipuusta kärsivälle lahjan saajalle kuin matkailuyrityksellekin. Toki kukaan meistä ei vielä tarkalleen tiedä milloin maailmalle pääsee samalla tavalla kuin ennen, mutta toivottavasti ensi vuonna reissataan jo jonkun verran!

Lahjakortin voi ostaa vaikka Finnairille tai johonkin matkatoimistoon. Katso kuitenkin tarkasti, että lahjakortti on voimassa tarpeeksi pitkään vallitsevaan tilanteen vuoksi!

3.) Matkailuaiheisia kirjoja mielikuvitusmatkoille

Sillä aikaa kun maailmalle ei vielä pääse samalla tavalla kuin ennen, on sopiva aika lähteä mielikuvismatkoille. Joulun aika on muutenkin parasta aikaa kirjan lukemiseen villasukissa viltin alla. Itse luen vuodessa todella vähän kirjoja jos ihan rehellisiä ollaan, mutta joulu on sitä aikaa kun siihen yleensä uppoudun. Voit toki yhdistää matkalahjakortin vaikka Lonely Planetin matkaoppaalla, jos tiedät mistä matkasta lahjan saaja kaikista eniten haaveilee!

Itse sain viime vuonna lahjaksi Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin, joka jokaisen reissaajanaisen kannattaa lukea.

Tuleeko teille mieleen hyviä reissujoululahjoja?

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

3 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  28 marraskuun, 2020 at 2:37 pm

  Nämä oli kivoja vinkkejä!

  Itse ehkä tällä hetkellä ostaisin kuitenkin tuon lahjakortin johonkin kotimaan kohteeseen, niin epävarma tilanne tällä hetkellä kuitenkin edelleen on. Kirjoja on tullut parin viime vuoden ajan todella vähän, mutta pääasiassa ne jotain matkailuaiheisia ovat olleet.

  Reply
  • Veera Bianca
   14 joulukuun, 2020 at 11:27 am

   Juu ja nyt on kyllä oikea aika myös tukea kotimaan matkailuyrityksiä, joten todella hyvä ajatus! 🙂 <3

   Reply
 • matchoffice
  22 joulukuun, 2020 at 12:13 pm

  Kiitos inspiroivasta!
  Otin teiltä hyvän vihjeen

  Reply

Leave a Reply