Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

Hongkong kurssivalinnat

Enää pari kuukautta siihen h-hetkeen, kun istun lentokentällä AY069:n boarding passi kourassa…Mä en ole varmaan ikinä odottanut mitään yhtä suurella innostuksella kuin opiskelua Hongkongissa. Apua. Tä oli jo ennen koulun alkua niin suuri unelma, että sen toteutuminen tuntuu vieläkin täysin utopistiselta.

Viime viikolla tuli tosiaan tehtyä ns. lopulliset kurssivalinnat vaihtokouluun ja pienen pettymyksen tuotti se, että ilmailuopintoja on vähennetty huomattavasti. Koulu on rakennuttanut itselleen oman hotellin, jonka myötä painotus opinnoissa on siirtynyt hotellipuolelle. Tässä kohtaan mua ei kuitenkaan haittaa mikään ja  löysin kuitenkin koulusta erittäin mielenkiintoisia kursseja:

Tourism & Transport

 • Kurssilla tutustutaan aluksi kaikkiin turismin kannalta tärkeisiin kuljetusmuotoihin ja loppukurssi toimii introductionina aviation-opintoihin.

Airport Operations / Management

 • Tutustutaan lentokenttiin operatiivisina toimintaympäristöinä ja paneudutaan niiden eri osa-alueisiin. Harjoitellaan lentojen aikataulutusta, ground handlingia, turvatoimia, etc. Osa tästä (etenkin tuo viimeinen) on varmasti mulle jo töistä tuttua. Osa opinnoista suoritetaan Hongkongin kentällä.

Strategic Management for H&T Businesses

 • Tällainen kurssi on pakollinen oman kouluni puolesta, joten sen valitseminen johtuu lähinnä siitä. Kurssi sisältää siis alamme johtotehtäviin perehtymistä ja muuta mukavaa… Luvassa on ilmeisesti paljon teoriaa, jota voi sitten myöhemmin elämässä soveltaa käytäntöön. Tätä en odota innolla, mutta sen hyödyllisyys suorastaan viehättää minua.

Contemporary Tourism Issues

 • Tämä kurssi on sinänsä mielenkiintoinen, sillä jokainen varmasti meistä tietää matkailun sisältävän hurjan määrän vaikka mistä syystä johtuvia ongelmia/haasteita. Kurssin aikana perehdytään tämän hetkisiin haasteisiin ja pohditaan tulevaisuuden trendejä. Jokaisen opiskelijan on tarkoitus valita itselleen yksi aihe, johon perehtyä tarkemmin ja tehdä siitä presentaatio kurssin päätteeksi. Mulla on jo nyt ideoita tähän, mutta ehkä nyt odotan koulun alkua ensin.

E-Business in Hospitality & Tourism

 • Tämän valitsin ihan siksi, että itselläni on pitkään muhinut aiheeseen liittyen eräs idea liittyen lentopelkoisiin ja tällä kurssilla saisin mahdollisuuden sen toteuttamiseen. Kurssilla puhutaan yleisesti e-businesmahdollisuuksista ja sen tulevaisuudesta ja sen lisäksi pääsemme itse luomaan ja suunnittelemaan nettisivuja.

Elementary Chinese

 • Mä toivon niin sydämeni pohjasta, että oppisin ihan oikeasti kiinaa tuon puolen vuoden aikana. Olen nyt ladannut puhelimeni muutaman äpsin, joiden kanssa olen päässyt hyvin alkuun. Kiina on kielenä täysin hämmentävä, mutta I can damn do this!

Food & Beverage Operations

 • Olin hieman pettynyt, että keväällä ei olekaan tarjolla viinikurssia, joka kuului myös suosikkeihini -kelvatkoon tämä sitten sitä korvaamaan. Otsikko kertookin jo kurssin sisällöstä. Kyse on ruoasta, valmistuksesta, hygienista ja tarjoilusta. Muuten tuo ravintola-ala ei sinällään kiinnosta, mutta se on aika hyvin sidoksissa juuri vaikka lentoemännän työhön.

Tällaiset kurssit on nyt tullut valittua, ne saattavat vielä paikan päällä kokea pieniä muutoksia. Tekisi mieli lisätä vielä opintoja aasialaisesta kulttuurista, mutta nämä kelpaa hyvin. Nyt kuitenkin pakkaamaan Milanoa varten ja yöllä vielä kentälle duuniin! 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

10 Comments

 • Heidi
  lokakuu 15, 2012 at 6:35 pm

  Mielenkiintoisia kursseja luvassa sulla! En ole itse varsinaisesti opiskellut matkailua, mutta tehnyt mm. gradun kestävään matkailuun liittyen, kun se kiinnosti (kiinnostaa) niin kovasti 🙂

  Reply
 • Veera Bianca
  lokakuu 15, 2012 at 6:40 pm

  Jep, ootan innolla näiden alkamista jo ! 🙂 Kääk! …Kestävä matkailu on oiva aihe graduun, haluaisin ehkä omasi joskus siis lukea 😉

  Reply
 • kaukokaipuu
  lokakuu 15, 2012 at 7:21 pm

  Oh, tosi mielenkiintoisia valintoja! Ja pietään peukkuja, että se viinikurssi joskus tulee vastaan. Tiiän nimittäin, että Porissa kaveri kävi 3 opintopisteen drinkkikurssin AMK:ssa 😀

  Reply
 • Laura
  lokakuu 15, 2012 at 7:42 pm

  Tosi mielenkiintoisen kuulosia kursseja! 🙂

  Ihan off topicina tuli mieleen suositella yhtä vasta lukemaani kirjaa, mikäli et oo tätä lukenut. Kyseessä on norjalaisen Anders C. Krohnin kirja ’Jaguaarin voima’, joka kertoo perulaisista alkuasukasheimoista Amazonin sademetsissä. Kirjoittaja on itse viettänyt vuoden asuen alkuasukkaiden kanssa ja on reissun jälkeen ottanut kantaa ja vaikuttanut paljon sademetsien tuhoamisen estämiseksi sekä alkuasukasheimojen säilyttämiseksi. 🙂 Oli aivan mahtava kirja, suosittelen!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 16, 2012 at 8:54 am

   Hei kiitos off topicki suosituksesta, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Täytyy muistaa kun oon saanu noi pari kirjaa pois alta 🙂

   Reply
 • Marika
  lokakuu 16, 2012 at 8:00 am

  Kauheen läjän kursseja sä oot valinnu. Muistan ite ku noita valitsin vaihtoa varten ja mulla oli ehkä 3 joista taisin vielä yhden perua. Haha. No mut ainakin otat vaihdosta kaiken irti.
  Täällähän sitä puhutaan kantonia eikä mandariinia. Kirjoitus ja puhuminen eroavat toisistaan todella paljon, kuin kaksi eri kieltä.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 16, 2012 at 8:53 am

   😀 Mä oon niin innoissani kaikista kursseista, katotaan sitten mitkä droppaa kun ite koulu alkaa..oon kyl tod näk ottamassa ainakin yhden lisää 🙂

   Tota kielihommaa olen miettinyt tosi paljon, yleisesti elämässä on ehkä hyödyllisempää puhua mandariinia ja meille tarjotaankin sen takia mandariinin kursseja…Mietin kuitenkin, että jos panostaisin kantoonin opintoihin, niin oppisinko sen kuitenkin todennäköisimmin koska asuisin honkkarissa? Mitä olet mieltä? 🙂

   Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 16, 2012 at 8:53 am

   😀 Mä oon niin innoissani kaikista kursseista, katotaan sitten mitkä droppaa kun ite koulu alkaa..oon kyl tod näk ottamassa ainakin yhden lisää 🙂

   Tota kielihommaa olen miettinyt tosi paljon, yleisesti elämässä on ehkä hyödyllisempää puhua mandariinia ja meille tarjotaankin sen takia mandariinin kursseja…Mietin kuitenkin, että jos panostaisin kantoonin opintoihin, niin oppisinko sen kuitenkin todennäköisimmin koska asuisin honkkarissa? Mitä olet mieltä? 🙂

   Reply
 • Marika
  lokakuu 16, 2012 at 2:09 pm

  Jos teille tarjotaan mandariinia ni kannattaa se kyl valita. Kantoni on paljon paljon vaikeampaa ku mandariini ja tosiaan onhan se yleis hyödyllisempää. Kyl sä pystyt sitä myös treenaamaan täällä.
  Huom! Nim. merkillä asunut täällä kohta kaks vuotta enkä osaa sanaakaan kumpaakaan 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 18, 2012 at 12:11 am

   Okei kiitos vinkistä, hyvä tietää 🙂 ..En tiennytkään että se olis vielä mandariiniakin vaikeampaa 😀

   Reply

Leave a Reply