Menu
Bloggaaminen / Instagram

Näin saat lisää Instagram-seuraajia

Kysymys jota kuulen useammin kuin mitä kuuluu, on miten sain 20,800 Instagram-seuraajaa? Minkälaisia salaisia strategioita ja taktiikoita oikein pyörittelen? Joudun heti alkuun kuitenkin tuottamaan pienen pettymyksen, sillä oma Instagram-sisältöni on niin strategiatonta kuin suinkin mahdollista. Postaan ihan mihin aikaan sattuu ja seuraan tasan niitä kenen sisältöä haluan nähdä. Toisaalta, ehkä juuri tuon taktiikattomuuden takaa löytyy se salaisuus Instagram-tiliini. Instagramissa on kuitenkin ennenkaikkea kyse kommunikoinnista samankaltaisten ihmisten välillä ympäri maailmaa. Instagram sisällön tulee koskettaa. Inspiroida. Tukea. Tai naurattaa. 

Kuten moni teistä saattaakin tietää, hoidan myös muutamien yritysten Instagram-tilejä ja pidän Instagram koulutuksia, joten ymmärrän toki myös strategisemmankin tekemisen päälle. Näinpä haluankin vihdoin jakaa teidän kanssa ne relevanteimmat vinkit Instagram-tilin kasvattamiseen.

Seuraa minua Instagramissa: @veerabianca.com

20160805_131218.jpg

1. K-O-M-M-U-N-I-K-O-I

Engagement, engagement, engagement. Tuo kaunis sana, jolle ei ole sopivaa suomenkielistä käännöstä. Etenkin nyt kun Instagramin algoritmi on muuttunut, on engagementillä entistä suurempi merkitys. Engagement ei kuitenkaan tarkoita pelkästään kommenttien tai tykkäysten määrää, vaan niiden laatua ja onnistunutta seuraajien sitouttamista.

Instagram toimii kuten mitkä tahansa cocktailkutsut. Kasvattaaksesi omaa verkostoa, sinun tulee esitellä itsesi ja tutustua ympärillä oleviin ihmisiin. Älä pelkästään kerää seuraajia, vaan etsi ihmisiä joiden kanssa voit aidosti kommunikoida, joita voit inspiroida ja jotka voivat inspiroida sinua. Itse olen viime vuosina jopa tavannut useita Instagram-seuraajiani ympäri maailmaa. En oikeastaan edes haluaisi käyttää sanaa seuraaja, vaan sopivaa kotimaista käännöstä sanalle community.

Älä myöskään ainoastaan odota muiden ihmisten kommentoivan sinun kuviin, vaan muista myös kommentoida muiden kuviin. Äläkä edes harkitse automaattisen ohjelman käyttämistä ’nice, cool wow’ -tyyppisten kommenttien jättämiseen, vaan ole aito. Lue. Kysy. Jaa.

Kasvattaaksesi Instagram-tiliäsi, kannattaa myös kommunikoida omien seuraajien ulkopuolella. Unohda typerä follow-unfollow-taktiikka ja kommentoi ja tykkää samankaltaisten tilien sisällöistä. Voit käydä vaikka päivässä läpi 10 tiliä #matkailu -tägin alla ja jättää kommentteja mielenkiintoisiin kuviin. Jos oma sisältösi on laadukasta ja houkuttelevaa, saat näistä varmasti lisää seuraajia omalle tilillesi.

instagram followers

2. Tule löydetyksi hashtagien avulla

Harva ymmärtää hashtagien todellisen potentiaalin. Jos haluat lisää oikeasti sitoutuneita Instagram-seuraajia, kannattaa ryhtyä tässä kohtaa peliä aavistuksen strategisemmaksi. Hashtageja tulee käyttää harkitusti, eikä niinkään #kiva #päivä #tänään #ihanaa #jee -tyyppisesti. Ei kannata myöskään käyttää liian suosittuja hashtagejä, kuten #travel #adventure #wanderlust – ainakaan pelkästään, koska sisältösi hukkuu helposti miljoonien kuvien joukkoon.

Käytä hieman aikaa siihen, että löydät juuri omalle sisällöllesi relevantit hashtagit, kuten #igtravel #nevernottravelling tai #lifeofadventure. Pienempiä hashtagejä käyttämällä saat sisällöllesi enemmän näkyvyyttä. 

*Esimerkki: Lähtiessäni viime talvena Hongkongiin, etsin 10 relevanttia hashtagia, joita käytin jokaisessa Hongkong-aiheisessa kuvassa. Kuva listautui jokaisen hashtagin Top Posts -kohtaan Instagramissa ja sain sen ansiosta viikossa tuhat uutta seuraajaa. 

