Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

Hung Hom Halls – vaihtarin kotona Hongkongissa

Räpsäsin tässä aamutuimaan pari kuvaa tästä upeasta lukaalistani täällä PolyU:ssa. Pahoittelen taas kuvien laadusta, tässä talossa on kummallinen valaistus epäpätevälle valokuvaajalle. Näättepä joka tapauksessa nyt, että missä minä oikeasti asun!

Kyseessä on siis koulun puolesta tarjoama 21-kerroksinen 3000 opiskelijan asuntola, jonka vuokra on kuukaudessa n. 100 euroa. Asunto taattiin kaikilla opiskelijoille, joten mulla oli yksi asia vähemmän mistä stressata syksyn aikana. Ahdastahan täällä on, mutta uskon pärjääväni varsin hyvin. Jaan siis säälittävän pienen huoneeni vielä toisen ihmisen kanssa, joka muuttaakin tänne tänään. Tämän lisäksi wc jaetaan vielä kahden muun tytön kanssa! Aamuisia suihkujonoja odotellessa…

Kämppä sijaitsee Kowloonin Hung Homissa ja sijainti onkin aivan loistava. Tästä on kävelymatkan verran meren ääreen ja vain puolisen tunnin kävelymatka Tsim Sha Tsuihin, eli sinne mistä kaikki turistit löytyvät. Julkinen liikenne on Hongkongin hienoin asia ja tästä pääseekin kätevästi metrolla ja bussilla ihan kaikkialle!

Kuvissa näkyy paljon kielto- ja varoitusmerkkejä ja niitä koko Hongkong onkin täynnä. Kaikesta saa sakkoja ja kaikkea pitää varoa. Ei ole päivää ettei jostain kuuluisi ”Mind your head”. 

Oma luukkuni sijaitsee kuudennessa kerroksessa ja näkymät ovat taloja, tietä ja palmuja, kuten kuvasta näkyy. Jos tuossa oikealla ei olisi tota typerää taloa, nauttisin merinäköalasta!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 • Katrij
  tammikuu 20, 2013 at 6:28 pm

  Miten lämmintä siellä on ollut nyt? 🙂 Terveisin Helsinki ja parikymmentä astetta pakkasta…

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 21, 2013 at 6:24 am

   Joo hui siellä on kylmä, mua pelottaa pelkkä ajatus! ONneks palaan kesän aikana takas niin ei tuu niin suuri shokki heti 😀 Täällä on nyt kylmin aika vuodesta, eli heittelee +20 molemmilla puolin 😀 Todella kylmä 😉

   Reply
 • jenni
  tammikuu 21, 2013 at 12:51 am

  Ulkomailla tyytyy aina hieman köykäisempiinkiin olosuhteisiin… Suihkuun jonottelu ottaisi Suomessa paljon enemmän pattiin, mitä se ottaa jossain muualla. Hassua 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   tammikuu 21, 2013 at 6:24 am

   Totta, maassa maan tavalla ! 🙂

   Reply

Leave a Reply