Menu
Japani / Tokio

Koe ainakin nämä Tokiossa

1. Shibuya Crossing

Shibuya on muutenkin kaupunginosana mielenkiintoinen, etenkin kaltaiseni shoppailijan kannalta. Shibuyassa sattuu kuitenkin sijaitsemaan myös maailman vilkkain risteys, jossa vaan pitää kerran elämässään tallustella. Jos tästä haluaa napsia kuvia, kannattaa tunkea itsens ruuhka-aikana viereiseen Starbucksiin – ikkunpaikalle, obviously.

IMG_9892

IMG_9881

2. Tsukiji Fish Market

Tsukijin kalamarkkinoiden jälkeen saattaa tuntua tavallista vaikeammalta mässäillä sushia, mutta näiden markkinoiden vierellä se on kuitenkin vähintään maailman maukkainta ja tuoreinta. Tsukijin kalamarkkinoille kannattaa saapua aikaisin aamulla ja päälle kannattaa laittaa vaatteet, joissa ankeriaan veri ei reidellä haittaa. Jos tonnikalan kauppaaminen kiinnostaa, niin paikalle pitää saapua jo aamuyöstä ja silti homma ei ole taattu. Eli ihan suosiolla kannattaa odottaa siihen aamu kasiin ja saapua tuijottamaan jäljellä olevia fisuja. Toki kukin tavallaan.

IMG_9842

IMG_9783

3. Meiji Shrine

Meijin temppeli löytyy Shibuyasta, kivenheiton päästä Harajukun aseman vierestä, lähellä Yoyogi puistoa. Temppeli on iso ja ihanan rauhallinen alue. Vaeltelet hetken ensin metsäteillä, jonka jälkeen löydät kauniin temppelin. Täällä silmä lepää kiireisen Harajukun ja Shibuyan jäljiltä!

IMG_9681

IMG_9682

4. Yoyogi Park

Yoyogin puisto on tuttu meille Madventuresia tapittaville reissukuumeilijoille todennäköisimmin Rockabilly-tanssijoista. Yoyogissa on rento meininki, ja täällä meistä jokainen saa olla vähän enemmän kuin oma itsensä. Mukaan mahtuu ainaparit Lolitat ja muutama hullu turisti. Nähtiin puistossa myös joku japanilaiset kiljumaan saanut poikabändi, jonka voi bongata alemmasta kuvasta.

IMG_9647

5. Maailman herkullisin ruoka

Tokiossa rehellisesti sanottuna tärkein kokemus on kuitenkin mättö. Paikallinen ruoka on niin hyvää, että food will never be the same. Sushi on se ensimmäinen ajatus japanilaisesta ruoasta, mutta tarjolla on järisyttävän maukkaita ramensoppia, tempuraa ja muita herkkuja. Japanin matkalla on ihan sallittua lihota kymmennenkin kiloa, reissun pituudesta riippumatta.

IMG_9262

IMG_9502

6. Tokion horisontti

Tokion kaltaista suurkaupunkia kannattaa käydä ihailemassa myös ylöilmoista. Oma suosikkitapani tähän on viettää ilta New York barissa.

IMG_0078

IMG_0074

7. Senso-ji Shrine

Sensjo-jin temppeli löytyy Asakusasta, joka sattuu olemaan oma suosikkialueeni Tokiossa. Asakusan temppeliä kannatta käydä tuijottamassa vasta iltamyöhään tai jopa yöllä, sillä turistit ovat todennäköisemmin nukkumassa tai sammuneena paikallisten karaokebaarien lattioilla. Asakusan temppelin portailla voi vaikka tuijotella täysikuuta – melko romanttista ja herkkää nimittäin.

IMG_9443

IMG_9498

IMG_9371

8. Harajuku

Harajuku on täynnä mitä ihmeellisemmin pukeutuvia paikallisia nuoria, söpöjä kauppoja ja herkullisia crepeksiä. Kannattaa käppäillä ympäriinsä ja lähinnä ihmetellä. Löydä tiesi ainakin Takeshita Streetille!

