Menu
Delhi / Goa / Intia

Intian matkabudjetista

Matkabudjetti on ehkä se vaikein asia kun lähtee maailmalle. Mikä riittää missäkin mihinkin? Multa on jonkun verran kyselty mun Intian matkabudjetista, joten valaisempa asiaa. Kun siis lasketaan pois lennot ja Suomessa menneet kulut, niin oli budjettini 600 euroa. Tämä oli kesätöistä säästämääni rahaa, kuten myös se millä ostin lennot.

Lensimme siis Finnairilla Delhiin ja menopaluu-lipun hinta oli siinä 600 euron hujakoilla. Sen lisäksi meillä oli Spicejetillä lennot Delhistä Goalle ja menopaluu-lippu sata euroa. Spicejet oli paras valinta, koska se tarjosi ainoat suorat lennot Goalle ja ei ole mitään valittamista lentoyhtiöstä, mitä nyt joskus aikataulut hieman pettävät. 

 • Kaikki lennot: 700e
Majoituimme matkamme aikana 5 eri paikassa. Ensimmäisenä meillä oli Kilroyn kautta varattu Arrival package Delhiin, joka maksoi 75 euroa. Tähän hintaan meidät siis noudettiin lentokentältä ja majoitettiin 3 tähden hotelliin sekä tarjottiin 5 tunnin kaupunkikierros.  Delhissä otimme myös päiväksi kuskin VisitBeyondin kautta, joka vei meidät tsekkaamaan Taj Mahalin noin 30 euron hintaan per lärvi. 

Delhistä seuraava majoittuminen oli Goalla vapaaehtoistyöprojektimme asuntolassa, joka oli maksettu jo Suomen päässä Kilroylle. Kahdesta viikosta taidettiin maksaa n.600 euroa per lärvi. Tähän kuului siis asumisen lisäksi kaikki ateriat ja ohjelma.

Tästä asumuksesta siirryimmekin Anjuna beachille ensin yhdeksi yöksi Anjuna Villaan ja sitten muutamaksi viikoksi lähemmäs rantaa Sunshine Anjuna Guesthouseen. Tästä mestasta pulitettiin yhteensä 15 euroa yöstä, eli 5 euroa yhdeltä. Kahdessa viikossa tästä tuli sitten noin 80 euroa.

Palattuamme takaisin Delhiin, vietimme vielä yhden yön jossain yhden tähden lentokenttähotellissa muutamalla vaivaisella eurolla.

 • Asumiset ja ohjelma: 800e

Asuminen ja lennot ovat siis obviously kalleimmat menot matkalla. Ruokaan ei tainnut päivässä mennä yli 10 euroa vaikka söimme kaikki ateriat ravintolassa.

Näiden lisäksi matkan aikana tuli ostettua vaatteita ja kaikenmaailman turhuuksia kämppä täyteen. Tähän veikkaan kuluttaneeni noin 200 euroa ja kotiin tuli tosiaan varmasti 10 housut, 5 paitaa, koriste-esineitä, tyynyjä, laukkuja, tuliaisia, etc..

Tuosta 600 euron matkabudjetista meni siis 200 euroa shoppailuihin, 200 euroa asumisiin ja loput parisataa katosivat ruokiin, drinkkeihin ja kuljetuksiin. Budjettini riitti oikein hyvin ja rahaa jäi vielä jääkaapin täyttämiseen Suomen päässä.

Kaikenkaikkiaan matkaan upposi rahaa siis hurjat: 2100 euroa

 Intiaan pääsee halvemmallakin. Halvimmat lennot voi löytää siinä 400 euroan paikkeilla Goalle asti, esimerkiksi Turkish Airlinesilla Istanbulin ja Mumbain kauta. 

→ Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös ilman Kilroyta, kuten minä Animal Rescuella, joten siinä tapauksessa majotuskuluissa voi säästää huimasti. 800 euron sijaan tämä summa voisi olla 300 euroa.

→ Kuukaudessa elämiseen ja ostoksiin riittäisi varmasti hyvin 300 euroa. Vähemmälläkin selviää, obviously. 

Siispä tonnin kokonaisbudjetillakin pärjäisi! 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

 • teea
  elokuu 9, 2012 at 6:41 pm

  Intiassa pärjää kyllä halvalla, vaikkei edes tinkisi yhtään. Majoitus ja ruoka on niin halpaa, että ei siellä juuri saa rahaa kulumaan. Ostoksissa kyllä kannattaa jo tinkiäkin, niissä hinnat kun voivat olla korkeat, mutta tinkimällä nekin tietysti tippuvat 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 9, 2012 at 9:54 pm

   Jep, vaikka se on kaukana niin voi intian loma olla halvempi kuin joku etelä-euroopan ihku rannikko 😀

   Reply

Leave a Reply