Menu
Matkailijan elämää & vinkkejä

Kiropraktikon vinkit kaukolennolle

Lensin kesällä Tokioon ja perille päästyä säikähdin tuplasti turvonnutta nilkkaani. Vanhuus ja vaivat ei tule yksin. Toki oma taustani on hieman turbulenttinen selkämurtumineen ja rikkinäisine polvineen. Reissun jälkeen kävinkin tapaamassa kiropraktikko Laura Leinosta. Leinosen mukaan matkustus aiheuttaa kuormitusta lihaksiin ja niveliin. Merkittävimpiä tekijöitä on pitkät jonotusajat, pitkät istumisajat ja painavat tavarat.

Grounded at the Airport

1. Hyvä laukku

Vältä epämääräisiä pussukoita ja nyssyköitä ja pakkaa kaikki tavarasi vedettävään matkalaukkuun jossa on hyvät pyörät. Vaihtoehtoisesti reppureissaajat panostavat hyvään reppuun/rinkkaan, jonka säädöt ovat oikein ja tavarat pakattu tasaisesti. Lentokentillä tulee käyttää hyödyksi trollereita, jotta voi raahata laukkua niin vähän kuin mahdollista.

2. Hyvät kengät

Hyvien kenkien tärkeyttä ei voi koskaan painottaa liikaa. Ennen reissua kannattaa hankkia hyvät ja tukevat lenkkarit ja jalasta riippuen mahdollisesti vielä omaan jalkapohjaan sopivat pohjalliset. On turhaa lähteä juoksemaan terminaalien käytäviä pitkin hienoissa Louboutineissa.

Early morning in the airport

3. Lämpimät asusteet lennolle

Pitkillä lennoilla keho altistuu vedolle, joka aiheuttaa flunssan lisäksi helposti myös lihaskipuja. Pitkälle lentomatkalle kannattaa aina pukeutua lämpimästi, vaikka olisi matkalla Mallorcalle. Pitkät joustavat housut, sukat (tälle bloggaajalle tästä lähin tukevat lentosukat), pitkähihainen ja iso huivi, joka toimii tarvittaessa myös peittona!

4. Muista liikkua lennon aikana

Pitkän lennon aikana on tärkeä yrittää välillä vaihtaa asentoa, seisoa ja liikkua niin paljon kuin mahdollista. Lennon aikana kannattaa muutaman kerran käydä vaikka koneen takaosassa venyttelemässä ja heiluttelemassa jäseniä, jotta veri lähtee taas kiertämään. Liike on lääke.

5. Ajattele lentomatkaa urheilusuorituksena

Kovan urheilusuorituksen jälkeen on tärkeää keskittyä nesteytykseen ja loppuvenyttelyyn. Saapuessasi määränpääsi majapaikkaan, olet päässyt maaliin ja nyt on tärkeää antaa kropan toipua. Venyttele, rentoudu, nesteytä ja ravitse.

Mooooovator!

Laura Leinonen vastaanottaa potilaita Helsingissä. Kiropraktiiikka sopii niin meille traumoista kärsiville, aktiivisille urheilijoille, toimistossa istujille ja lähes kelle tahansa ennaltaehkäisevänä hoitona! Laura Leinosella on oma Facebook-sivu, jonka löydät tästä. Voit ottaa häneen myös suoraan yhteyttä numeroon: 040 8019838

Ota tästä yhteyttä Laura Leinoseen ja varaa aika kiropraktikolle!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

9 Comments

 • Lena / london and beyond
  syyskuu 23, 2014 at 11:08 am

  Hyvät kengät, tuossa vaiheessa meni jo metsään kohdallani. 😀 terkuin reissaan yleensä flipflopeissa kaukolennot.

  Kiva ja hyödyllinen postaus!

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 24, 2014 at 10:31 pm

   Heh 😀 Miten ihmeessä pärjäät kaukolennot flipflopeissa? Sukat on varmaan tärkein asia itselleni lennolla, olisi ihan hirveetä tuskaa olla ilman sukkia nukkumassa kaukolennolla 😀

   Reply
   • lena / london and beyond
    syyskuu 26, 2014 at 6:37 am

    Joo siis on mulla sukat aina mukana, mutta jotenkin oon tykastynyt noihin flipflopeihin niiden helppouden vuoksi. 😀 En jaksa alkaa esim converseja ensin ottamaan pois jne. Haha, ei kai tasta mukavuudenhaluisammaksi oikein voi tulla. 😀

    Reply
 • Maarit Johanna
  syyskuu 23, 2014 at 12:23 pm

  Komppaan vähän Lenaa, sillä otan aina kengät pois kun ollaan matkalentokorkeudessa ja käytän aina lentosukkia. Pelkään hiukan veritulppariskiä ja siksi aina koitan jumpata edes vähän pitkällä lennolla vaikka en haluakkaan nousta paikaltani sen ”hienoisen” lentopelon takia kovinkaan usein. Minusta peitot pitäisi jakaa ihan kaikilla yli parin tunnin lennoilla, aina paleltaa vaikka olisi kuinka paljon villavaatetta päällä. 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 24, 2014 at 10:30 pm

   Lentosukat on erinomainen keksintö! Mä en ole ennen pelännyt veritulppariskiä, mutta viime Tokion lennolta jäi niin turvonnut nilkka, että myöhemmin Soulin kentällä meinasi tulla paniikki kun kentältä ei saanut kunnon sukkia 😀

   Jumppaaminen mahd. paljon lennon aikana kannattaa! Sillon kun itse kärsin lentopelosta niin koneessa käveleminen auttoi, jotenkin vapaampi olo kun ei tarvitse istua köytettynä omaan tuoliin pitkää aikaa.

   Reply
 • Jenni / Globe Called Home
  syyskuu 23, 2014 at 8:29 pm

  Mulla tuo huivi on ihan ehdoton! En jotenkin pysty edes nukkumaan, jos ei ole jotain peittomaista päällä, ja kevyt huivi on helpoin tapa säädellä lämpötilaa.

  Olen myös huomannut, että jos saa penkit exit-riviltä, kannattaa ottaa enemmän vaatetta mukaan. Niillä paikoila tuntuu välillä enemmän vetoa.

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 24, 2014 at 10:28 pm

   Mäkään en pärjää pitkää lentoa millään ilman huivia! Tosin mulle ei riitä kevyt huivi, vaan sellai kunnon peitto kaulaan 😀

   Reply
 • Kaukokaipuun Nella
  syyskuu 24, 2014 at 5:44 pm

  Kiitos hyödyllisistä vinkeistä! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 24, 2014 at 10:27 pm

   Kiva jos vinkeistä oli hyötyä 🙂

   Reply

Leave a Reply