IMG_9747

IMG_9723

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

11 Comments

 • Katja
  joulukuu 15, 2014 at 9:30 pm

  Olipas siinä monta tuttua paikkaa! 🙂 Ahh, heti tuli sellainen haikea fiilis! Tokio on niin täydellinen mesta vain kävelyyn ja ihmettelyyn, voi vaan ottaa junan/metron jollekin alueelle ja kierrellä sitä. Ja kaikissa kaupoissa on mielenkiintoista vai katsella myytäviä juttuja ja esillepanoa.

  Asakusa on ehdottomasti omakin lemppari! Sielläkin on temppelialueen lisäksi oma puisto joenvarressa josta näkee vielä hyvin Sky treen sekä Asahin kakkapökäleen 😛 Vooih, sinnekin voisin niin mielelläni mennä taas!

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 17, 2014 at 9:25 am

   Jei <3 Joo Tokiossa yksi hyvä tapa seikkailla on ehdottomasti tuo metroilu ympäriinsä! 🙂

   Asakusaan kaipaan mäkin takaisin <3 Tuo puisto joenvarressa on varmaankin jäänyt multa spottaamatta!

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  joulukuu 16, 2014 at 8:46 am

  Todella hyvä listaus :)! Mutta yksi tärkeä alue puuttuu, eli Shinjuku… ja oikeastaan myös Odaiba :P. Mutta noissa on todellakin erinomaiset ”nähtävyydet” Tokiossa ensi kertaa vierailevalle :)! Pitääpä ehkä joskus itsekin tehdä jonkinlainen listaus.

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 17, 2014 at 9:26 am

   Mä en itseasiassa juuri lämmennyt Shinjukulle tai kokenut siellä olevan alueena mitään kovin merkittävää, pakko myöntää :O Odaiba jäi kuitenkin kokonaan käymättä tällä reissulla, joten on pätevä syy mennä takas 😉 Tee ihmeessä listaus, olisi kiva tietää mitkä on ne sun suosittelemat kohteet täällä!

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    joulukuu 17, 2014 at 10:16 am

    Toisaalta tuo Shinjukun homma on ihan ymmärrettävää. Itse kuitenkin yövyin siellä molemmilla reissuilla, joten se alue on tullut tutuksi ihan eri tavalla ja sitä kohtaan on aivan toisenlaiset fiilikset :). Pilvenpiirtäjät ovat hienoja ja sieltä löytyy muutenkin kivoja alueita (mm. todella upea puisto). Ehkä voisinkin yrittää tehdä postauksen, jossa kerron Shinjukun hyviä puolia. Mutta Odaiba on oikeasti todella kiva paikka yleiseen haahuiluun ja erityisesti shoppailuun ja ruokailuun. Eiköhän se lista pidä tehdä 🙂

    Reply
 • Jenna
  joulukuu 16, 2014 at 9:29 am

  Hyvä lista! Odaiba, Shinjuku ja jäi tosin puuttumaan 😉 Ne on ehdottomia käyntikohteita Tokiossa! Asakusa on ihana <3 ja ruoka..äää, haluun Tokioon! 😀

  Reply
  • Jerry / Pako Arjesta
   joulukuu 16, 2014 at 2:16 pm

   Hienoa, Jenna! Ne todellakin on ehdottomia käyntikohteita :D.

   Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 17, 2014 at 9:27 am

   Itse en tosiaan Shinjukua pitänyt mitenkään mainitsemisen arvoisena mestana, ehkä tsuumailin väärillä huudeilla. Odaiba jäi kuitenkin käymättä, joten se pitää tsekata seuraavalla reissulla!

   Reply
 • Anu Johanna
  joulukuu 16, 2014 at 10:18 am

  Mä en ole vielä käynyt Tokiossa enkä muutenkaan Japanissa, mutta haluan ehdottomasti päästä sinne mahdollisimman pian. Ja kääk, tuli nälkä, kun katsoi noita ruokakuvia ja alkoi ajatella kreppejä. Nam!

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 17, 2014 at 9:27 am

   Oi nuo krepit, nam <3 Ei muuta kuin Tokion lentoja siispä varaamaan 😀

   Reply
 • Rosaliina
  kesäkuu 30, 2016 at 4:34 pm

  Tosi paljon hyviä vinkkejä! 🙂 En oo oikeestaan paljoakaan vielä perehtynyt Tokioon ja sen nähtävyyksiin, mutta tää autto tosi paljon! Lähden reissuun näiltä näkymin syyskuussa.

  Reply

Leave a Reply