Uncategorized @fi

It is not the man who has little, but he who desires more, that is poor.

Tänään aamulla tapasin vuoden mielenkiintoisimman ihmisen. Kuljin aamulla jo kukonlaulun aikaan töihin ja vastaan tuli mies. Mies halusi hetken jutella kanssani, vaikka huomasi minun olevan kiireinen. Tämä mies puhui erittäin huonoa englantia, mutta halusi muistuttaa minua asioista, joista haluan nyt muistuttaa teitäkin!

Mies asui Intiassa 16 muun ihmisen kanssa pienessä kolmen huoneen hökkelissä. Hän pitää kuitenkin itseään erittäin onnekkaana, sillä hänellä oli työ. Ihan oikea työ, myydä pähkinöitä torilla joka ikinen päivä aamusta iltaan. Saamallaan rahalla hän elättää lähes koko 16 henkisen yhteisönsä. Heillä ei ole paljoa, mutta heillä on toisensa ja se riittää.

Mies oli päättänyt jo lapsena, että jonain päivänä hän tulee käymään pohjoisessa – vaati se mitä tahansa. Hän oli päättänyt, että jonain päivänä hän saisi nähdä mitä ‘pohjoinen onni’ on.

Olimme kuitenkin tuottaneet hänelle pettymyksen. Hän ihmetteli miksi niin harva hymyilee. Miksi hän kuuli ihmisten valittavan laskuista tai siitä että ei ollut varaa uuteen autoon? Voiko tällaista todellisuutta edes olla? Meistä monen pitäisi herätä, käydä vaikka Intiassa ja ymmärtää kuinka rikkaita, sanan jokaisessa merkityksessä, me olemme.

This morning, I met a man who might forever be remember to me as the most interesting person I’ve met. I was walking to work at 6 am this morning and this Indian man stopped me, though I tried to explain to him that I was busy heading to the office.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply