Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

Vaihto-opiskelemassa: viimeisiä päiviä Hongkongissa

”The thing I’d miss the most is the sense of possibility that is always in the air in Hong Kong, that crackle of electricity that reminds you something, anything, is just about to happen.”  – Paul Kay, editor Time Out Hong Kong

Enää 12 päivää tätä kaunista ja kiireistä suurkaupunkia kunnes palaan ainakin hetkeksi Suomeen kasaamaan uutta matkakassaa. On outoa miten lähellä paluu alkaa olla, vaikka tavallaan elämä Hongkongin ulkopuolella tuntuu todella kaukaiselta. Olen tottunut lukemaan kylttejä kiinaksi, matkustamaan Star Ferryllä Victoria Harborissa, syömään puikoilla nuudelisoppaa tai dumplingseja sekä viettämään kaiken aikani ihan eri ihmisten kanssa kuin koskaan ennen. Onneksi edes syömäpuikot ja muutama näistä ihmisistä löytyy myöhemmin Helsingistä, jos ikävä Aasiaa kohtaa kasvaa liian suureksi.

IMG_5230 IMG_2542

Välillä olen kaivannut Eurooppaan enemmän tai vähemmän, enemmän etenkin maatessani sairaalassa ruokamyrkytykseni kera, mutta suurimman osan ajasta edelleen tuijotan ympärilleni ja pohdin kuinka onnekas olen, että saan elää täällä juuri tällaista elämää. Nyt pitäisi osata ottaa kaikki ilo irti viimeisistä päivistä niin hongkongilaisittain kuin vaan on mahdollista. Tämän päivän aloitinkin Milk Teallä ja lounaaksi vetelin niitä dumplingseja. Vielä olisi paljon nähtävää ja koettavaa, mutta samalla pitäisi käydä hyvästelemässä omat suosikkipaikkansa, kuten  Lamma Island ja Hung Hom Promenade.

IMG_3537

IMG_3025

Eilisen vietin hyvässä seurassa Shangri La:ssa ja pääsin myös pitkästä aikaa esiintymän hauskan pienen paikallisen bändini kanssa. Mikrofoni käteen, What a Feeling soimaan ja koko yleisö mukaan maailman kauneimmassa satamassa, komeassa seurassa. Hetki, jota jään kaipaamaan hyvin pian ja hyvin paljon. Tämä kaupunki on saanut mut hieman sekaisin ja huolestutan paikallisia hymyilemällä kuin hullu ympäri kaupunkia.

IMG_5232

Kuten otsikko kuitenkin sanoo, this is not the end. Näihin päiviin mahtuu vielä monta pientä seikkailun täyteistä päivää ja toki muutama tenttikin pitäisi vielä läpäistä ennen kuin hyppään niiden vanhojen tuttujen sinivalkoisten siipien kyytiin kohti toivottavasti jo vähän lämpimämpää Pohjolaa.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

6 Comments

 • KJSSJ(V)EOSItG-KoFE
  toukokuu 8, 2013 at 9:58 am

  ”This is not the end. This is not even the beginning of the end. But it is perhaps the end of the beginning.”
  -Winston Churchill
  Pohjolaan palaaminen ilmeisesti tarkottaa blogin loppumista?

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 8, 2013 at 10:07 am

   Ei missään tapauksessa tarkoita, on vielä paljon postausajatuksia täältä puolen maailmaa ja siinä vaiheessa kun aiheet loppuu -on seuraava matka varmasti jo ovella 😀

   Reply
   • KJSSJ(V)EOSItG-KoFE
    toukokuu 8, 2013 at 4:16 pm

    No hyvä, ehdin jo vähän huolestua. Näitä lukee ihan ilokseen.

    Reply
    • Veera Bianca
     toukokuu 8, 2013 at 4:47 pm

     Ei syyta huoleen 😀 Yritan keksia mahdollisimman paljon mielenkiintoista luettavaa jatkossakin! 🙂

     Reply
 • satuvw
  toukokuu 8, 2013 at 10:21 am

  Oho, jopas aika vierähti nopeaan kun nyt on jo paluu Suomeen edessä! Ihanaa eloa sinne vielä loppuajaksi, ja toivottavasti matkakassa täyttyy taas nopeaan tahtiin!! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   toukokuu 8, 2013 at 10:27 am

   No jopas niimpä, aivan liian lujaa vierähtää! …Täytyy alkaa jo kartottaa mihin seuraavaksi ;D

   Reply

Leave a Reply