Lentoyhtiöt

Intian lentoyhtiöt

SpiceJet

Tämä lentoyhtiö on ehkä niitä Intian uusimpia yhtiöitä ja se aloittikin liikenteensä 2005. SpiceJetin on tarkoitus pitää hinnat niin alhaisina, jotta se voi tarjota “flying for everyone” ja hinnat kyllä olivat halvimmat kaikista paikallisista yhtiöistä. Menopaluulipun reitillemme satiin alle 100 euron hintaan ja tämä oli myös ainut yhtiö, joka tarjosi silloin suoria lentoja Delhistä Goalle. Liput varattiin SpiceJetin omilta sivuilta ja kyylättiin ahkeraan tarjouksia, koska niitä löytyy joskus äärettömän halvalla! Lennolle sai muutamalla kymmenellä sentillä lämpimän aterian ja pakko myöntää, että tuo intialainen lentokoneruoka on tulista! Kerrankin lentokoneruokaa, joka oikeasti maistuu, mahtavaa!

Koneet olivat suhteellisen uusia Boeing 737-900 mallisia. Henkilökunta oli mukavaa ja meidän lento oli myös melkein ajallaan. Eniten yhtiö on saanut valituksia useista myöhästelyistä, joten varasimmekin paluulennon varmuuden vuoksi päivää ennen, jotta ehdimme varmasti jatkolennolle.

Kingfisher

Intiassa saa Kingfisheriltä lentämisen lisäksi onneksi myös oikeasti maukasta bisseä! Se on ensimmäinen olut mistä olen ikinä lähes pitänyt. Tämä yhtiö onkin se varmasti tutuin meille kaikille ja lentää myös Intian ulkopuolisia lentoja. Varmasti juuri tunnettavuutensa mukaan moni suosii ensisijaisesti Kingfisheriä, mutta se on Finnairin tapaan aika huonossa jamassa taloutensa kanssa. Hinnat ovat myös huomattavasti kalliimpia ja suoria lentoja kohteeseemme ei Kingfisheriltä löytynyt, vaan kaikki stoppasi Bangaloressa. Tuo minivesipullo on myös kätevä ja se kulkee mulla välillä käsilaukussa kun en jaksa kantaa puolta litraa 😉

Jet Airways

Tämä on ehkä Intiassa matkaaville tutuin yhtiö ja se lentää myös internationally. Jetti on tällä hetkellä Intian suurin lentoyhtiö ja hinnat ovat myös suhteellisen alhaisia still. Suurin yhtiö siitä tuli sen ostettua Air Sahara 2006-07 huudeilla. Tästä tulikin Jetille oma halpalentoyhtiönsä JetLite, johon en osaa sen enempää ottaa kantaa.

Ebookersin kautta lippuja Goalle ostaessa, tulee yleensä tämä yhtiö matkaasi Mumbaista eteenpäin. Tämäkin yhtiö on täysin asiallinen, koneet melko uusia ja henkilökunta ystävällistä. Valitusta tämäkin kaveri on kuitenkin saanut aikataulujen pitämättömyydestä, mutta ei kuitenkaan läheskään niin paljoa kuin Spaissari.

Air India

Itseasiassa mielummin lentäisin näillä kaikilla muilla ennen Air Indiaa. Se on todella vanha lentoyhtiö ja se on valtion omistuksessa. Sekin lentelee valtion rajojen ulkopuolella. Yhtiö on kärsinyt useita ongelmia vuosien varrella huonosta henkilökunnasta talouskriisiin. 2011 Air India oli liittymässä Star Allianceen, mutta ei täyttänytkään vaatimuksia. Air Indialla on ollut 60 vuoden aikana 10 tuhoisaa lento-onnettomuutta. Ilmailualalla tämä on paljon, mutta todellisuudessa lentäminen tälläkään ei olisi läheskään niin suuri riski kuin Helsingin motarilla kruisailu. Kaikki on suhteellista. Skytraxissa ainakin löytyy paljon positiivista asiakaspalautetta, sieltä kannattaa tsekata jos joku lentoyhtiö epäilyttää.

IndiGo

Näitä koneita oli Delhissä kenttä täynnä ja tämä onkin maailmassa kaikkein nopeiten kasvanut halpalentoyhtiö ja kakkosena Intian markkinoilla Jet Airwaysin perässä. Hinnat on halpoja, turvallisuus ja aikataulu tärkeimpiä periaatteita. Liikennöinti aloitettiin 2006, joten tämäkin yhtiö on vielä uusi. IndiGo käyttää pelkästään Airbus 320 liikenteessään, mutta mikäs siinä kun kone on hyväksi todettu. Mulle ykkösvaihtoehtona on SpiceJet, mutta tosi hyvä kakkonen olisi tämä IndiGo.

Hyvä puoli näissä intialaisissa halpalentoyhtiöissä on se, että vaikka lisäpalveluista pitää maksaa, on ne puoli-ilmaisia! Siispä rohkeasti vain Intian taivaalle:)

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Heidi
  kesäkuu 8, 2012 at 5:25 pm

  Oi vau, en ikinä voita mitään! Tosin ehkä joudun luovuttamaan palkinnon siskolle 😉 Mutta luen kyllä itse ensiksi! Laitan sulle meiliä 🙂

  • Reply
   Heidi
   kesäkuu 8, 2012 at 5:37 pm

   Oh no, mistä muuten löydän sun osoitteen? Kun menin ottaan omasta kommenttiboksistani yhden, mutta se ei toiminutkaan 🙁

 • Reply
  Veera Bianca
  kesäkuu 8, 2012 at 5:39 pm

  meiliosoitteeni on veera.papinoja@gmail.com 🙂

 • Reply
  Anna
  kesäkuu 10, 2012 at 9:32 am

  Me lennettiin Intiassa IndiGolla, GoAirilla ja Kingfisherillä, ja kaikki oli pelkästään positiivisia kokemuksia. Mitä nyt välillä oli pari tuntia lento myöhässä, mut sitähän sattuu… 🙂 Intiassahan on ollut jonkun verran näitä feikkilisenssillä lentäviä kapteeneja, eli en voi väittää etteikö olis hieman hirvittänyt, mut nyt ainakin pysyttiin ilmassa 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   kesäkuu 10, 2012 at 11:03 pm

   Joo mikään ei oo ehkä niin pelottavaaa ku lentokapteenit feikkilisenssillä..tai no myös kirurgit on vähän pelottavia hehe 😀 ..Mut joo aika hyvä maku noista kyllä jäi so far : )

  Leave a Reply