Hashtagien avulla suuremmat Instagram-tilit saattavat featuroida kuviasi. Matkailualalla on monta tiliä, joiden hashtagiä käyttämällä voit saada kuvasi repostattua. Cathay Pacificillä ja Dame Travelerilla on molemmilla yli 200k -seuraajaa ja käytettyäni molempien hashtägejä #lifewelltravelled ja #dametraveler, sain kuvani featuroiduksi suuremmalle yleisölle. Tilien ollessa matkailuaiheisia, oli sitä kautta tulleet uudet seuraajat myös juuri kohdeyleisöäni.

Hashtageja voi käyttää 30 kerrallaan (itse käytän yleensä 3-10), mutta ne kannattaa laittaa kuvan ensimmäiseksi kommentiksi, jotta postauksesi on siistimpi ja helppolukuisempi.

20160805_131256.jpg

3. Instagram on taidegalleria brändistäsi

Instagram on ennenkaikkea visuaalista tarinankerrontaa. Se on kuin taidenäyttely brändistäsi ja persoonastasi. Varmista, että jokainen kuva sopii toisensa viereen ja pyri pitämään kiinni yhtenäisestä tyylistä. Käytä esimerkiksi samoja filttereitä, saturaatiota, kontrastia tai lämpötilaa jokaisessa kuvassa. Itse käytän VSCO-sovelluksen A5 ja HB2 -filttereitä luodakseni mahdollisimman yhtenäisen kuvagallerian. Muita hyviä sovelluksia ovat Afterlight, Snapseed, Facetune ja Colorstory.

Instagramiin kannattaa postata vain ne kaikista parhaat kuvat. Esimerkiksi muutama viikko sitten nautin ystävieni kanssa cocktaileja uudessa tyylikkäässä baarissa, mutta valaistuksen takia en voinut postata hienoista juomista kuvaa Instagramiin. Liiallisuuksiin tätäkään miettimistä ei tosin kannata viedä, joskus kuvalla voi olla niin vahva tarina, että postaan sen laadusta huolimatta. Laatu ja yhtenäisyys on kuitenkin monesti juuri ne tekijät, jotka tuovat tilillesi lisää seuraajia.

Onnistuaksesi Instagramissa, sinun ei tarvitse olla ammattivalokuuvaaja. Itse otan suurimman osan Instagram-kuvistani älypuhelimella, mikä tuntuu hämmästyttävän monia.

20160805_131109.jpg

4. Tuo persoonasi esiin

Sosiaalisesta mediasta tekee hienon se, että todellisuudessa se on lopulta vain työkalu jonka avulla ihmiset voivat kommunikoida toistensa kanssa, hence the word social. Omien ajatustesi ja kokemusten avulla voit inspiroida ihmisiä ja löytää samankaltaisia tyyppejä kuin sinä itse. Parhaimmassa tapauksessa ystävystyt ihmisiin maailman toisella puolen.

Omassa Instagramissani tuon vahvasti esille omaa persoonaani. Kerron vaikeuksista mitä elämä tuo vastaan ja jaan onnistumisen hetket. Rehellistä elämää. Joka kerta kun avaan sähköpostilaatikkoni ja siellä odottaa viesti Instagram-seuraajalta, joka kiittää minua tuesta tai inspiraatiosta – I wouldn’t do it any other way.  Ei sinun tietenkään tarvitse jakaa koko elämän tarinaasi Instagramissa, en minäkään ihan kaikkea kerro, mutta jaa jotain muutakin kuin kauniita maisemakuvia matkan varrelta.

5. Pitäydy teemassa

Mitä spesifimmän teeman valitset, sitä enemmän Instagram-tililläsi on potentiaalia kasvaa. Tsekkaa vaikka @ihavethisthingwithfloors tai @tunameltsmyheart. Jos seuraajasi seuraavat sinua matkakuvien takia, postaa matkakuvia. Jos seuraajasi seuraavat sinua vegaanisten smoothiekulhojen takia, postaa smoothiekulhoja.

Tosin to be honest, itse en pitäydy niin tarkassa teemassa, koska haluan jakaa elämältäni niin sitä matkailua kuin niitä smoothiekulhoja.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Jos jäit vielä kaipaamaan lisää apua Instagramiin, heitä meiliä tähän suuntaan: veera.papinoja@gmail.com

Instagram: @veerabianca.com

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

16 Comments

 • Jenn - forever abroad
  elokuu 5, 2016 at 2:31 pm

  Veera, this is a great post! You give away some really helpful advice here – and it feels like you’ve found a nice and genuine strategy 🙂 I think it’s cool how you put effort into replying to the Instagram comments you receive, it’s obvious that you value the engage-part and it seems to be rewarding! 🙂

  Reply
  • Jenn - forever abroad
   elokuu 5, 2016 at 2:32 pm

   Oh I don’t know what happened, I was reading the English post but the comment seem to have ended up on the Finnish post… 😛

   Reply
   • Veera Bianca
    elokuu 5, 2016 at 2:58 pm

    Oh that’s random, the language plug in is still so new, that it is probably something I’ve messed up 😀

    Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 5, 2016 at 2:59 pm

   Thanks Jenn dear! And that is really the magic of Instagram! Of course all the 20k, not even close, engage with me on Instagram, but the ones that do – I do my best to really engage back 🙂

   Reply
 • miija
  elokuu 5, 2016 at 3:25 pm

  Kiitos näistä vinkeistä, pitääpä itsekin ottaa käyttöön. 🙂

  Reply
 • Liza in London
  elokuu 5, 2016 at 4:33 pm

  Kiitos, hyviä vinkkejä! Mulla olisi eniten parantamisen varaa juurikin kuvien tyyliin – nyt mun galleria muistuttaa lähinnä erittäin värikästä hedelmäsalaattia – ja teemaan – postaan matkakuvia, Lontoo-fiilistelyjä ja kirjankansia iloisesti sekaisin – liittyen; toisaalta Instagrammaaminen on juuri tällaisena mun mielestä niin hauskaa, etten välttämättä lähtisi muuttamaan sitä 🙂 Vinkkejä on kuitenkin kiva kuulla, niistä voi aina poimia ne itselleen parhaiten sopivat!

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 8, 2016 at 12:27 pm

   Kiva jos oli hyviä vinkkejä 🙂 Eikä tosiaan liikaa kannatakaan alkaa tarkentaa mitä postaa jos haluaa postata laajemmin, ei munkaan kuvat pysy 100% matkailussa, mutta monet isoimmat tilit toimii juuri spesifin nichen ansiosta! 🙂

   Reply
 • Susanna
  elokuu 6, 2016 at 12:02 am

  Jostain syystä koko Instagram ei toimi minun (pari vuotta) vanhassa Samsungissa, en tiedä mistä johtuu. Sisäänkirjautuminen onnistui ja kuvista tykkäys, mutta omia kuvia en pystynyt ollenkaan lisäämään. Joten luovutin. En myöskään saanut puhelimeen sitä instagramin latausta, vaan kirjauduin sisään ja loin tilin, tosin turhaan. En tiedä mistä johtuu, mutta en nyt viitsi ostaa ainakaan uutta puhelinta asian takia. Asia on vaan ihmetyttänyt siinä mielessä että onko tuossa joku raja miten uusi puhelimen mallin pitää olla että toimii. Googlen instagram lataussivulle en myöskään päässyt puhelimella

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 8, 2016 at 12:28 pm

   Oh no, sitten uutta puhelinta hankkimaan :O En osaa kyllä myöskään sanoa mistä tuollainen johtuu, iPhonella on aina toiminut moitteetta 🙂

   Reply
 • Rosita
  elokuu 6, 2016 at 8:05 am

  Veera! Ihan mieletöntä professiaalia sisältöä! Hyvä sinä!

  Tekee mieli alkaa taas kirjoittaa omaakin blogia 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 8, 2016 at 12:28 pm

   Voi kiitos! 🙂 Ei muuta kuin bloggaamaan 😉

   Reply
 • Sofia
  elokuu 8, 2016 at 6:18 pm

  Moi! Ihan mahtavia vinkkejä, kiitos siitä! 🙂 Itse oon huomannut, että selfiet saa eniten tykkäyksiä + niiden ansiosta voi saada paljon seuraajia.

  Kerroit, että etsit 10 relevanttia hashtagia matkakuvia varten. Miten sen käytännössä teit? Mistä näkee ne ei-niin-suositut tagit, joilla voisi mahdollisesti saada lisää seuraajia?

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 10:51 am

   Kaikilla toimii vähän eri tavalla, itsellä selfiet saa vähän vähemmän tykkäyksiä – mutta mikä tahansa toimii, niin sitä kannattaa tehdä lisää 🙂

   Parhaiten hashtagejä löytää etsimällä esim ensin matkailusta postaavia instaajia ja katsomalla mitä hashtägeje ne käyttää, sitten kun klikkaat tägiin niin näet miten paljon sillä on jaettu kuvia – jos tuhansia, se on varmasti hyvä, jos satoja tuhansia niin vaikeampi enää erottua joukosta 🙂

   Reply
 • Maria
  marraskuu 12, 2016 at 6:11 pm

  Vaikeita valintoja kun samalla haluaisi kasvattaa näkyvyyttä meinaan just mietin pitäiskö erotella matkajutut omaan instaansa ja muut hommelit omaansa mutta toisaalta, insta on mulle jotenkin persoonallinen osa mua eikä niinkään kaupallinen väline niin tykkään pitää sielä kaiken sekametelisoppana 🙂 Hyvä postaus btw!

  Reply
 • […] Matkabloggaaja Veera Bianca siitä, miten Instagram-seuraajia saa lisää >> […]

  Reply

Leave a Reply