Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

Vaihto-opiskelu: opiskelupäivä Victoria Harbourissa

Maailma on niin paljon kauniimpi kun siihen lisää auringonpaistetta. Eilen oli taas melko pitkä ilta, mutta vihdoin herättyäni raahauduin Victoria Harboriin, tänne Hung Homin puolelle opiskelemaan kiinan tenttiin muutaman muun vaihtarin kera. Opiskelustahan ei tullut mitään, mutta never mind. Satama on kuitenkin yksi parhaista paikoista opiskella tentteihin. Jos tämä viikonloppu vielä tarjoisi hieman auringonpaistetta, menen varmasti opiskelemaan hieman lisää Ni Haota tuolle maailman parhaalle takapihalle.

IMG_5345

On ihan hullua, että enää kaksi raporttia, viininmaistelukoe ja lopputentit ja tämä kaikki onkin ohi. Opiskelu aasialaisessa yliopistossa on ollut ehdottomasti työläämpää kuin Suomessa ikinä yhteensä. Ryhmätyöt paikallisten kanssa on ollut yllättävän haasteellisia, mutta myös opettavaisia. Opiskelutyyli ja tavat oppia on niin erilaisia. Täällä kaikki perustuu valtavaan määrään teoriaa ja pysytään usein käytännöstä kauempana. Välillä tuntuu, että oma kieleni ei ole tarpeeksi ammattimaista ja välillä taas tuntuu, että istun lastentarhassa kun ihmiset hyppii silmille karkkipusseineen ja Disney-tarroineen.

IMG_5354 IMG_5357-001 IMG_5359

Olen kuitenkin oppinut itsestäni ja omasta alastani tämän lukukauden aikana enemmän mitä koskaan ennen. Mieleeni on painautunut toinen toistaan inspiroivampia vierailuluentoja ja uramahdollisuuksia. Tämä kaupunki on avannut mitä ihmeellisempiä ovia, joista varmasti osan vielä käytän hyödykseni. Välillä on kokonaisia öitä jotka vietän raportteja kirjoittaessa ja to be honest, jokainen niistä öistä on ollut hyvä yö. Miten sitä välillä onkin aivan liekeissä kun saa suunnitella uutta terminaalia lentokentälle, luoda uusia on-board palveluita, raportoida vapaaehtoistyömahdollisuuksista Afrikassa tai suunnitella viinimenua.

IMG_5361 IMG_5362 IMG_5366

Hong Kong Polytechnic Universityllä on aivan hurjan erityinen paikka pienessä sydämessäni, miljoonasta syystä ♥

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 • shakasiel
  huhtikuu 27, 2013 at 11:06 am

  Ihan mahtavia kuvia! Nauti!

  Reply
  • Veera Bianca
   huhtikuu 27, 2013 at 2:30 pm

   Oi kiitos, aivan ehdottomasti nautin 🙂

   Reply
   • Mia-täti
    toukokuu 1, 2013 at 9:05 am

    Ihania kuvia ja hauskoja kuvauksia! Ja olet siis ihastunut / rakastunut..? Aasiaan ja yliopistoon ja…??
    Vastaat kuitenkin tyyliin:…ja nuudeleihin ; )

    Reply
    • Veera Bianca
     toukokuu 1, 2013 at 11:20 am

     Kiitos kiitos ! 🙂 Olen ihastunut rakastunut moneen asiaan täällä, etenkin niihin nuudeleihin ;D

     Reply

Leave a Reply