Menu
Hongkong / Kiina

7 elämystä Hongkongissa

1. Victoria Peak

Victoria Peak on varmasti Hongkongin kliseisin nähtävyys, mutta ihan syystä. Näköala Victoria Peakilta on henkeäsalpaavin mitä olen koskaan nähnyt. Victoria Peakille pääsee helpoiten maailman jyrkimmällä raitiovaunulla, joka on jo itsessään elämys. Parhaan näköalan takaa ylösmennessä oikean puoleinen istumapaikka! Jos menet Victoria Peakille raitiovaunulle, vältät (todella) pitkät jonot jos saavut paikalle vasta kahdeksan aikoihin illalla! Victoria Peakille voi myös patikoida, jos sattuu sporttiselle tuulelle!

2. Victoria Harbour

Maailman kaunein satama. Hongkongissa minäkin jaksoin herätä aamuisin kuudelta lenkille, koska asuin niin lähellä Victoria Harbouria. Victoria Harbouriin tutustuu parhaiten kävelemällä Tsim Sha Tsuin ja Hung Homin alueilla, aloittaen esimerkiksi Avenue of Starsilta. Iltaisin Victoria Harbourilla on valoshow!

IMG_4078

3. Star Ferry

Star Ferry on kuljettanut paikallisia Kowloonin puolelta Hong Kong Islandille jo vuodesta 1888. Star Ferry on edelleen samassa käytössä, mutta se sattuu myös olemaan maailman halvin turistiajelu. Hyppää Start Ferryn kyytiin Tsim Sha Tsuista, Central Stationilta tai Wan Chaista! Jos sinulla on paikallisliikenteen Octopus-kortti, voit maksaa matkan sillä!

buddha

4. Ngong Ping

Ngong Pingin kylä sijaitsee lentokentän lähettyvillä, Lantaun saarella. Ngong Pingin kylään pääset parhaiten metroilemalla Tung Chungiin, josta pääset köysiradan avulla ylös Ngong Pingiin. Vinkki; kannattaa käyttää muutama ylimääräinen euro lasipohjaiseen kaapelikärryyn! Ngong Pingissä kannattaa käydä katsomassa maailman suurinta ulkona istuvaa pronssista Buddhaa! Jos sinulla on koko päivä aikaa, kannattaa vierailla myös Tai O:n kylässä! Tai O:ssa pitää ainakin maistaa paikallista pizzaa ja yrittää spotata harvinaisia pinkkejä delfiinejä!

tai o pizza

5. Ten Thousand Buddhas Monastery

Jostain syystä Sha Tinissä sijaitsevasta Buddha-luostarista ei ollut juuri mainintoja aiemmin lukemissani matkaoppaissa. En ymmärrä miksi, sillä omasta mielestäni se on yksi Hongkongin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Kuten nimi kertoo, luostarissa on 10 000 erilaista kultaista buddhapatsasta. Paikalle pääsee helpoiten metroilemalla Sha Tiniin!

buddhaluostari

6. Lamma Island

Lamma Island on huhujen mukaan muuttunut melko paljon viimeisen kahden vuoden aikana, nimittäin yhä useampi kiinalainen turisti on ymmärtänyt saaren viehättävyyden. Hongkongissa on useita kauniita rantoja, mutta Lamma Island on oma suosikkini. Lamma on parhaimmillaan rauhallinen paikka tulla joogaamaan, nauttimaan hyvää terveellistä kasvisruokaa ja tuorepuristettuja mehuja! Lammalle ei kuitenkaan kannata rynniä kiireisinä lomakausina ja rauhallisinta siellä on tietysti arkisin! Parasta kasvisruokaa saat Bookwarm cafesta! Lamma Islandille pääset Central -asemalta Yung Shye Waniin lähtevällä lautalla, jonka voi myös maksaa Octopus-kortilla tai käteisellä.

lamman saarilamma island

7. Ozone bar

Kowloonin puolella sijaitsevan The Ritz Carltonin yläkerrasta, kerroksesta 118, löytyy maailman korkein baari Ozone. Ozone bar on kokemisen arvoinen ja paikalle kannattaa tulla päiväsaikaan, mutta jäädä myös ihailemaan auringonlaskua ja öistä Hongkongia. Ozone bariin pääset metroilemalla Kowlooniin, mutta helpoiten ottamalla halvan taksin!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

3 Comments

Leave a Reply