Menu
Islanti / Lentomatkailu

Lentoyhtiökokemus: Icelandair

Icelandairin siivillä on tullut lennettyä etenkin viime vuonna erityisen paljon niin Ihan Islannin Reykjavikiin kuin sitä kautta Amerikkaan asti muutamaan otteeseen. Viime vuonna taisin käydä Islannista kolmesti ja jenkkilässä New Yorkissa ja Floridassa.

Icelandair lentää Helsingistä keväästä syksyyn kahdesti päivässä ja kesäkuukausina tiistaille ja lauantaille lisätään kolmas lento. Lennot Yhdysvaltoihin taittuvat kätevästi Reykjavikin kautta ja lentoyhtiö tarjoaa myös Stopover-mahdollisuuden 1-7 päiväksi. Stopover helpottaa jetlagia menomatkalla ja toki lisää yhden matkakohteen lomaasi. Lisää Stopoverista Islannissa voit lukea täältä. Stopoverista lisää postauksen viimeisessä kappaleessa.

Olen viimeisimmillä reissuillani Icelandairin siivin päässyt testaamaan niin economya, businesta kuin economy comfortiakin. Jokainen luokka on esitelty erikseen postauksessa. *Postauksesta poistettu economy comfort -esittely, sillä luokka on poistunut.

Icelandairin lennoilla kannattaa mielestäni ottaa aina ikkunapaikka, sillä maisemat laskeutuessa Islantiin ovat kuin toiselta planeetalta. Myös Grönlannin ylitys lentäessä Yhdysvaltoihin vetää kokeneemmankin matkaajan hiljaiseksi…

Lue myös Inkan kokemus Icelandairista lennolla Helsingistä New Yorkiin.

icelandair lentoyhtiöarvostelu

Icelandairin parhaat kohteet Suomesta

Icelandair lentää Helsingistä Reykjavikiin päälle kolmessa tunnissa. Lentoajat on toteutettu niin että jatkolennot Yhdysvaltoihin lähtee sopivasti lyhyellä vaihtoajalla. Icelandair laajentaa Yhdysvaltojen verkostoaan jatkuvasti. Tällä hetkellä kohteisiin kuuluu mm. New York, Boston, Orlando, Chicago, Seattle ja monta muuta. Lento Reykjavikista New Yorkiin kestää vain kuutisen tuntia.

Icelandair lentää myös muutamaan kohteeseen Kanadassa ja lyhyimmät lentomatkat ovat jopa alle viisi tuntia.

Lentoyhtiön laivasto koostuu Boeingeista

Icelandairin laivasto koostuu enimmäkseen Boeing-koneista. Suurin osa reiteistä lennetään B757-200-konetyypeillä. Lisäksi käytössä on B757-300, B767-300 -konemallit. Laivastoon lisätään vuoden 2018 aikana useampi uusi Boeing MAX 737 -konetyyppi, joka on huomattavasti edeltäjiänsä ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

icelandair helsinki

icelandair kokemuksia

Icelandairin economyluokka

Icelandair lanseerasi viime vuonna uuden hinnoittelumallin, joka tarjoaa matkustajille enemmän vaihtoehtoja matkaa varatessa. Uusin hintaluokka, Economy Light, sopii kevyen matkatavaran kanssa matkustaville. Tähän hintaluokkaan kuuluvat kaikki ne matkustamopalvelut ja mukavuudet, joihin Icelandairin matkustajat ovat tottuneet. Matkustajat voivat myös valita paikkansa lentokoneessa ennakkoon. Hintaan sisältyy 10 kg käsimatkatavaroita.

Osana uutta hinnoittelumallia Economyluokan liput ovat Economy Standard ja Economy Flex. Hinnat ovat edelleen kilpailukykyisiä sekä joustavia ja sisältävät yhden ruumaan menevän matkalaukun sekä käsimatkatavarat.

Mielestäni Icelandairin koneissa economyluokka on sopivan mukava, eikä poikkea merkittävästi muista economyluokan tuotteista. Tosin selkänoja tuntuu menevän hieman tavallista alemmas mikä teki nukkumisesta koneessa tavallista helpompaa. Jokaisella paikalla oli myös tyyny.

Kaikissa konetyypeissä myös lyhyemmillä Euroopan lennoilla on jokaisella matkustajalla henkilökohtainen viihdejärjestelmä, mikä tekee lyhyestäkin pompusta Reykjavikiin mukavan. Economyssa kannattaa olla omat kuulokkeet mukana tai ne voi ostaa edullisesti koneesta käyttöön.

Ateriat eivät kuulu economy-luokassa lipun hintaan vaan on ostettavissa erikseen. Lue koneen ruokatarjoilusta lisää alempana.

icelandair 2

icelandair economy

icelandair viihdetarjonta

icelandair 3

icelandair 4

icelandair economyluokka

icelandair boeing

Icelandairin Businessluokka Saga Class

Icelandairin businessluokka kulkee nimella Saga Class. Saga-luokan penkit ovat selvästi tilavammat mitä economyssa, mutta eivät kuitenkaan mene täysin makuuasentoon mikä voi olla epämukavaa kaukolennolla jos on tottunut matkustamaan businessluokassa kaukolentoja muilla yhtiöillä.

Mielestäni penkkien leveys ja lämmin peitto parilla tyynyllä tekee matkustamisesta joka tapauksessa tarpeeksi mukavaa.

Businessluokassa meille tarjoiltiin ensimmäisenä koneeseen istuessa vihreä terveysshotti mikä oli hauska ja erilainen alkumalja. Toki samppanjaa on myös tarjolla, not to worry. Suosittelen myös maistamaan islantilaista mustikkalikööriä matkan aikana!

Businessluokassa matkustajille kuuluu wifi, joka toimii vähän vaihdellen ainakin oman kokemukseni mukaan.

Kaikki ateriat kuuluu lipun hintaan. Aterioista lisää alempana omassa kappaleessa.

icelandair saga tarjoilu

icelandair saga

icelandair businessluokka

icelandair businessluokka tarjoilu

icelandair saga viihdejärjestelmä

Saga kitchen; ruokatarjoilu lennolla

Economylipun hintaan ei kuulu ruoat, mutta niitä voi ostaa lennon aikana. Tarjolla on mm. miniburgereita, salaattia, leipiä ja nuudeleita. Lisäksi tietysti sipsiä ja karkkia.

Voit tutustua Saga Kitchenin tarjontaan tarkemmin täältä.

Saga Kitchenistä voi tilata busineksessä mitä vaan milloin vaan lennon aikana. Mikään ei ole yhtä mukavaa kuin muutama tunti taivaalla hyvän leffan ääressä kun saa tilailla herkullisen ’wanderlust-salaatin’, vähän herkkuja ja hyvän viinin. Elän monesti niin kiireistä elämää internetin äärellä, että mukava kaukolento on monesti paras tapa pysähtyä hetkeksi täysin omaan rauhaan.

Saga-luokassa, eli businessluokassa voi tilata myös samoja ruokia mitä muissa luokissa mutta tarjolla on myös eksklusiivisempia vaihtoehtoja jotka on tarkoitettu ainoastaan businessluokan matkustajille.

icelandair 5

Stopover Islannissa #MyStopover

Stopover Islannissa ennen jatkolentoa Yhdysvaltoihin tai Kanadaan on kätevä tapa välttää pahin jetlag ja lisätä ylimääräinen kohde lomaan. Voit pysähtyä Reyjkavikissa muutaman tunnin tai seikkailla Islannissa useamman päivän. Stopover lisätään matkaasi varausvaiheessa valitessasi meno-lipun, menopaluun tai Icelandair Stopoverin. Voit viipyä Islannissa 7 päivää ilman lisäkustannuksia lentoihin.

Islannissa ehtii kokea paljon jopa yhdessä päivässä. Lue täältä lisää Stopoveristamme Reykjanesin alueella Reykjavik Excusrionsin tourilla.

Lue myös: 10 unohtumatonta elämystä Pohjois-Islannissa

islanti

stopover islannissa

Varaa Icelandairin lennot täältä.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

No Comments

    Leave a Reply